The Zeitgeist Movement
-
Norick98
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
The Zeitgeist Movement
Tema ohladom filmov tu uz je, no rad by som diskutoval o tomto hnuti ako takom. Hlavne by ma zaujmalo ci ma aj nejake zastupenie na Slovensku (stranku - forum).
Na thezeitgeistmovement.com je napisana ze sa pripavuje okrem inych aj jazyk slovencina.
15teho marca 2009 je ako kazdy rok den "Zeigeist day". K tejto udalosti budu od januara 2009 na stranke k dispozicii torrent subory ktore budu obsahovat:
1) "Zeitgeist, the Movie" DVD in 17+ subtitles for burning.
2) "Zeitgeist Addendum" DVD in at least 10 subtitles for burning.
3) The 2009 Zeitgeist Movement Manual PDF.
4) An 30+min Digital Slide Presentation, which can be translated into any language (we will do our best to cover the top 5 initially). This presentation can be utilized by anyone who wants to present the ideas of this new direction to their area. The presentation will be supported by the 2009 Zeitgeist Movement Manual.
5) Promotional Flyers / Trailers/ Other
Neviete ci sa chysta nieco aj na Slovensku?
Dovolim si aj malu anketu. Vdaka za hlasy.
Na thezeitgeistmovement.com je napisana ze sa pripavuje okrem inych aj jazyk slovencina.
15teho marca 2009 je ako kazdy rok den "Zeigeist day". K tejto udalosti budu od januara 2009 na stranke k dispozicii torrent subory ktore budu obsahovat:
1) "Zeitgeist, the Movie" DVD in 17+ subtitles for burning.
2) "Zeitgeist Addendum" DVD in at least 10 subtitles for burning.
3) The 2009 Zeitgeist Movement Manual PDF.
4) An 30+min Digital Slide Presentation, which can be translated into any language (we will do our best to cover the top 5 initially). This presentation can be utilized by anyone who wants to present the ideas of this new direction to their area. The presentation will be supported by the 2009 Zeitgeist Movement Manual.
5) Promotional Flyers / Trailers/ Other
Neviete ci sa chysta nieco aj na Slovensku?
Dovolim si aj malu anketu. Vdaka za hlasy.
-
r4wMUnt34q
Star
Ak by sa chcel niekto aj zapojit do "hnutia" Zeitgeist na Slovensku, nech sa prida na http://www.zeitgeistmovement.sk Dakujem
nieze by som sa chcel pripojit, to urcite nie.. ani nemam nic proti, skor sa len chcem spytat.. Vas nadejnych clenov, v com bude spocivat napln hnutia a jeho aktivity? Zatial som pochopil len ze to ma zdruzovat ludi ktori suhlasia s nazormi ktore im boli tymto vyprodukovanym cyklom filmov prezentovane. Cize co okrem toho? a nepytam sa ironicky, ale fakt by ma to zaujimalo, lebo neako nemam predstavu.. unika mi pointa. dakujem.
ps. kolonku "O hnuti" som si cital, ale okrem neakych nadsadenych vseobecnych formuliek mi nedala odpoved, v com spociva "aktivizacia aktivistami"
ps. kolonku "O hnuti" som si cital, ale okrem neakych nadsadenych vseobecnych formuliek mi nedala odpoved, v com spociva "aktivizacia aktivistami"
-
r4wMUnt34q
Star
Tu nejde len o to, ze tito ludia primaju informacie poskytovane v tych filmoch, navyse kazdy si zobral co chcel.
Snad toto zodpovie tvoju otazku (uryvok z webstranky, na ktoru ukazuje odkaz, co som poslal):
The Zeitgeist Movement Slovensko je dobrovoľným spoločenstvom ľudí, ktorí chcú upozornovať na problémy súčasnej civilizácie, našej spoločnosti, človeka, a majú aj víziu zmeny. Chceme ponúkať riešenia, ktoré sú celostné, humanistické, ekologické a vedecké. Mali by získat podporu verejnosti a tých, ktorí majú zdroje na ich realizáciu. Mali by to byť riešenia prinášajúce spoločný prospech, ktoré by ale neboli na úkor nikoho.
