VISUAL BASIC 6, potrebujem pomoct, program na celu obrazovku

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
tom1597530
Zablokovaný
Zablokovaný

VISUAL BASIC 6, potrebujem pomoct, program na celu obrazovku

Príspevok od používateľa tom1597530 »

Dobrý deň. Už od počiatku môjho programovania som sa snažil nastaviť program na celú obrazovku. Tak som sa rozhodol, že sa skúsim spýtať zručných:

Mám Form1 o veľkosti 9000×12000 (originálne 800×600). Moja obrazovka je nastavená v režime 1280×1024. Ak spustím ten program, značná časť obrazovky nie je vyplnená programom. Ak kliknem na tlačidlo Celá obrazovka (obr. 1), tak sa mi program rozšíri na celú obrazovku, ale všetky funkcie sú na pôvodnom mieste (obr. 2). Potrebujem skript, aby sa všetky Labely, Commandy, TextBoxy, Listy, Checkboxy,... zarovnali na PRESNÝ STRED obrazovky a ZVAČŠILI VEĽKOSŤ, VEĽKOSŤ PÍSMA (obr. 3 - POZN.: Tento obrázok bol len graficky upravený aby ste mali aspoň približný prehľad o to, čo sa snažim spraviť.)

Ale, skúste mi napísať skript, ak mám Form1 o veľkosti 800×600 pixelov a v ňom Label1, Label2, Progressbar1 a Option1. PROSÍM VÁS NAPÍŠTE MI KÓD (SKRIPT), ALEBO AKÉ FUNKCIE MÁM NASTAVIŤ ABY:
1. Všetky komponenty vo Form1 sa zarovnali na PRESNÝ STRED obrazovky (nemyslím tým, že všetky sa natlačia na seba ale sa presunú do stredu (obr. 4)
2. Všetky komponenty vo Form1 sa zväčšili na celú obrazovku (obr. 3)
3. Všetky komponenty mali väčšie písmo, podľa toho, ako veľmi sa zväčšia.

POZN.: Ak neviete ako naprogramovať bod 1, 2, alebo 3, napíšte ten, ktorý viete. Veľmi vám vopred ďakujem.
Prílohy
obr. 4
obr. 4
obr. 3
obr. 3
obr. 2
obr. 2
obr. 1
obr. 1
obr. 1.JPG (920 Bajtov) 689 zobrazení
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

pohraj sa s anchormi. Mal by si mať v object inspektore niečo ako Anchors a tam Left Right Top Bottom tak všetky daj na true (teraz máš asi left a top na true, ostatné na false).

jo, a ešte jedna vec: PRESTAŇ MI STÁLE VYPISOVAT SS KEĎ ZALOŽÍŠ TÉMU. Programovanie si sledujem, neunikne mi tu žiadna téma a pokial viem poradiť tak poradím aj bez toho aby si mi posielal linky na svoje témy
tom1597530
Zablokovaný
Zablokovaný

A kde sú tie anchory???
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

na každom jednom objekte čo máš použitý: http://www.homeandlearn.co.uk/NET/nets13p1.html <- tam je to ukazované na textbox
tom1597530
Zablokovaný
Zablokovaný

ale to je vb2008.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mg nechci ešte aby som hladal presne obrázky na tvoj vb. Proste podstata je rovnaká, nastav všetky anchory na true. Kde ich nájdeš už neviem, ale treba to nastaviť každému objektu
tom1597530
Zablokovaný
Zablokovaný

audiotrack napísal:mg nechci ešte aby som hladal presne obrázky na tvoj vb. Proste podstata je rovnaká, nastav všetky anchory na true. Kde ich nájdeš už neviem, ale treba to nastaviť každému objektu
ja som nenasiel
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Anchor je tuším až pri .NET prvkoch (takže pre VB6.0 by si to musel celé naprogramovať).
Každopádne, ak by sa mi veľkosť fontu menila podľa veľkosti okna, asi by mi to dosť vadilo.
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

