mam novy komp, doska asus P5Q, quad 9400, windows 7/7100
mam tam DDR2 1066 MHz Kingston, 2x2 Gb dual channel - cislo pamate-hrubo napisane na nej - KHX8500D2K2/4G,
P.S. v cpuid mi vypisuje jeden z udajov o ramke PC 6400,
ale napr. v www.qcomp.sk pri tychto pamatiach vypisuje PC 8500 - je v tom rozdiel?
v biose som mal frekvenciu pamati nastavenu na AUTO, nato ze su to 1066,tak komp pracuje s nimi ako s 800 MHZ, zistil som to az v evereste
kde mi vypisuje v Prehlade pc ako 800 MHz a tiez v sekcii Zakladna doska,ale v sekcii DMI v pamatovych zariadeniach uz su oznacovane s rychlostou ako 1066 MHZ, v cpuid tie pamate maju 399,9MHz,v biose som ich nastavil na 1066 MHz, v cpuid sa frekvencia zvysila z 399,9MHZ na 534 MHz, ale v tom evereste to ostalo ako som to opisal vyssie,ak som to zrozumitelne opisal viete mi to vysvetlit ?
dakujem
identifikacia pamate
Klo_b_asa.. typ dosky Ti nepomôže, pokiaľ nebudeš vedieť aj typ a aktuálny takt procesora. 
Pri ramkách je úplne bežné, že keď nastavíš v biose na auto, tak idú na nejakých úplne iných hodnotách, preto ak Ti na týchto hodnotách záleží, musíš si to nastaviť ručne (podobne to je aj s latenciou CL).
Osobne by som veril skôr programu CPUID/CPU-Z ako Everestu. Everest je dobrý na zistenie typu hardwaru a teplôt, ale čo sa týka presných hodnôt taktov, už by som skôr kukal na CPUID/CPU-Z. Napr. aj mne teraz Everest v tom DMI ukazuje 667MHz, hoci mám ramky 800MHz nataktované na 850MHz (tj. 425MHz)..
Pri ramkách je úplne bežné, že keď nastavíš v biose na auto, tak idú na nejakých úplne iných hodnotách, preto ak Ti na týchto hodnotách záleží, musíš si to nastaviť ručne (podobne to je aj s latenciou CL).
Osobne by som veril skôr programu CPUID/CPU-Z ako Everestu. Everest je dobrý na zistenie typu hardwaru a teplôt, ale čo sa týka presných hodnôt taktov, už by som skôr kukal na CPUID/CPU-Z. Napr. aj mne teraz Everest v tom DMI ukazuje 667MHz, hoci mám ramky 800MHz nataktované na 850MHz (tj. 425MHz)..