Tito ludia (vratane mna) si uvedomuju, ze vela veci v tomto svete je na hlavu a chcu s nimi nieco robit, pretoze, ak to takto pojde dalej, dostaneme sa do bodu, ked uz vsetkym tym nahromadenym problemom nebudeme schopni celit. Kazdy moze niecim prispiet (nemyslim penaznu sumu), aj ty. Staci chciet a nieco pre to urobit.
Snad toto zodpovie tvoju otazku (uryvok z webstranky, na ktoru ukazuje odkaz, co som poslal):
The Zeitgeist Movement Slovensko je dobrovoľným spoločenstvom ľudí, ktorí chcú upozornovať na problémy súčasnej civilizácie, našej spoločnosti, človeka, a majú aj víziu zmeny. Chceme ponúkať riešenia, ktoré sú celostné, humanistické, ekologické a vedecké. Mali by získat podporu verejnosti a tých, ktorí majú zdroje na ich realizáciu. Mali by to byť riešenia prinášajúce spoločný prospech, ktoré by ale neboli na úkor nikoho.
Tito ludia (vratane mna) si uvedomuju, ze vela veci v tomto svete je na hlavu a chcu s nimi nieco robit, pretoze, ak to takto pojde dalej, dostaneme sa do bodu, ked uz vsetkym tym nahromadenym problemom nebudeme schopni celit. Kazdy moze niecim prispiet (nemyslim penaznu sumu), aj ty. Staci chciet a nieco pre to urobit.
-
r4wMUnt34q
Star
Ako?
-Podporovat projekt Venusa (Venus project): http://www.thevenusproject.com/getInvolvedSupport.php
-vzdelavat sa o Zeitgeist hnuti na slovenskej stranke, na ktorej preklade pracujeme
-precitat si (kto vie dobre anglicky) Aktivisticku orientacnu prirucku http://www.thezeitgeistmovement.com/The ... vement.pdf , na ktorej preklade sa pracuje
-Pozriet si video prezentaciu orientacnej prirucky: http://video.google.com/videoplay?docid ... 3163636261
-vzdelavat sa pozeranim dokumentarnych filmov, videi, stranok (ktorych je na internete hojne, staci hladat), ktore poukazuju na nejake problemy
-poukazovat na tieto problemy, diskutovat s ludmi (realne/na internete) o tychto problemoch, o moznych rieseniach
-Vytvarat obrazky, videa, pesnicky, basnicky s tematikou Zeitgeist hnutia
-Pomoct s prekladom Slovenskej stranky Zeitgeist hnutia
-Pisat clanky na internete alebo v novinach o Zeitgeist hnuti
a mnoho dalsich...
Ide hlavne o to, ze to robia ludia pre ludi, ktori chapu, ze sme vsetci na jednej lodi (planeta Zem). Ze problemov (manipulacia vytvorenim ekonomickej depresie, vykoristovanie, zotrocovanie, znecistovanie prostredia, nadprodukcia a produkcia nekvalitnych veci, aby si clovek hned musel ist kupit novu...) je na svete tolko, ze je najvyssi cas zacat sa aspon nimi zaoberat a hladat na ne riesenie, pretoze neskor uz moze byt neskoro.
Tu je o tom pekna video prezentacia v anglictine: http://storyofstuff.com/
-Podporovat projekt Venusa (Venus project): http://www.thevenusproject.com/getInvolvedSupport.php
-vzdelavat sa o Zeitgeist hnuti na slovenskej stranke, na ktorej preklade pracujeme
-precitat si (kto vie dobre anglicky) Aktivisticku orientacnu prirucku http://www.thezeitgeistmovement.com/The ... vement.pdf , na ktorej preklade sa pracuje
-Pozriet si video prezentaciu orientacnej prirucky: http://video.google.com/videoplay?docid ... 3163636261
-vzdelavat sa pozeranim dokumentarnych filmov, videi, stranok (ktorych je na internete hojne, staci hladat), ktore poukazuju na nejake problemy
-poukazovat na tieto problemy, diskutovat s ludmi (realne/na internete) o tychto problemoch, o moznych rieseniach
-Vytvarat obrazky, videa, pesnicky, basnicky s tematikou Zeitgeist hnutia
-Pomoct s prekladom Slovenskej stranky Zeitgeist hnutia
-Pisat clanky na internete alebo v novinach o Zeitgeist hnuti
a mnoho dalsich...
