Mam notebook
Je tam VISTA a ma pridelenu particiu 100GB
spravil som si recovery DVD (2)
disk prerozdelil na partície podla mojich požiadaviek (systému by 40GB mohl ostačiť) a ešte tam pôjde linux na jednu (2 aj so swapom)
s tím, že som zachoval recovery partíciu
po úspešnom prerozdelení disku, som tam chcel dať pôvodnú VISTU na už zmenšenú partíciu
cez Recovery prostredníctvom DVD si to prerozdelí disk na partície ako keď som tú zálohu vytváral
na REcovery partíciu sa neviem dostať a ešte som nezistil ako ju použiť
otázka je, ako to donútim strčiť Vistu na mnou pridelenú partíciu tak aby ostatné ostali nedotnkuté, mám k dispozícii, recovery DVD, recovery partíciu na ktorú sa neviem dostať, a vlastne komplet Vistu keď to obnovím, len je inde ako by som potreboval
//autoeditácia príspevku ( 02 Jun 2009, 19:35 )
Dobre zmenim otazku
ako spravim system restore Visty aby nemeniloa particie na disku, nech se teda vezme to C alebo ktorukolvek chce, len nech mi nemeni particie ako pri vytvarani zalohy
Vista - System recovery
-
vikko78
Medium Professional
ťažko povedať, či to pojde, lebo v recovery dvd, alebo recovery partícii sú nahraté továrenské nastavenia výrobcu ntb. hp to má inak, asus inak a podobne. nezabúdaj, že máš OEM verziu a ked ťa náhodou napadne si stiahnuť vistu z nejakého warezu s tým, že tam hodíš svoj kód, tak neuspeješ.....teda aspoň mne sa to nepodarilo... 
Fujitsu Siemens Amilo pi3540
ak to pomôže, z tých DVD už som zistil že neuspejem, je to tam ako image daky a nechce sa mi ho teraz rozoberať
ale skúšam toto, nechám prejsť recovery, BOOTnem do Linuxu Live
skopírujem komplet C: na externé médium
prerozdelím si disk ako potrebujem
na prvú (druhú, prvá je Recovery) nakopirujem súbory z externého média a ak to pôjde môžem sa hrať so zvyškom
výsledok sem napíšem, len to chvilku potrvá, kto má lepší nápad píšte
//autoeditácia príspevku ( 03 Jun 2009, 12:39 )
no takže mu chýba NTLDR, to je jedno proste to nejde...
na nete som našiel niekoho s podobným problémom, riešenie bolo popísané obdobne
skopírovať obsah partície na externé médium, prerozdeliť, nakopírovať nazad a z inštalačného CD (to je tá sranda ktorú nemám a asi nielen ja)
spustiť "bootrec /rebuildbcd", teda opraviť / vytvoriť BootRecord
no, kde zohnať túto BR utilitku, lebo celú inbštalačky sa mi zháňať nechce
btw. sleduje ešte niekto túto tému?
ak to pomôže, z tých DVD už som zistil že neuspejem, je to tam ako image daky a nechce sa mi ho teraz rozoberať
ale skúšam toto, nechám prejsť recovery, BOOTnem do Linuxu Live
skopírujem komplet C: na externé médium
prerozdelím si disk ako potrebujem
na prvú (druhú, prvá je Recovery) nakopirujem súbory z externého média a ak to pôjde môžem sa hrať so zvyškom
výsledok sem napíšem, len to chvilku potrvá, kto má lepší nápad píšte
//autoeditácia príspevku ( 03 Jun 2009, 12:39 )
no takže mu chýba NTLDR, to je jedno proste to nejde...
na nete som našiel niekoho s podobným problémom, riešenie bolo popísané obdobne
skopírovať obsah partície na externé médium, prerozdeliť, nakopírovať nazad a z inštalačného CD (to je tá sranda ktorú nemám a asi nielen ja)
spustiť "bootrec /rebuildbcd", teda opraviť / vytvoriť BootRecord
no, kde zohnať túto BR utilitku, lebo celú inbštalačky sa mi zháňať nechce
btw. sleduje ešte niekto túto tému?
-
vikko78
Medium Professional
NTLDR - new technology loader......xin xp má spúšťací súbor boot.ini (textový súbor) a vista má winloader.exe (spúšťací súbor) a chýba preto, lebo tento súbor sa nachádza v tej partícii system recovery. v podstate ona spúšťa os, ale ako ho dostať na to tvoje napálené médium aby si len skopíroval os a fungoval, to ani neviem, či sa dá... 
Takže som to konečne vyriešil,
ntldr teda naozaj má byť na partícii kde je Legacy verzia a ostatné súbory z bootovania Legacy sa dajú na partíciu aktívnu, toto sa stará o legacy boot, s Vistou je to trocha náročnejšie, menili nejak boot technológiu, takže tu nám legacy nepomôže, má na to svoj binárny súbor ktorý je veľká sranda upravovať/opravovať a ešte do MBR treba dostať jej zavádzač, mne sa tam dostal Legacy a preto Vista nešla
takže výsledok je asi taký, že to možné je, ale treba si k tomu vyhradiť dosť času a mať po ruke ďaľšiu mašinu na googlenie
ntldr teda naozaj má byť na partícii kde je Legacy verzia a ostatné súbory z bootovania Legacy sa dajú na partíciu aktívnu, toto sa stará o legacy boot, s Vistou je to trocha náročnejšie, menili nejak boot technológiu, takže tu nám legacy nepomôže, má na to svoj binárny súbor ktorý je veľká sranda upravovať/opravovať a ešte do MBR treba dostať jej zavádzač, mne sa tam dostal Legacy a preto Vista nešla
takže výsledok je asi taký, že to možné je, ale treba si k tomu vyhradiť dosť času a mať po ruke ďaľšiu mašinu na googlenie