F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jankyi »

t0m4s3, nepovedal som, ze sa odlisovali, ale ze ma bavili. Ale sposobilo to asi jednoznacne ferarri a ich umiestnenia. Monacka atmosfera - prechody pre chodcov a tunel robia svoje:).
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

http://www.f1.sk/clanok31525.htm ak to tak bude tak z F1 sa stane F1 Mercedes :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Asociace týmů F1 dočasně suspendovala Williams
http://www.f1sports.cz/index.php?Center ... ram1=28363
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

ASTON MARTIN sa prihlasil jop :wink:
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

No takze vsetky teamy aktualnej sezny sa prihlasili aj do tej dalsej, kompromis medzi FIA a FOTA je taky, ze v buducej sezone bude rozpoctovy strop 100mil. eur a v roku 2011 sa znizi na 45mil. eur. Takze ziadny velky uspech si FOTA nevybojovala, akurat co oddialili sucastnu situaciu. Dost zle to ale vyzera s Toyotou a Renaultom kedze ako skoro vsetky automobilky na svete maju financne problemy a aj sponzori odchadzaju. Paradox je, ze prave Ferrari sa dari a v poslednom roku zaznamenali najlepsi predaj aut pocas celkovej ich existencie. Co sa novych teamov tyka, ich prichod vnimam ako pozitivum, sam som zvedavy, akej kvality sa z ich strany môzme dockat. Urcite uvidime aj dake nove tvare, mozno sa vratia aj stari harcovnici F1 (takeho Montoyu by som videl velmi rad znovu v F1). Celkovo sa prihlasilo 5 novych teamov ale este sa nevie, ci FIA da sancu vsetkym: Prodrive(Aston Martin), Lola, Litespeed, USF1, Campos Racing

Mp4-24: Aston Martin ma byt len partner teamu Prodrive
Firma Davida Richardsa Prodrive by totiž mala pretekať za pomoci Aston Martinu. Prvé dva roky by sa malo jazdiť pod hlavičkou Prodrive, od roku 2012 by sme mali mať tím Aston Martin. Viac nám ukáže až budúcnosť.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No uspech to podla mna je, pretoze prave toto chceli dosiahnut. Vyhlasovali, ze su za znizovanie nakladov, ale chcu ho postupne. Cize tych 100 milionov je dobry kompromis a za ten dalsi rok si snad zvyknu, no dufam, ze budu platit avizovanie pravidla neobmedzeneho vyvoja. Som zvedavy, ako dopadne F1, ked budu mat timy rozpocty 45 mil. eur.
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

No dvojite pravidla stale platia a to bol jeden z hlavnych dôvodov, preco chcelo napr. Ferrari odstupit, tvrdili ze je to proti principom sportu aby pre niekoho platili ine pravidla ako pre druheho. Docastne im dali vyssi financny strop a uz im to zrazu nevadi ? Podla mna je to taky kompromis, ze FIA nic moc nestratila a pre velke teamy je to len mala utecha, pretoze ako chce Ferrari fungovat za 2 roky s 45. mil. rozpoctom to fakt neviem.
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Práve, že ja som nikde nevedel nájsť ako to bude s tými pravidlami, všade bolo iba naznačované, že pravidla budú rovnaké pre všetkých a pod strop sa musí zmestiť každý. Odkiaľ teda máš, že budu dvojité? Skopíruj pls.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

PAIN napísal:No dvojite pravidla stale platia a to bol jeden z hlavnych dôvodov, preco chcelo napr. Ferrari odstupit, tvrdili ze je to proti principom sportu aby pre niekoho platili ine pravidla ako pre druheho.
Veď práveže neplatia, prihlášky boli podané s podmienkou jednotných pravidiel.. T.j. odteraz bude ten strop platiť pre všetkých. Doteraz bol návrh dobrovoľné finančného stropu za ústupky v prístnosti pravidiel.
PAIN napísal:Dost zle to ale vyzera s Toyotou a Renaultom kedze ako skoro vsetky automobilky na svete maju financne problemy a aj sponzori odchadzaju. Paradox je, ze prave Ferrari sa dari a v poslednom roku zaznamenali najlepsi predaj aut pocas celkovej ich existencie
Zase mám opačný názor, skôr sa teraz Renaultu aj Toyote blýska na lepšie časy, vďaka nižším rozpočtom ich odchody sponzorov až tak nezasiahnu, aj s fin. krízou budú môcť zotrvať v F1 a polepšiť si vďaka reklame.
Ferrari je naopak opačný prípad, tu by som spojitosť s najlepšími predajmi a pôsobením v F1 nehladal, sú na ústupe (titul vyhral McLaren) a aktuálne boli ešte donedávna takmer bez bodov v sezóne, no "civilná sféra" priniesla uvedenie "ľudového" najmenšieho modelu California a práve ten priniesol veľkú obrat, nič podobné už dávno nemali.
Mp4-24: Aston Martin ma byt len partner teamu Prodrive
Firma Davida Richardsa Prodrive by totiž mala pretekať za pomoci Aston Martinu. Prvé dva roky by sa malo jazdiť pod hlavičkou Prodrive, od roku 2012 by sme mali mať tím Aston Martin. Viac nám ukáže až budúcnosť.
Spojenie Prodrive (Richards)-Aston Martin nie je novinkou, stačí sa pozrieť napríklad do LeMans. Češi tak zase budú chvílku snívať o návrate Engeho do F1 :D
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

ale snad sialeny max zachvilu pojde do dochodku a nakoniec ani z toho 45mega stropu nemusi byt nic :D
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