Ide hlavne o to, ze to robia ludia pre ludi, ktori chapu, ze sme vsetci na jednej lodi (planeta Zem). Ze problemov (manipulacia vytvorenim ekonomickej depresie, vykoristovanie, zotrocovanie, znecistovanie prostredia, nadprodukcia a produkcia nekvalitnych veci, aby si clovek hned musel ist kupit novu...) je na svete tolko, ze je najvyssi cas zacat sa aspon nimi zaoberat a hladat na ne riesenie, pretoze neskor uz moze byt neskoro.
Tu je o tom pekna video prezentacia v anglictine: http://storyofstuff.com/
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
A budú v súlade s morálnymi zásadami? ...r4wMUnt34q napísal:Chceme ponúkať riešenia, ktoré sú celostné, humanistické, ekologické a vedecké.
-
r4wMUnt34q
Star
Ano budu.JaJeNiektoIny napísal:A budú v súlade s morálnymi zásadami? ...
//autoeditácia príspevku ( 01 Jun 2009, 19:06 )
Bohuzial vacsina ludi ignoruje co sa okolo nich deje, kym si neuvedomia, aky to ma dopad na nich, na ludi okolo nich a kusok sveta, ktory poznaju.kali520 napísal:Myslel som si ze tento film bude mat ovela pozitivnejsi dopad na myslenie ludi.
EDITacia autoeditacie: Ta autoeditacia je dobry napad
-
r4wMUnt34q
Star
Kazdy si z neho zoberie, co chce, navyse tie filmy na fore ludia aj kritizuju trochu, aj ked nie ich fundamentalne zaklady, z ktorych jeden je aj kriticke myslenie.begbeee napísal:Filmy ako Zeitgeist alebo to hnutie, by mali viesť ľudí ku kritickému mysleniu (hlavné poslanie), ale nepáči sa mi keď niekto berie celý film napr. ako absolútnu pravdu. To iba padol z blata do kaluže.
//autoeditácia príspevku ( 01 Jun 2009, 22:10 )
Mikulas Novota napísal:Komerčné stratégie farmaceutických nadnárodných korporácii, lekárskych komôr a zdravotných poisťovní zneužívajú poznanie zákonitostí reflexológie o dedičnej schopnosti zabúdania imuno-reflexov na "výrobu" chorých generácií pacientov tak, že možnosť ich učenia sa nahradí lekárskou "starostlivosťou" alebo suplujúcimi farmakami s návykovými aj nežiadúcimi účinkami, čím si zabezpečia zisky z farmaceutickej produkcie, lekárskeho servisu a obchodov "ochrany" zdravia dlhodobo do budúcnosti.
-
r4wMUnt34q
Star
Dakujeme. Urcite je to lepsie ako tvarit sa, ze vsetko je ok a zit v sebaklame a ignoraciislay napísal:cize ak som pochopil, chcete sa vzdelavat a poukazovat na problemy, a upozornovat na nich ostatnych.. - kolko viery vo zmenu z tohto dokazete vytazit? podla mna minimum, menej ako mal don quichote pri veternych mlynoch.. a robit to pod nalepkou filmu je podla mna chyba.
ale ako drzim palce
no mas prilis velku istotu ze uz nezijes v klame..r4wMUnt34q napísal:Dakujeme. Urcite je to lepsie ako tvarit sa, ze vsetko je ok a zit v sebaklame a ignoracii, pretoze tam chcu (ludia, ktori nas chcu ovladat), aby sme boli
-
r4wMUnt34q
Star
Istota je len iluzia, tak ako bezpecnost v dnestnej dobe. Nic (nie) je iste. Ze je nieco objektivne je dohoda 2 a viac ludi. Ja si len na zaklade mojej subjektivnej skusenosti (to co vidim v dokument(arnych film)och+to co vidim v realnom svete) myslim, ze toto je smer, ktorym sa chcem uberat a je pre mna spravny. To je vsetko. Ci zijem v klame zistim neskor, ale zatial sa mi to nezdaslay napísal:no mas prilis velku istotu ze uz nezijes v klame..
no ja len aby si nepadal z extremu do extremu, z blata do kaluze,.. lebo aj tie filmy, knihy a dokumenty, su niekoho zaujem, niekoho cudzieho nazor, cudzi usudok.. cudzie financie, mozno aj tych istych proti ktorym su akoze namierene.
