Nonstop zapojena nabijacka

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Nonstop zapojena nabijacka

Príspevok od používateľa heker »

Co sa stane s nabijackou, ake je nonstop zapojena do zasuvky a ked treba, tak pripojim telefon a nabijem, ha? Nechce sa mi to stale odpajat zo zasuvky, tak to tam nechavam stale. Ma to nejaky vplyv na nabijacku ci nie?

A co v pripade nabijacky pre notebook?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

takýmto spôsobom fungujem už asi 5 rokov. Ak ti teda nevadí:
Pokud mám nabíječku na mobilní telefon zapojenou nonstop do zásuvky odebírá energii i když v ní telefon zrovna není?
Dobrý den, ano nabíječka zapojená do zásuvky odebírá také energii. Kolik energie nabíječka odebírá záleží na její konstrukci. Například staré mobilní telefony Alcatel měly docela obyčejné těžké velké nabíječky odhaduji s klasickým transformátorem (jsou levné). Tento typ nabíječek (pokud je moje domněnka pravdivá, neměl jsem ji rozebranou) má relativně velkou spotřebu energie i bez mobilu. Moderní malá lehká nabíječka by měla mít spotřebu energie bez mobilu velmi malou (pouze odběr naprázdno vlastní elektroniky nabíječky). Přesto Vám doporučuji zbytečně nenechávat nabíječky a podobná zařízení v síti z důvodů bezpečnosti. V případě vážné poruchy nabíječky by teoreticky mohlo dojít např. k požáru. Pravděpodobnost, že se to stane je velmi opravdu velmi malá ale nenulová. S pozdravem Jiří Beranovský
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

ja to tak riesim tiez ,nikdy adaptery a nabijacky nedavam prec z predlzovacky ,nechce sa mi :D
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Ja to riešim tak, že tam, kde mám nabíjačky mám predlžovačku s tlačidlom. :)
qwerty-xyz

Re: Nonstop zapojena nabijacka

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

heker napísal:Co sa stane s nabijackou, ake je nonstop zapojena do zasuvky a ked treba, tak pripojim telefon a nabijem, ha? Nechce sa mi to stale odpajat zo zasuvky, tak to tam nechavam stale. Ma to nejaky vplyv na nabijacku ci nie?

A co v pripade nabijacky pre notebook?
ale hovno, ja mam nabijacky na intraku nonstop zapojene a ked idem prec, tak vtedy to jedine vytiahnem z predlzovacky teda odpojim to vsetko od hlavnej zasuvky, a v pohode nic sa nestane. :D Ked si pri otm tak to tam kludne mozes nechat, ked ides niekam prec tak to proste vyber, prud to zerie minimalny. . .
Napísať odpoveď