Ukradnutý mobil...

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
winni
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ukradnutý mobil...

Príspevok od používateľa winni »

zdravim... vopred sa ospravedlnujem, ze otvaram tuto stupidnu temu, ale fakt by som potreboval vase nazory k veci nizzsie...

takze dnes som si isiel von zaskakat (parkour), tak ako na kazdodenny trening.. tentokrat som isiel sam, ved dakedy treba trenovat aj svoje sebavedomie a vnutorneho ducha (o tom niekedy inokedy, ide o to ze ked trenujete sami, da vam to viac ako ked ste zo skupinou...) a isiel som na take dlhe zabradlie (kdo je z TN vie, juzanka), popisem ako to tam vypada pre lepsie predstavenie situacie, cize jedna sa o dlhe biele zabradlie s takym murikom popri tom, pod tym je spad asi 2 metre a tam dole je hlina a stromy, konare zasahuju ponad zabradlie...
fajn a teraz k veci, ide o to ze ako som tam dosiel, trenoval som, odrau sa zjavila cerveny favorit a v nom 4ia ludia, 3ja chalani a jedna baba... ja som rpave klikoval ked okolo isli, tak na mna kukali, ale sak to robia vsetci... o 20 metrov dalej zastavili, prisiel k nim daky dalsi chalan (btw vsetci mohli mat okolo 20 rokov...) aa rozpravali sa tam, ja som isiel na dalsiu seriu... ptm ked ten chalan odisiel od ich auta, tak preparkovali ku mne, teda presli autom tych 20 metrov a zastavili pri mne, avsak vzhladom na to ze som nevedel kdo to je, tak som schytil veci (kluce a mobil co som mal polozeny na tom zabradli) a zliezol dole, ved je predsa lepsie, ked budem mat od nich rozostup, keby nieco chcu... natiahol som sa na strom, a typek (sofer) co vysiel z auta sa ma pytal ako dlho skacem a bla bla bla... hovadiny to neni podstatne, hovoril ze aj on kedysi skakal a tak... chcel aby som mu nieco ukazal, lenze v tu chvilu som dosiel na to, ze nemam mobil... wtf?... ved som ho daval do vrecka... napadlo mi ze nebude daleko a zacal som hladat.. jemu som zatial povedal, ze ptm mu nieco ukazem, ked mobil najdem... hladal som a hladal.. ja na jednej strane a tu sa stala chyba... on zliezol dole ze "pohlada so mnou"... mmm.. a on hladal na druhej strane... teda aspon to tak vypadalo... ptm povedal ze tu babu pojdu hodit domov, ze o chvilku je s5... ze ci tu ete budem.. prikivol som ze dokedy mobil nenajdem tak tu budem teda... odisli.
hladal som a hladal.. obdalec boli 2 baby, kamaratky, a ptm dosli za mnou, celu situaciu som im vysvetlil.. to som ete nevedel ani co sa stalo poriadne... ona mi povedala ze toho chalan pozna, povedala mi aj meno a priezvysko dokonca vie aj kde byva... okolo iduci kamos, ktoremu som meno povedal, na mi hned povedal ze toho typka pozna, ze je na podmienke vonku, ze uj*bal dakeho chalana, a ze vec je jasna, ze to moho byt len on... ja som medzitym miesto asi 15x prekutral cele, a nic som stale nenasiel... mobil tam proste nieje :?
ten kamos mi povedal ze ako ho pozna, ze moze sa pokusit to dako vybavit, lenze pravdepodobnost ze sa to podari je tak akurat 5% maximalne...

takze pre zhrnutie, mam meno, bydlisko, dokonca viem co je to za cloveka, a neviem co mam robit... potrebujem vediet co by ste vy robili na mojom mieste? mobil bol K750i s 4GB kartou... okrem toho uplne vybity... cize ani prezvonit ani nic nepojde :(

DAKUJEM za strpenie, a precitanie mojho problemu, poprosim zmysluplne odpovede :)

btw... mam 15rokov, fotrovci o tom vedia, nahradny mobil mam, len nemam cislo...
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

no na tvojom mieste v prvom rade urcite by som zablokoval kartu aby nik nemohol volat a atd.. takze ak si to este nespravil urcite nech to je prva vec co spraavis..
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ak poznáš meno a adresu, nič ti nebráni ísť za ním a vysvetliť mu situáciu (choď tam so svedkami). Ak je vonku na podmienku a pohrozíš mu udaním na polícii, tak máš v diskusii navrch.
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa winni »

kartu zablokujem hned zajtra, sice pin kod je myslim ze celkom tazky, aj tak pre istotu... ono su tam 3 centy s tym nic moc nezmoze...

hej svedkovia nenisu, bol som tam sam, ale myslim ze to pohrozenie by pomohlo :) asi by som mal zo sebou zobrat aj fotrovcov nie?
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