Mozno veci niesu take ako v spravach na markize
, ale mam smrtelnu istotu ze Zeitgeist a podobne su tak isto mimo stred terca, len na druhu stranu.. a mam zato ze oboje je naozaj velmi daleko od stredu, snad aj uplne mimo terc, kdesi do polnej buriny. 
Mozno veci niesu take ako v spravach na markize
-
r4wMUnt34q
Star
Preco si to myslis? Aka je teda pravda? A aky je teda stred/terc? Aka je pravda podla teba?slay napísal:mam smrtelnu istotu ze Zeitgeist a podobne su tak isto mimo stred terca, len na druhu stranu..
A preco je to z extremu do extremu? Nechapem.
Jeden z hlavnych predstavitelov Zeitgeist hnutia, Jaques Fresco je dizajner a financuje film a vsetko s nim spojene z vlastneho vrecka a film je volne dostupny bez poplatku. Nemam pocit, ze by sa chcel nejako obohatit. Navyse sa k nemu pridavaju aj dalsi, ktorym sa nepaci kam sa uberame.
Prepac, ale mam pocit, ze si uz prilis paranoidny.slay napísal:cudzie financie, mozno aj tych istych proti ktorym su akoze namierene.
kde je pravda podla mna?
to je predsa uplne jedno.. moj nazor je bezvyznamny. Ale urcite niesom obetou ziadnej dogmy a moje nazory sa menia s tym ako spoznavam svet naokolo.
Extrem na Extrem, je jeden den zit v pokoji a nestarat sa o nic, a na druhy vidiet cely svet ako zlovestnu masineriu v rukach tajnych spolocnosti ktoru treba zachranovat, a bat sa toho ze nas ocipuju jestere z pekel astarovych.
No nehovoril som konkretne len o zeitgeiste.. ale ked uz tak Fresco, predstavitelia zeitgestu,.. no neviem, ja nemam proti nim nic, resp. nestaram sa.,.. je mi to fuk, ale vsetko sa robi pre neaky ciel a ucel, za vsetkym je uslachtily vyhlad a chytlava propaganda, ideal lepsieho sveta.. vzdy to tak je. Vojna je ale vzdy rovnaka, ta sa nemeni. Aj zeitgeist musi z niecoho cerpat, aj jeho informacie musel ktosi zosnovat a podat. A aj ten niekto ma svoje preferencie, ktore presadzuje. Zhadzovat Americku vladu, obivnovat ju zo zosnovania padu dvojiciek, pentagonu.. alebo naburavat doveru vo federalny rezervny system.. to je tiez niekoho zaujem predsa
. Vytvarat medzi ludmi nespokojnost, dojem ze su podvadzani a zotrocovani.. to su typicke prvky. A ked si pozries utrzky nacistickej antizidovskej propagandy, tak ta bola uplne rovnaka. Ked si pozries prvky americkej anti sovietskej, a neskor anti moslimsko teroristickej,.. tak je to opat to iste. Je to proste stale to iste. Je to ako ked niekto volil meciara, zistil ze je kkt, potom dzurindu, zistil ze je kkt, teraz fica, a zistil ze je este vacsi kkt.. a stale dokolecka
v principe nemam absolutne nic proti takym aktivitam ako zeitgeist, nesuhlasim zo vsetkym co tvrdia a s tym ako to podavaju, hlavne pokial ide o niektore ekonomicke informacie, tak su podla mna uplne ucelovo podavane a zavadzajuce... resp. niekto prezentuje svoj subjektivny nazor ako objektivnu pravdu, ale beriem to ako dalsiu "trhovu" silu ktora pomoze konkurencii nazorov.. (priblizeniu k stredu terca).
takze neber toto ako kritiku, ako vravim, drzim palce.. len ak sa ohanate tym ze chcete vzbudzovat kriticke myslenie, tak ho pouzivajte aj sami na seba, lebo zeitgeist nie je o nic lepsi nez spravy na markize, len je to pohlad z druhej strany "nomanslandu" na bojisko.
Extrem na Extrem, je jeden den zit v pokoji a nestarat sa o nic, a na druhy vidiet cely svet ako zlovestnu masineriu v rukach tajnych spolocnosti ktoru treba zachranovat, a bat sa toho ze nas ocipuju jestere z pekel astarovych.