PAIN napísal:No dvojite pravidla stale platia a to bol jeden z hlavnych dôvodov, preco chcelo napr. Ferrari odstupit...
bol, ale vsetko to vychadzalo z toho, ze Mosley chcel zaviest uz buducu sezonu spominany strop, co by pre Ferrari znamenalo drasticke znizenie nakladov oproti terajsku a v konecnom dosledku aj prepustenie vela zamestnancov a kedze tuto jeho podmienku by bolo pre ferrari do buducej sezony tazke uskutocnit, tak by pre nich platili ine pravidla ako pre ostatnych... Napad Mosleyho s dvojitymi pravidlami bol proste hlupost a znizovanie nakladov potrebuje aj f1, aby bolo viac zaujemcov, ale nie takym drastyckym sposobom, ako chce ten gestapak.
PAIN napísal:Dost zle to ale vyzera s Toyotou a Renaultom...
Toyota uz dokonca stiahla svoj testovaci okruh vo Fuji z majstrovstiev (takze sa pojde tento rok opat v Suzuke), co by mohlo viest k spekulaciam o predodchodnych opatreniach...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Mateq napísal:Zase mám opačný názor, skôr sa teraz Renaultu aj Toyote blýska na lepšie časy, vďaka nižším rozpočtom ich odchody sponzorov až tak nezasiahnu, aj s fin. krízou budú môcť zotrvať v F1 a polepšiť si vďaka reklame.
Ferrari je naopak opačný prípad, tu by som spojitosť s najlepšími predajmi a pôsobením v F1 nehladal, sú na ústupe (titul vyhral McLaren) a aktuálne boli ešte donedávna takmer bez bodov v sezóne, no "civilná sféra" priniesla uvedenie "ľudového" najmenšieho modelu California a práve ten priniesol veľkú obrat, nič podobné už dávno nemali.
o ferrari nemaj strach. od buducej sezony tam ma namierene santander, co je predzvest toho, ze pride fernando. nechcem ani hodnotit vykon ferrari na zaklade ostatnej VC monaka, lebo to je specificky okruh, ktory prakticky nevypoveda onicom. nebude sa to dat hodnotit ani podla nasledujucej VC turecka, lebo tam je ferrari a hlavne felipe pravidelne da best. ale potom uz asi zistime kto na tom ako je a uvidime ci je ferrari na vzostupe ako to po monaku naznacuju.
Forest
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Forest »

Som zvedavy ako to bude s tou F1 do buducnosti. Ja som fanusik od nejakych 6 rokoch. Som za tym presedel dobu svojho zivota :lol: . V poslednej dobe nevedia co by od vole robili. Chapem ze treba znizovat naklady a bezpecnost a jedno cez druhe ale v nijakom sporte som to nevidel aby to bolo take radikalne a este v takom prehnanom kratkom case. Z roka na rok ine pravidla, ine poziadavky. Je vidiet ako to je cele prehadzane. Mclaren a Ferrari, Brawn, Redbull... ako nic proti nim ale tie pravidla su az moc. Nemaju presne znenia a tak to vyzera.
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Zase gombička, mna porazi. :lol:
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ach v efjednotke je to už viac o tých pravidlách ako o jazdení... :? Až mi chýbalú tie časy, keď som sledoval Schumacherove súboje s Montoyom alebo ešte dávnejšie s Hakkinenom... :cry: Teraz o poradí jazdcov rozhodujú viac traťový komisári aleo čo ja viem kto , než skutočné schopnosti a autá... S F1 to ide podľa mňa dolu vodou... Pomaly sa v tých všetkých pravidlách, ktoré sa zaviedli nebude vyznať ani sám Ecclestone. Nemôžem si pomôcť, ale keď súčastnú efjednotku porovnám s tou pred piatimi rokmi, tak to je akoby som porovnával preteky na kolobežkách s automobilovými závodmi :x
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Muffi - Nedominovalo pred piatimi rokmi Ferrari ako teraz Brown?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Dominovalo este viac, ved aj dnes spominali, ze Michael Schumacher vyhral v roku 2004 12 z 13tich velkych cien :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Aby ten rekord Jensom neprekonal :)
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

heker napísal:Muffi - Nedominovalo pred piatimi rokmi Ferrari ako teraz Brown?
Dominovalo.. pardon, mal som spomenúť dávnejšie časy. Ale nemal som na mysli dominanciu niektorej stajne, či jazdca. Proste sa mi viac páčila tá jednoduchšia F1, kde nebolo viac pravidiel, ako divákov. Aj keď Schumi dával všetkým na frak, stále to bolo zaujímavejšie, než to, čo sa deje posledné 2 ročníky - a totiž, napr. že ani niekoľko hodín po skončení VC si nemôžeme byť istý poradím jazdcov, lebo na druhý deň vyhlásia také či onaké porušenie pravidiel ( ktoré sú už dávno 5x obsiahlejšie, než biblia ) a jazdca posunú o 10 priečok vzad.
V jednoduchosti je krása :wink: A aj bola, pokiaľ boli pravidlá F1 jednoduché.
Gothar
Moderátor
Moderátor

t0m4s3 napísal:Aby ten rekord Jensom neprekonal :)
No to by sa mi nepacilo :) Aj ked by to zas poukazalo na to, ze tie neustale zmeny pravidiel nie su dobre. Podla mna by bolo najlepsie, keby zadali iba maximalne rozmery monopostu, vsetci by museli pouzivat pneumatiky od jedneho vyrobcu a s jednym rozmerom, bola by zakazana vsetka pomocna elektronika, bol by dany pocet valcov v motore a ostatne pravidla by boli volne. To by boli monoposty... :)
Napísať odpoveď