Ja ti odporucam prejst na platformu .Net a nezaoberat sa a stazovat si zivot s VB 5/6. tam to krasne jednoducho nastavis par kliknutiami...Vo VB 5/6 to budes musiet doplnit niekolkymi riadkami kodu(bud pre celu kolekciu=lepsie riesenie alebo pre kazdy prvok zvlast=horsie, avsak toto riesenie dokazes zrealizovat bez mojej pomoci)
:wink:
choro ma predbehol
tom1597530
Zablokovaný
Zablokovaný

manager666 napísal:Ja ti odporucam prejst na platformu .Net a nezaoberat sa a stazovat si zivot s VB 5/6. tam to krasne jednoducho nastavis par kliknutiami...Vo VB 5/6 to budes musiet doplnit niekolkymi riadkami kodu(bud pre celu kolekciu=lepsie riesenie alebo pre kazdy prvok zvlast=horsie, avsak toto riesenie dokazes zrealizovat bez mojej pomoci)
:wink:
choro ma predbehol
Ale visual basic 2008 je zlozitejsi na kodovanie ako vb6

//autoeditácia príspevku ( 31 May 2009, 11:34 )
A nepozna nikto ten kod???
manager666
Star
Star

Vyjasni si pojmy..kodovanie a kodenie(slang) su dve rozlicne veci...ale to len tak na okraj...rad chytam za slovicka :P
tom1597530 napísal:Ale visual basic 2008 je zlozitejsi na kodovanie ako vb6
Tak toto nie je pravda... pre teba, co robis iba s MsgBox, Textboxom a Commandom asi ano...ale aplikacie,ktore aj nieco zmysluplne vykonavaju je pre mna osobne vyhodnejsia .Net platforma.
tom1597530 napísal:A nepozna nikto ten kod???
Jasne,ze pozna...ale taketo jedoduche veci by si si fakt mohol aj sam zistit...odporucam ti kupit si nejaku knihu resp. precitat niekolko clankov o VB a az potom sa pytat...
Ale aby si nepovedal,ze som zly, tak ti dam malu radu ako na to:
Vlastnosti Top a Left asi vies na co sluzia...Co takto ich pouzit ? To by si zvladnut mohol 8)
tom1597530
Zablokovaný
Zablokovaný

manager666 napísal:Vyjasni si pojmy..kodovanie a kodenie(slang) su dve rozlicne veci...ale to len tak na okraj...rad chytam za slovicka :P
Jasne,ze pozna...ale taketo jedoduche veci by si si fakt mohol aj sam zistit...odporucam ti kupit si nejaku knihu resp. precitat niekolko clankov o VB a az potom sa pytat...
Vlastnosti Top a Left asi vies na co sluzia...Co takto ich pouzit ? To by si zvladnut mohol 8)
Dosť si ma urazil. Ja práve že viem vytvoriť aj vírus, ktorý ti zničí celý systém ale ja žijem v legálnom svete tak také nevyrábam. ja viem vyrobiť dobré programy. Už som 2 vyrobil aj do školy. Ja dávam na fórum len ČASTI skriptu čo potrebujem ak nejaký neviem. Najprv si overuj, až potom posudzuj

//autoeditácia príspevku ( 02 Jun 2009, 14:56 )
manager666 napísal:Vyjasni si pojmy..kodovanie a kodenie(slang) su dve rozlicne veci...ale to len tak na okraj...rad chytam za slovicka :P
top left poznam. Je to jedna z moznosti, ale ked ma niekto ine rozlisenie, bude to stale vyzerat na hovno
manager666
Star
Star

Prestan uz pisat skriptu...to je cast zdrojoveho kodu(v tomto pripade)... :roll:
Urazit som ta nechcel...ale musis uznat,ze mam pravdu...a s tymi virusmi si sa teraz dobre ponizil..teda aspon u mna..
Okay... vlastnosti Top a Left poznas... a poznas aj vlastnosti Height a Width ? Konkretne mam na mysli Screen.Height a Screen.Width.
Pomocou tohto tvoja aplikacia bude vyzerat ako pozadujes pri kazdom rozliseni..v jednoduchosti je krasa 8)
tom1597530
Zablokovaný
Zablokovaný