No nehovoril som konkretne len o zeitgeiste.. ale ked uz tak Fresco, predstavitelia zeitgestu,.. no neviem, ja nemam proti nim nic, resp. nestaram sa.,.. je mi to fuk, ale vsetko sa robi pre neaky ciel a ucel, za vsetkym je uslachtily vyhlad a chytlava propaganda, ideal lepsieho sveta.. vzdy to tak je. Vojna je ale vzdy rovnaka, ta sa nemeni. Aj zeitgeist musi z niecoho cerpat, aj jeho informacie musel ktosi zosnovat a podat. A aj ten niekto ma svoje preferencie, ktore presadzuje. Zhadzovat Americku vladu, obivnovat ju zo zosnovania padu dvojiciek, pentagonu.. alebo naburavat doveru vo federalny rezervny system.. to je tiez niekoho zaujem predsa
takze neber toto ako kritiku, ako vravim, drzim palce.. len ak sa ohanate tym ze chcete vzbudzovat kriticke myslenie, tak ho pouzivajte aj sami na seba, lebo zeitgeist nie je o nic lepsi nez spravy na markize, len je to pohlad z druhej strany "nomanslandu" na bojisko.
-
r4wMUnt34q
Star
Preco by to bolo jedno? Mas pocit, ze som/sme obetou nejakej dogmy?slay napísal:to je predsa uplne jedno.. moj nazor je bezvyznamny. Ale urcite niesom obetou ziadnej dogmy a moje nazory sa menia s tym ako spoznavam svet naokolo.
Moj nazor sa formoval postupne. Mam uz pozretych mnoho dokumentarnych filmov a nemyslim si, ze cely svet je zlovestnou masineriou, len to, ze ludia s mocou maju zly hodnotovy rebricek, a to sa odraza na tom, co robia a ako ovplyvnuju okolity svet. Mas pocit, ze ocipovanie ludi je v sulade s nejakymi zakladnymi pravami slobod? Ze nejde o prehlbenie manipulacie ludi?slay napísal: Extrem na Extrem, je jeden den zit v pokoji a nestarat sa o nic, a na druhy vidiet cely svet ako zlovestnu masineriu v rukach tajnych spolocnosti ktoru treba zachranovat, a bat sa toho ze nas ocipuju jestere z pekel astarovych.
Ale pokial je ten ideal o pouzivani vlastneho rozumu, rozvoji ludskeho potencialu a rieseni problemov, tak nevidim problem. Fresco svoj pohlad nikomu nenanucuje, aj ked hovori, ze MUSIME zacat nieco robit, je to preto, ze neskor uz moze byt neskoro. Jedna z veci, co sa mi na Zeitgeist movemente nepaci je, ze sa podla mna Fresco prilis spolieha na automatizaciu a stroje. To, ze ty si tam najdes to iste neznamena, ze je to to iste. Mam pocit, ze je to postavene na ovela osvietenejsich hodnotach ako manipulacia ludi s cielom dosiahnutia osobnych zaujmov. Fresco ma nejake navrhy a modely miest, dopravnych prostriedkov atd., ale on ich nikomu nevnucuje. Nehovori, ze len toto je spravna cesta, ale podnecuje ludi k tomu, aby si nasli svoju vlastnu cestu. Vytvarat medzi nimi nespokojnost? Na nazory prezentovane v Zeitgeiste doslo mnoho ludi ovela skorej, aj ohladom nabozenstva, aj ohladom FEDu a takisto sa uz vedecky dokazalo, pad WTC bola kontrolovana demolicia, ze pricinou nebolo horiace palivo lietadlaslay napísal: No nehovoril som konkretne len o zeitgeiste.. ale ked uz tak Fresco, predstavitelia zeitgestu,.. no neviem, ja nemam proti nim nic, resp. nestaram sa.,.. je mi to fuk, ale vsetko sa robi pre neaky ciel a ucel, za vsetkym je uslachtily vyhlad a chytlava propaganda, ideal lepsieho sveta.. vzdy to tak je. Vojna je ale vzdy rovnaka, ta sa nemeni. Aj zeitgeist musi z niecoho cerpat, aj jeho informacie musel ktosi zosnovat a podat. A aj ten niekto ma svoje preferencie, ktore presadzuje. Zhadzovat Americku vladu, obivnovat ju zo zosnovania padu dvojiciek, pentagonu.. alebo naburavat doveru vo federalny rezervny system.. to je tiez niekoho zaujem predsa. Vytvarat medzi ludmi nespokojnost, dojem ze su podvadzani a zotrocovani.. to su typicke prvky. A ked si pozries utrzky nacistickej antizidovskej propagandy, tak ta bola uplne rovnaka. Ked si pozries prvky americkej anti sovietskej, a neskor anti moslimsko teroristickej,.. tak je to opat to iste. Je to proste stale to iste. Je to ako ked niekto volil meciara, zistil ze je kkt, potom dzurindu, zistil ze je kkt, teraz fica, a zistil ze je este vacsi kkt.. a stale dokolecka
