Internet dalej ako je dosah Wifi routru
-
vladenko007
VIP
Internet dalej ako je dosah Wifi routru
Potrebujem poradiť: Mam Internet cez pevnu linku normalne v byte. Pouzivam Wifi router pripajam velky PC a notebok. Ale to je jedno ide hlavne o to ze cez cestu a 7 poschodi dole je nazvime to bar kde by som tento signal chcel tiež chytit. Je to asi 60 -70 metrov. Mozte mi niekto poradit co vsetko na to potrebujem ako antenu alebo nejaky primac alebo podobne. Plus potrebujem v tom bare kameru a to cele sledovat s domu nazvime to kontrola. Ako sa taka kamerka instaluje aby som si mohol s domu kontrolovat co sa tam deje. Dakujem
-
tomaxx_199
Medium Professional
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Nooo, to moze byt problem, nakolko sa signal siri v istom smere. Ani pri TV vysielaci nemas pod nim signal. Cize by si musel router stocit, aby vysielal aj tam dole a pripadne ho umiestnit niekde ku oknu. Dalsia moznost je kupit malu externu antenku, ktoru by si dal ku oknu alebo za okno. Najlepsie by bolo skusit stocit ten router a ist s notebookom skusit signal dole. IP kamera sa instaluje jednoducho, ma vlastne web rozhranie, ktorym sa pripojis na siet, nastavis IP adresy ci DHCP, nejake to heslo a hotovo.
-
vladenko007
VIP
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Sikmo cez stenu bude asi problem. Neviem si poriadne predstavit ako to myslis. Cize mas ulicu A a ulicu B. Tvoja miestnost je situovana smerom do ulice A. Od ulice B je dalsia miestost ci byt, navyse tvoj bar (ci co si to spominal) je na ulici B cez cestu na prizemi. IP kameru chces umiestnit do baru, ktory sa nachadza na ulici B a signal prijmat v miestnosti na siedmom poschodi v smere k ulici A???
Ak to je tak ako som napisal a dobre tomu chapem, tak potrebujes vysielat signal a prijmat ho o sedem poschodi vyssie, navyse cez par stien alebo co. Osobne by som v tomto videl dost problem, pretoze je rozdiel jedna ci dve steny v byte a chytanie signalu a rozdiel je panelova 7 poschodova budova, nedajboze zelezobetonova. Prilis si realizaciu predstavit neviem, teda aspon financne prijatelnu.
Myslim, ze ak umiestnis router do miestnosti, tak signal na kamere zrejme nechytis. Mozno v pripade, ze by si pouzil silnejsiu antenu. Nemas moznost ju umiestnit do miestnoti, ktora je v smere k ulici B??? Alebo to je uz ina firma ci byt kam pristup nemas??? Este ma napada alternativa, nemas v bare internet alebo nie je tam blizko nejaky pristup na internet, kam by si mohol kameru pripojit a sledovat to cez internet???
Edit: Este k tvojej otazke, ano, je mozne pripojit k routru malu smerovu antenu a posielat tak signal smerom dolu. Napriklad Micro-8 by tma v pohode stacilo, dokonca aj nieco slabsie za predpokladu, ze to nechces smerovat cez steny.
Ak to je tak ako som napisal a dobre tomu chapem, tak potrebujes vysielat signal a prijmat ho o sedem poschodi vyssie, navyse cez par stien alebo co. Osobne by som v tomto videl dost problem, pretoze je rozdiel jedna ci dve steny v byte a chytanie signalu a rozdiel je panelova 7 poschodova budova, nedajboze zelezobetonova. Prilis si realizaciu predstavit neviem, teda aspon financne prijatelnu.
Myslim, ze ak umiestnis router do miestnosti, tak signal na kamere zrejme nechytis. Mozno v pripade, ze by si pouzil silnejsiu antenu. Nemas moznost ju umiestnit do miestnoti, ktora je v smere k ulici B??? Alebo to je uz ina firma ci byt kam pristup nemas??? Este ma napada alternativa, nemas v bare internet alebo nie je tam blizko nejaky pristup na internet, kam by si mohol kameru pripojit a sledovat to cez internet???
Edit: Este k tvojej otazke, ano, je mozne pripojit k routru malu smerovu antenu a posielat tak signal smerom dolu. Napriklad Micro-8 by tma v pohode stacilo, dokonca aj nieco slabsie za predpokladu, ze to nechces smerovat cez steny.
-
vladenko007
VIP
Mal som na mysli šikmo cez cestu nie cez stenu akoze dal by som router do okna bytu na 7 poschodi a do okna baru na prizemi. Ono to vlaste chce po mne dobry kamarat aby som mu to takto spravil ma tam bar a chce to kontrolovať z domu co sa deje a kamerku chce aj kvoli automatom a tak podobne. Inak ja som ho presviečal že ovela lepsie by to mal keby si tam dal natiahnut pevnu linku mal by to na podnikatelske ucely odpisal by si to z dani. Ale nemozem ho presvecit on vravy ze to nemoze byt az taky velky problém. Ale ja si o tom myslim svoje ved urcite mensi problem je si dat zapojit od T-comu linku čisto len na internet a ma po probleme. Špekuluje neda si potradit no ved uvidim. Ked som mu povedal ze IP kamera stoji okolo 200€ tak sa mu zakrutili oči on si asi myslel že mu tam stači web camera.
som z toho trochu mimo, ale ked sa bavime o jednej budove, tak najrozumnejsie by asi bolo natiahnut kabel k AP, ktore by bolo niekde dole. na 70 metrov netreba ani repeater. samozrejme by bolo treba ratat aj so zahybmi, cize tych 80 metrov. do 100 metrov by mal byt kabel stabilny. takze najjednoduchsie a najlacnejsie riesenie vidim tak ci tak v kabli. teda ak som spravne pochopil, ze bar je na prizemi v tej istej budove.