manager666 napísal:Prestan uz pisat skriptu...to je cast zdrojoveho kodu(v tomto pripade)... :roll:
Urazit som ta nechcel...ale musis uznat,ze mam pravdu...a s tymi virusmi si sa teraz dobre ponizil..teda aspon u mna..
Okay... vlastnosti Top a Left poznas... a poznas aj vlastnosti Height a Width ? Konkretne mam na mysli Screen.Height a Screen.Width.
Pomocou tohto tvoja aplikacia bude vyzerat ako pozadujes pri kazdom rozliseni..v jednoduchosti je krasa 8)
Poznam. A prosim ta nevies ako rozdelim vsetky pismena z Textbox? Mam napriklad slovo JABLKO a mam 10 textboxov dalsich a ked kliknem na command tak chcem aby mi do 1. siestich rozdelilo slovo J, A, B, L, K, O a ostatne budu prazdne. Dik
manager666
Star
Star

Tak ked poznas..preco ta to sameho nenapadne ? :?
Teraz si dufam robis srandu s tym rozdelenim dufam...
tom1597530
Zablokovaný
Zablokovaný

manager666 napísal:Tak ked poznas..rpeco ta to sameho nenapadne ? :?
Teraz si dufam robis srandu s tym rozdelenim dufam...
vedel som ale uz som zabudol. Robim pre skolu program tak to potrebujem, pwosiiiim
manager666
Star
Star

a poznas g00gle a podobne stranky?
retazec = Mid(retazec z ktoreho chces nacitavat znaky, zaciatocny znak, pocet nacitavanych znakov)

priklad:
slovo="slovo"
retazec = Mid(slovo,1,1) -----retazec = "s"
tom1597530
Zablokovaný
Zablokovaný

manager666 napísal:a poznas g00gle a podobne stranky?
retazec = Mid(retazec z ktoreho chces nacitavat znaky, zaciatocny znak, pocet nacitavanych znakov)

priklad:
slovo="slovo"
retazec = Mid(slovo,1,1) -----retazec = "s"
a co mam s tym? Sak mi povedz
manager666
Star
Star

Kód: Vybrať všetko

Private Sub Command1_Click()
For i = 1 To 11
    TextBox(i).Text = ""
Next i
If Len(TextBox(0)) > 11 Then
    MsgBox "Zadali ste slovo dlhšie ako je povolené...Zadajte,prosím, kratšie slovo.", vbOKOnly + vbCritical, "Zlé zadanie..."
Else
For i = 1 To Len(TextBox(0))
    TextBox(i).Text = Mid(TextBox(0).Text, i, 1)
Next i
End If
End Sub

Private Sub Form_Load()
For i = 1 To 11
    Load TextBox(i)
    TextBox(i).Top = TextBox(i - 1).Top + 400
    TextBox(i).Visible = True
Next i
End Sub

Ak by si nevedel,tak si pridaj do Formu jedno tlacidlo s nazvom Command1 a jeden TextBox s nazvom TextBox a indexom 0

a nemusis pisat SS... :wink: inac neviem,co vas v tej skole ucia, ked taketo veci neovladas a mas to urobit... :roll:
tom1597530
Zablokovaný
Zablokovaný

manager666 napísal:

Kód: Vybrať všetko

Private Sub Command1_Click()
For i = 1 To 11
    TextBox(i).Text = ""
Next i
If Len(TextBox(0)) > 11 Then
    MsgBox "Zadali ste slovo dlhšie ako je povolené...Zadajte,prosím, kratšie slovo.", vbOKOnly + vbCritical, "Zlé zadanie..."
Else
For i = 1 To Len(TextBox(0))
    TextBox(i).Text = Mid(TextBox(0).Text, i, 1)
Next i
End If
End Sub

Private Sub Form_Load()
For i = 1 To 11
    Load TextBox(i)
    TextBox(i).Top = TextBox(i - 1).Top + 400
    TextBox(i).Visible = True
Next i
End Sub

Ak by si nevedel,tak si pridaj do Formu jedno tlacidlo s nazvom Command1 a jeden TextBox s nazvom TextBox a indexom 0

a nemusis pisat SS... :wink: inac neviem,co vas v tej skole ucia, ked taketo veci neovladas a mas to urobit... :roll:
diky
Napísať odpoveď