A si si isty ze je to on ?
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

energy00 napísal:A si si isty ze je to on ?
Presne tak, lebo ak nie...poseres cloveku zivot koly mobilu.
Nemas co stratit..zober rodicov alebo kamaratov a chod si to s nim vydiskutovat.
V kazdom pripade budes riesit dilemu ci do toho zamontovat policiu alebo nie..ak bude arogantny tak ti aspom ulahci rozhodovanie :lol:
Neviem ako sa to riesi v pripade ze je clovek na podmienke ale sudca tusim moze vydat povolenie, aby operator sledoval polohu toho mobilu a na zaklade toho ho vedia vystopovat.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

meffisto napísal:Presne tak, lebo ak nie...poseres cloveku zivot koly mobilu.
Nemas co stratit..zober rodicov alebo kamaratov a chod si to s nim vydiskutovat.
V kazdom pripade budes riesit dilemu ci do toho zamontovat policiu alebo nie..ak bude arogantny tak ti aspom ulahci rozhodovanie :lol:
Neviem ako sa to riesi v pripade ze je clovek na podmienke ale sudca tusim moze vydat povolenie, aby operator sledoval polohu toho mobilu a na zaklade toho ho vedia vystopovat.
nemusi na to byt nahodou telefon zapnuty? :)
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

tak predpoklada sa, ze ten telefon chce asi predat :) a ten komu ho preda ho pravdepodobne zapne :P
meffisto
King
King

nieco take som pocul ze dokonca nemusi byt ani zapnuty, vtedy je ale signal velmi slaby...neviem co je na tom pravdy.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

meffisto napísal:nieco take som pocul ze dokonca nemusi byt ani zapnuty, vtedy je ale signal velmi slaby...neviem co je na tom pravdy.
jak moze vypnuty mobil vydavat nejaky signal? :shock: no mozno ze su v nejakom "standby" mode ja neviem, len sa mi to nezda
meffisto
King
King

netusim, mozno sa o tom da daco najst, len mi to dakto daaavno vravel...nehadam sa

toto som prave len tak narychlo nasiel

Kód: Vybrať všetko

Unfortunately, if you want to use your cell phone at all, avoiding the threat of this kind of real-time tracking is nearly impossible. That's because the government can track your cell phone whenever it's on, even if you aren't making a call. The government can even track some cell phones when they are powered down, unless you have also removed the battery
Samozrejme internet je plny blabol...nejake vysledky testov nemam.
Mozno to bude ako vravis (kedze sa tam pise ze to je mozne len pri niektorych), zrejme to bude suvisiet s tym standby modom.
Toto by bola zaujimava tema napr. do Mythbusters :lol:
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

meffisto napísal:netusim, mozno sa o tom da daco najst, len mi to dakto daaavno vravel...nehadam sa
fakt neviem ako by to mohlo...lebo ked je tel. vypnuty je bateria neaktivna..a bez energie nemoze nic vysielat, ani len slaby signal
/edit: ale mozno je v telefone aj naka sekundarna bateria neviem..bo ma prave napadlo ze aj hodiny furt idu v telefone aj ked je vypnuty a bateria vytiahnuta
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Takto ... Objasnim.
Telefon sa da lokalizovat len v pripade ze je v Stand-By Mode alebo je uskutocneny hovor.
Da sa zamerat s presnostou na cca 600m.
Ti ktori mate A-GPS v telefone si to mozu priamo skusit pomocou aplikacie Google Maps a sluzby Latitude.
Vypnuty telefon (S vypnutym GSM modulom) Nie je mozne lokalizovat.
A Sekundarna bateria v telefone sluzi na napajanie RTC jednotky. Na nic ine.
Prílohy
mapImg.png
A7X
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa A7X »

omg jasne ze je v stanby rezime.....nastavte si budik a vypnite telefon...Voala aj tak bude hrat v danu hodinu :-)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Stand-By rezim mam na mysli ze telefon je v Pohotovosti. Prihlaseny do siete a pripraveny na uskutocnenie hovoru.
To ze sa ti sam zapne ked mas nastaveny budik je nieco uplne ine. Skus si na neho v tom stave zavolat.
Pojde ti prd lebo Telefon reaguje len na tzv. Wake Up signal, ktory ho zapne v nastavenom case.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Omg keby mi mobil zobral niekdo kto je v podmienke (kludne aj za vrazdu), tak idem za nim okamzite ako sa to dozviem a do ksichtu mu poviem ze ma 5 minut na to aby mi ho dal spat. Asi si neuvedomujes co je to podmienka, ak pojdes na policiu a oni mobil najdu pomocou IMEIka a preukaze sa ze s tym mal cokolvek spolocne, pojde do basy. Opakujem, pojde do basy.

Myslis si ze mu za to tvoj alebo akykolvek iny mobil stoji?

Alebo, ze ti za to radsej natrieska, aby mal tu basu uz uplne istu?

Wtf, trocha pohni rozumom...
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

A kolko rokov ma ten chlapik ? Rodicov by som do toho zatial nemontoval.Si to s nim vydiskutuj sam, alebo tam chod s kamaratom, pre pripad, ze by aj teba chcel odpalit :)
Loomy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Loomy »

niekto tu pisal ze na neho sused zavolal policajtov len preto ze prehrial pukance v mikrovlnke a ty sa bojis zavolat policajtov na niekoho o kom mas pocit ze ti ukradol mobil? inak nerozumiem preco sa pytas nas a preco ked o tom tvoji rodicia vedia nenahlasili kradez.
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

myslim ze sa da lokalizovat sim karta ale ked sim kartu vyhodil co vetsinou tak vsetci robia tak nie. ale urcite sa daco da spravit. a ten mobil bol novi a niejaky super? a na karte bolo 0,03€?
Risko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Risko »

a co ked mu ten mobil neukradol a bude to krive obvinennie ?
Napísať odpoveď