Problem s domacim / landlord v UK

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Dewey
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Problem s domacim / landlord v UK

Príspevok od používateľa Dewey »

Prosim poradte. Prosim citajte pozorne az pochopite cely dej.
Byvam a zijem v Londyne. Od 16. decembra 2008 do 28. Februara som byval v Bayswateri (area Londyna). Mal som 1 izbu , platil som 500 libier mesacne, v byte boli 3 izby, moja, domaceho (spravca ci ako sa to povie po SK) , a spolubyvajuca mala tiez vedla izbu...Domaci sa vola Marco, spolubyvajuca Julie.
Ked som sa tam stahoval - 16. Decembra 2008, nastahoval som si vsetky veci, Marco mi nedal ziadnu zmluvu na podpisanie....
Platil som mu z ruky do ruky... Osobne si myslim ze ten cely byt prenajimal na cierno, kedze nedaval nikomu zmluvy....
Ked som sa vsak odstahovaval prec, 28. Februara - zobral som si vsetky veci, az na jednu krabicu plnu originalnych DVDciek....
Tuto krabicu, kde bolo asi 50 originalnych DVD filmov, som pozical spolubyvajucej Julie, lebo to chcela. Cize vsetky moje veci boli odstahovane , v byte ostala len ta krabica DVD, ktoru mala Julie. Marcovi som povedal, ze odchadzam natrvalo na SK a ze uz asi tazko pridem naspat do Londyna. 1.Marca som odisiel na dovolenku na SK a prisiel som naspat do Londyna zaciatkom Maja. Volal som Marcovi, no ten nedvihal. Volal som Julie, a ta mi povedala ze sa odstahovala 31. Marca a ze teraz je naspat v Australii....
Spytal som sa, ze ci vie kde je moja DVD krabica, kedze Julie tam v tom byte uz nebyva. Julie mi povedala ze ked odchadzala z toho bytu naposledy, ked sa stahovala, tak tu krabicu dala do uschovnej izby (to bola taka malicka izba v byte,kde bol vselijaky bordel,stara TV, periny atd.) a ze povedala Marcovi ze si po to ja pridem. To bolo posledny krat co Julie s Marcom hovorila. No a ja som sa konecne dovolal vcera Marcovi, konecne mi ten ehm ehm zdvihol a ja hovorim, ze si chcem po tu krabicu prist. A on mi hovori, ze tam ziadna krabica s DVD v byte nie je, ze oni mali Jarne upratovanie, ze teraz tam v tom byte byvaju 2 nove osoby a ze asi ju niekto z nich vyhodil ,omylom, do popelnice.
Ja som mu na to povedal, ze neverim a ze nie je mozne ze by ludska bytost vyhodila krabicu plnu original DVD do popeplnice len tak.
No a ja osobne si z toho vsetkeho myslim, ze bud tie vsetky DVD predali, alebo ze to stale este v byte je.
Chystam sa tam za nim cez weekend pokecat z oci do oci, lebo vtedy sa clovek najviac boji, cez telefon to je o nicom. No lenze ked tam v sobotu pridem, tak mu poviem ze sa chcem ist dovnutra pozriet ci tam nahodou ta krabica nie je. Lenze problem je, ze on ma nemusi pustit dovnutra, lebo to je jeho byt.
Otazka teda je, co mam robit aby som dostal svoje DVD naspat?
Mam ja vobec pravo ziadat svoje DVD naspat kedze tam uz viac nebyvam? Ja osobne si myslim, ze bez mojho suhlasu on nemal nic robit s tymi DVDckami, ze mi mal najskor zavolat. Ak sa rozhodnem zavolat na neho policiu, mam neaku sancu alebo je to beznadejne? Prosim pomozte mi, lebo mi velmi zalezi na tych DVDckach, bola to moja 2 rocna zbierka v Londyne :(
A este mozno by som sa mu mohol povyhrazat ze zavolam na neho Policiu a bytove druzstvo ze ten byt prenajima na cierno bez zmluvy, mozno potom by povolil.
Co si o tom ludia myslite? Nehovorte mi pls ze nech zabudnem na svoje DVD...Ja idem o ne bojovat, chcem len vediet ci mam sancu, ci mi policia pomoze, alebo nie.
Diky moc vsetkym...
Toto je seriozna vec, prosim ziadni spameri ani ziadne srandy, diky moc :-)
Palo.
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Ja si myslim že ked mu pohrozis políciou a tým, že ťa tam ubytoval bez zmluvy, tak by mohol povoliť. U nás by to bol priestupok (sprenevera) teda ak tie veci nemajú hodnotu viac ako 266 €, to uz by bol trestný čin. Ale neviem aké zákony sú u vás. Každopádne polícia by ti mala pomôcť, len ci dokážes že sú tvoje ak tam este vobec sú. Ak ich predali alebo neviem čo tak to môže byť dosť problém. Môže sa stať že to polícia bude veľmi dlho naťahovať az ťa to prejde. Držím palce.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

No pozri-DVDcka si pozicial Julie a od nej by si ich mohol nejako vymahat-mozno aj Policiou,pokial by si na to mal svedkov.Typokovi nic nemozes-akurat sa mu vyhrazat,ze ho udas za to,ze tam ma ludi na cierno...Len si davaj bacha aby si neostal bez DVDciek a dostal pri tom este cez drzku :wink:
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

Ak ten byt prenajima na cierno a uz len spomenies, ze tam zavolas policiu ohladom cohokolvek (trebarz aj podozrenia, ze ma tvoje veci stale v jeho byte), tak mu to urcite nebude jedno a budes mat jasne vyhodu vo vyjednavani.

Urcite zacnu zistovat, preco a ako sa tam tie tvoje veci dostali.

Z vlastnej skusenosti viem, ze Anglicka policia bude ochotna dojst aj v pripade, ze sa ti susedov pes vykadil na tvoj travnik a budu to riesit...takze nemas co stratit podla mna.
Dewey
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Dewey »

Ludia, diky moc za rady, presne to iste som si myslel aj ja, ze mu pohrozim policiou ze tam na cierno ubytuvava ludi.! :-)
Cez drzku urcite nedostanem , to by si on nedovolil.
Bushido - Vsetky tie DVDcka by mali hodnotu asi 300-400 libier, co je 330-440 Eur, cize by to bol trestny cin.
meffisto : Diky moc, to iste som si aj ja myslel!!
Diky Vam ludia vsetkym ze ste mi pomohli!
Thanx hojko.com!
Napísať odpoveď