(html/php) formular s jedinečnym ID čislom (bez použitia DB)

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

(html/php) formular s jedinečnym ID čislom (bez použitia DB)

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Zdravim, potreboval by som vymyslieť spôsob, ktorym by sa po kliknuti na tlačitko, ktore by sa zobrazovalo na obyčajnej stranke otvoril formular(v html).. niečo ako verzia pre tlač, ktora je ponukana pri určitych dokumentoch na strankach.. akurat, že po každom stlačeni tlačitka a naslednom otvoreni formularu by sa na formulari zobrazovalo jedinečne ID čislo(nesmie sa samozrejme opakovať) a s tymto čislom by sa formular dalej spracoval(vytlačil/uložil) to už však nie je podstatne.. ani stranka nie je podstatna, ta sa vytvori.. ide len o tuto funkciu, ktoru potrebujem do stranky zakomponovať

mate niekto nejaky napad ako by sa toto cele dalo zrealizovať bez použitia databazy? proste zapis toho ID čisla by prebiehal do nejakeho .txt suboru, začinalo by sa klasicky od "1" a po každom kliknuti na tlačitko s formularom by sa toto čislo automaticky zväčšilo o +1 (to čislo by sa bralo z .txt suboru ešte pred načitanim stranky a hned by sa zobrazovalo vo formulari -- zaroven by sa čislo zväčšilo o +1, takže pri dalšom načitani by sa použilo už zväčšene čislo, hned by sa zobrazilo vo formulari a stale dookola...) postatne je, aby sa čislo na žiadnom dalšom formulari neopakovalo.. musi to byť stale +1 od predošleho čisla.. ja ako spravca stranky tie ID čisla nepotrebujem evidovať ani nijako skumať.. musia sa proste len meniť s každym načitanim formularu ak by si jedna osoba na stranke stlačila tlačitko s formularom 5krat, čislo na poslednom piatom formulari by bolo +5

snad som tu svoju predstavu ako tak vysvetlil.. kua... no.. dakujem :) prijimem akykolvek napad.. nemam nič.
TGiJack
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: (html/php) formular s jedinečnym ID čislom (bez použitia

Príspevok od používateľa TGiJack »

Old Dirty Bastard napísal:snad som tu svoju predstavu ako tak vysvetlil.. kua... no.. dakujem :) prijimem akykolvek napad.. nemam nič.
toto som ako nepochopil :? načo nadavaš :)

tu je ten scriptik

Kód: Vybrať všetko

<? 

// definuje nazov suboru alebo celu adresu k nemu
define ("CESTA_A_NAZOV_SUBORU", "posledne_cislo.txt"); 

/**
 *  funkcia zisti si existuje subor otvori ho nacita vnom cislo 
 *  zvacsi ho o +1 a vrati hodnotu o +1 ney bola posledna
 */

function prirataj () {
if (file_exists(CESTA_A_NAZOV_SUBORU)) 
{ 
  $subor=fopen(CESTA_A_NAZOV_SUBORU, "r+"); 
  $odoslane=fread($subor, 10); 
} 
else 
{ 
  $subor=fopen(CESTA_A_NAZOV_SUBORU, "w"); 
  $odoslane='0';   
} 
rewind($subor); 

fwrite($subor,++$odoslane,10); 
fclose($subor);

return $odoslane;
}
/**
 *  takto si tu funkciu zavolas,daj si to do podmienky kde overujes ci bol formular odoslany
 *  ak ano tak sa vykona tato funkcia a ono ti to vrati "jedinecne" cislo a dalej v kode uz 
 *  pracujes len s tou premennou $i alebo aku si zvolis
 */
$i = prirataj();

echo "Formular bol poslany $i krat"; 
?>
Napísať odpoveď