Svoj subjektivny nazor? Zeitgeist je jediny film s touto tematikou, ktory si videl? Lebo vo vsetkych, co som videl ja je to stale o tom istom, cize to mozno neni len niekoho subjektivny nazor.slay napísal:v principe nemam absolutne nic proti takym aktivitam ako zeitgeist, nesuhlasim zo vsetkym co tvrdia a s tym ako to podavaju, hlavne pokial ide o niektore ekonomicke informacie, tak su podla mna uplne ucelovo podavane a zavadzajuce... resp. niekto prezentuje svoj subjektivny nazor ako objektivnu pravdu, ale beriem to ako dalsiu "trhovu" silu ktora pomoze konkurencii nazorov.. (priblizeniu k stredu terca).
Mozes mi vysvetlit preco?slay napísal:zeitgeist nie je o nic lepsi nez spravy na markize
Zase sa mi zda, ze si prilis paranoidny a aj vela paranoje skodi. Takto nemas nejaku nadej na lepsiu buducnost, lebo aj keby sa nejaky sposob vyskytne, tak ho skor paranoidne odpises, ako sa s nim pokusis stotoznit. Zatial si svoje negativne tvrdenia na ucet Zeitgeistu pre mna dostatocne nepodporil faktami (zatial si len vsetko hodil do jedneho vreca na zaklade par podobnosti), cize nepresvedcil.
Stale sa branis, ale na to nie je dovod, Ak si presvedceny o tom co robis, tak ja ti to urcite vyvracat nebudem. Mas svoj nazor z dokumentarnych filmov, ktore ako vravis, prezentuju to iste, cize to asi podla teba nebude subjektivne.
Ako si povedal na nazory zeitgeistu doslo mnoho ludi ovela skor - to preto lebo zeitgeist je zlepenina, mensich dokumentov a konspiracii, podana verejnosti, kde vacsina ludi hned po prvom pozreti chyti vidly a faklu do ruky a bezi slepo demostrovat. Ale kto overil, alebo teda odkial beries istotu ze prezentovane veci su pravda tak ako su podane? Resp. ciastkove fakty nemusia spolu suvisiet tak ako su podavane. Veris na tolko tymto dokumentom, lebo si myslis ze nikto nema zaujem ta v nich drbat ale prave naopak? Lebo su zadarmo? Aj volebne letaky su zadarmo.
Ty si bol vo WTC? videl si tie roztavene stlpy? ten prasok? videl si tie rozbory? videl si na vlastne oci tie pasy? vies vsetko ako bolo? Alebo proste akceptujes to co ti ponukne na to vytvoreny dokument? Zeitgeist je zaujimavy v tom ze neponuka druhu stranu, ani alternativu, vsetko je jednosmerne jasne.. je to tak.
Tvrdia tam (alebo v money as a debt, uz nepamatam).. ze na skolach sa neuci o tom ako funguje bankovy system, vraj nam to niekto taji.. to je loz. Uci sa to, u nas aj na strednej, pod zakladmi ekonomie, resp. na vysokej tutovo a dopodrobna. A tak isto sa to uci aj v usa. Ale vyvolat pocit u ludi ze boli oklamani, treba.
Neviem ale podobnej kritike by som vedel podrobit kazdu vec dokumentu.. ja nevravim ze mam pravdu, a ze to tak nie je. Ale ani nie som sfanatizovany vtomto smere aby som tu rozpraval o Osvietenych Idealoch. Fajn, si idealista.. nic na tom, polka fora, resp. vacsina, su tu sami idealisti co chcu robit na svete poriadok. Ale forma vam unika. (podla mojho nazoru)
Preco je zeitgeist ako markiza? Osvietene idealy, nadej na lepsiu buducnost, nezavisly Leader, ktory chce len pomoct svetu a nikoho nenuti.. Pravda namiesto Lzi.. - prave preto. Ponuka rovnaku iluziu.
