Moc prítomného okamihu
Moc prítomného okamihu
Máte s touto knihou nejaké skúsenosti? Čítali ste ju? Čo na ňu hovoríte?
Základnou myšlienkou je žiť v prítomnosti, nestotožňovať sa so svojou mysľou. Keď sa človek stotožňuje so svojou mysľou, je ňou ovládaný, môže robiť len to, čo mu dovoľuje jeho myseľ a tá je programovaná spoločnosťou... a spoločnosť nás skutočne neprogramuje ku šťastnému a spokojnému životu. Naša myseľ (ego) funguje poľa určitých kritérii a preto nikdy nemôže dôjsť k absolútnej spokojnosti - niekedy zažívame emócie pozitívne, inokedy negatívne. Táto kniha hovorí, že ak sa nenaučíme žiť v prítomnom okamihu, bude naše šťastie vždy len dočasné, nikdy nie úplné. Kniha vysvetľuje prečo všetko naše utrpenie a zlo pochádzajú z ega a ako dosiahnuť nápravy.
Moc prítomného okamihu
Základnou myšlienkou je žiť v prítomnosti, nestotožňovať sa so svojou mysľou. Keď sa človek stotožňuje so svojou mysľou, je ňou ovládaný, môže robiť len to, čo mu dovoľuje jeho myseľ a tá je programovaná spoločnosťou... a spoločnosť nás skutočne neprogramuje ku šťastnému a spokojnému životu. Naša myseľ (ego) funguje poľa určitých kritérii a preto nikdy nemôže dôjsť k absolútnej spokojnosti - niekedy zažívame emócie pozitívne, inokedy negatívne. Táto kniha hovorí, že ak sa nenaučíme žiť v prítomnom okamihu, bude naše šťastie vždy len dočasné, nikdy nie úplné. Kniha vysvetľuje prečo všetko naše utrpenie a zlo pochádzajú z ega a ako dosiahnuť nápravy.
Moc prítomného okamihu
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
ale aj tak huntis aj tymehmed napísal:chlapci, ja tu vidím jedine posthunt
ja tu vidim spam
// a na tom obrazku od fizz su naozaj traja pacmani
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
takychto knih by sa dalo napisat stovky (a mam dojem ze ich aj stovky existuju) a nemyslim ze nejaka z nich ma sancu nejak zmenit zivot. mozno nachvilu sa budes na veci inak pozerat a analyzovat ich z pohladu tej knihy a povies si ze vo vela veciach ma ta kniha pravdu - ale take su vzdy konstatovania skutocnosti. nie vsetko si uvedomujeme a tato kniha chce spominanim zrejmeho nas donutit aby sme si ju kupili. tot moj nazor