Program na prácu s plochami

Informácie o software, ankety...
jukel
Professional
Professional

Program na prácu s plochami

Príspevok od používateľa jukel »

Ahojte neviete nejaký jednoduchý program, ktorým sa dá ľahko narábať s plochami ? Napr, si zvolím jednotky m2 a už potom budem robiť tvary ako štvorec, obdlžnik, kruh a podobne a bude mi ukazovať koľko m2 ten daný tvar má.
fox111fox
Expert
Expert

Príspevok od používateľa fox111fox »

Vsak Autocad. Ci aj to je moc zlozite?
Potom Catia alebo neaky Solid.
Co ty nato?
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

No neviem toto je skôr na také ako je pôdorys domu a podobne,

ja hľadám niečo také napr. mám záhradu o výmere 1 ha a chcem si tam dať jazierko nastavil by som mu kolko m2 ma mať a podobne, niečo absolutne jednoduché, myslel som že to dokaže aj photoshop.
fox111fox
Expert
Expert

Aj vo Photoshope nieco urobis, ale, lepsi je archicad na toto, alebo ja mam najradsej catiu. Jednoducha a vie spocitat co potrebujes. Ale tie parametre budes musiet aj tak zadat ty. Vysledok ti vypocita bars aky program.
dodo_mt
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa dodo_mt »

Robit v AutoCade plochy je troska o drzku tazke ak to nepoznas tak mu to neoporucaj.

Su vselijake specializovane softy na pracu z plochami... napr.: ProEngineer, Catia, SolidEdge, SolidWorks, Inventor a dalsie a vsak su to specializovane softy skor na strojarstvo ako na zahradku :)

Odporucam ti teda nieco z oblasti architektury ako spominal kolega vyssie.

dodo
fox111fox
Expert
Expert

Autocad poznam velmi dobre, a tiez by som mu odporucil hned Catiu len by sa snou musel naucit robit. Ale ano lepsie je potrapit sa Catiou v tej urobis vsetko. Kasli na autocad. Urcite kasli na autocad. Ja len ze to je taky dost primitivny a rozsireny program na 2D.
dodo_mt
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa dodo_mt »

Pozor Pozor! AutoCad neni nejaky podradny program treba rozlisovat 2D a 3D program. Uz ta vidim ako kreslis podorysy v Catii alebo ProEcku... ;)

Osobne si myslim ze by mal zacat s niecim jednoduchym napriklad s Inventorom alebo priamo softom urcenym na architekturu.

dodo
Napísať odpoveď