krátke sms
krátke sms
dobry den...chcel by som sa spytat ci je normalne ze na mojej nokii E51-ke mam v sms moznost napisat len 160 znakov...nedal by sa nejako zvecsit obsah tychto znakov?nejaou aplikaciou alebo nastavenim v telefone?dakujem
160 znakov je standardna dlzka spravy, viac ich neposles. Telefony akruat umoznuju spajanie viacerych sprav akoby do jednej, lenze ked odosles 320 znakov, tak ti to operator zauctuje ako 2 spravy a prijimatelovi to pride ako 2 smsky. Skus niekde v nastaveniach najst moznost "Povolit spajanie sprav" alebo nieco podobne.
Alebo mozes posielat MMSky, tam je tych znakov tusim 1000
Alebo mozes posielat MMSky, tam je tych znakov tusim 1000
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
prijímatelovi to ako dve správy nemusí prísť, záleží aký má mobil. Tiež by som netvrdil že sms má 160 znakov. GSM štandard stanovuje na sms 140 bajtov. Keďže sa používa ASCII ktoré na kodovanie jedného znaku používa 7 bitov, tak to vychádza na maximálne 160 znakov. Ale ak použiješ inú znakovú sadu, bude to menej. Na mms to tiež nie je 1000 znakov. Pri MMS nie je GSM definovaná maximálna velkosť, záleží len od operátorov koľko sú schopní (a ochotní) prenášať.