Ty chces odomna "fakty" a "dokazy".. ale ked si ich ja poprosim od teba, tak mi budes citovat neaky dokument, alebo knizku od neakeho sarlatana.. to je jediny zdroj vam danych dokazov. Ale na kolko je toto zdrave? Sediet doma za pocitacom a nasavat taketo veci vytvorene cudzimi ludmi ktore sa snazia popisat nepopisatelne a apeluju aby ste vy sirili dalej. Nemas nic v rukach, nic,.. ziadnu skusenost, len jeden z miliardy pohladov sveta, a ides davat zan ruku do ohna.
Ale ako vravim neohradzuj sa voci mne agresivnym sposobom, ber tuto diskusiu len ako inertnu konfrontaciu nazorov. Ja ta v principe nepresviedcam a dufam ze ani ty mna. Len odpovedam a vravim co si myslim a zaroven vam drzim palec ak sa takto chcete realizovat.
Ako si povedal na nazory zeitgeistu doslo mnoho ludi ovela skor - to preto lebo zeitgeist je zlepenina, mensich dokumentov a konspiracii, podana verejnosti, kde vacsina ludi hned po prvom pozreti chyti vidly a faklu do ruky a bezi slepo demostrovat. Ale kto overil, alebo teda odkial beries istotu ze prezentovane veci su pravda tak ako su podane? Resp. ciastkove fakty nemusia spolu suvisiet tak ako su podavane. Veris na tolko tymto dokumentom, lebo si myslis ze nikto nema zaujem ta v nich drbat ale prave naopak? Lebo su zadarmo? Aj volebne letaky su zadarmo.
Ty si bol vo WTC? videl si tie roztavene stlpy? ten prasok? videl si tie rozbory? videl si na vlastne oci tie pasy? vies vsetko ako bolo? Alebo proste akceptujes to co ti ponukne na to vytvoreny dokument? Zeitgeist je zaujimavy v tom ze neponuka druhu stranu, ani alternativu, vsetko je jednosmerne jasne.. je to tak.
Tvrdia tam (alebo v money as a debt, uz nepamatam).. ze na skolach sa neuci o tom ako funguje bankovy system, vraj nam to niekto taji.. to je loz. Uci sa to, u nas aj na strednej, pod zakladmi ekonomie, resp. na vysokej tutovo a dopodrobna. A tak isto sa to uci aj v usa. Ale vyvolat pocit u ludi ze boli oklamani, treba.
Neviem ale podobnej kritike by som vedel podrobit kazdu vec dokumentu.. ja nevravim ze mam pravdu, a ze to tak nie je. Ale ani nie som sfanatizovany vtomto smere aby som tu rozpraval o Osvietenych Idealoch. Fajn, si idealista.. nic na tom, polka fora, resp. vacsina, su tu sami idealisti co chcu robit na svete poriadok. Ale forma vam unika. (podla mojho nazoru)
Preco je zeitgeist ako markiza? Osvietene idealy, nadej na lepsiu buducnost, nezavisly Leader, ktory chce len pomoct svetu a nikoho nenuti.. Pravda namiesto Lzi.. - prave preto. Ponuka rovnaku iluziu.
Ty chces odomna "fakty" a "dokazy".. ale ked si ich ja poprosim od teba, tak mi budes citovat neaky dokument, alebo knizku od neakeho sarlatana.. to je jediny zdroj vam danych dokazov. Ale na kolko je toto zdrave? Sediet doma za pocitacom a nasavat taketo veci vytvorene cudzimi ludmi ktore sa snazia popisat nepopisatelne a apeluju aby ste vy sirili dalej. Nemas nic v rukach, nic,.. ziadnu skusenost, len jeden z miliardy pohladov sveta, a ides davat zan ruku do ohna.
Ale ako vravim neohradzuj sa voci mne agresivnym sposobom, ber tuto diskusiu len ako inertnu konfrontaciu nazorov. Ja ta v principe nepresviedcam a dufam ze ani ty mna. Len odpovedam a vravim co si myslim a zaroven vam drzim palec ak sa takto chcete realizovat.