Planéta ZEM?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Sheep napísal:povedz mi ako zistis ktory medved ho napadol aby ho zastrelili... :roll:
budem sa pytat ostatnych medvedov moznoze toho praveho bonznu :lol:
Jezisi co ja viem ako? a ja som myslel na to ze ked ti bezi medved za prdelou s cielom kusnut ta do zadku popripade ti zozrat polku hlavy tak aby si ho zmrda chlpateho mohol zastrelit. A aby si z toho nemal nejaky postih ze si kryjes vlastnu prdel pred zvieratom nejakym.
Alofok
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Alofok »

Písalo sa tu o ochrane prírody ako robiť zber, triediť odpad, sadiť stromy, chodiť pešo...... Ale podľa mňa ak jeden zdvihne plechovku zo zeme v ten istý moment ju niekto iný hodí späť na zem. Ak niekto vysadí strom a v ten istý moment niekto nejaký vyrúbe, niekto si auto nekúpi atď.... Môžem pokračovať
VonBurzum
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa VonBurzum »

Alofok napísal:Písalo sa tu o ochrane prírody ako robiť zber, triediť odpad, sadiť stromy, chodiť pešo...... Ale podľa mňa ak jeden zdvihne plechovku zo zeme v ten istý moment ju niekto iný hodí späť na zem. Ak niekto vysadí strom a v ten istý moment niekto nejaký vyrúbe, niekto si auto nekúpi atď.... Môžem pokračovať
No ale ak niekto vyrúbe strom a nikto nezasadí druhý a ak niekto zahodí plechovku a nikto ju nezodvihne, tak to by moc dobré tiež nebolo.

Zaujímavé sú ešte aj biopalivá, ekologický global warming fanatici nieco presadili, ale pritom si ani nespravili výskumy (usudzujem podľa toho ako to dopadlo ). Zvýšili sa ceny potravín = väčšia chudoba = väčšie ničenie prírody chudobnými štátmi. A ešte aj rovnaké znečistenie exhalátmi.
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

nadl napísal:Čo si mylíte, kam kráča naša zelená planéta.
"Ona by nešla nikde, ale my ju tlačíme."

K tomu čo napísal erytrocyt:
K tým papierikom. máš pravdu. Nestojí ťa to nič. Aj ja to tak robím. Ale aspoň tuto u nás je taká "móda", že keď zahodíš papier na zem a nie do koša, tak si viacej "uznávaný" spoločnosťou. Tou spoločnosťou sa myslia kamaráti, vačšinou ešte malé deti, ktoré si myslia, že čím viecej bordelu pred ostatnými robíš, tým si väčší macher. Len som zvedaví, či to robia aj pri rodičoch. Ale myslím si, že nie.

Neviem čo majú spoločné medvede s tým, či si Zem dáme na sračky alebo nie. Ten medveď nevyrába jadrové zbrane, nebezpečné chemikálie, nezasypáva planétu tonami nezrecyklovatelného odpadu (aj by bol zrecyklovatelný ale nemá ho kto triediť, lebo sme lenivý ísť o pár metrov k dalšiemu kontajneru s PET flašami, tak ich radšej hodíme do normálneho kontajneru). Pokial človeka napadne medveď, určite to nieje len tak. Buď mu niečo je, alebo zablúdil, alebo sme chodili tam kde sme nemali (napr. zbierať lesné plody do lesov a tam sme stretli medveďa, ktorý nás "prefackal", alebo keď sme ho už nestretli, tak to môže byť jedno, lebo tomu medveďovi sme vlastne zobrali potravu a aj on potrebuje niečo jesť a skončí to tak, že ho stretne niekto iný niekde inde a možno na takom mieste, kde by sme ho ani nestretli, keby mal čo jesť. Ak ste boli niekto na Hrabove, tak tam sa stalo také, že medvede pri chatách prehrabávali odpadky a bolo aj také, že niekomu zjedol kotlíkový guláš.) A pokial by ste chceli vystrielať medveďov, asi by to nebol najlepší spôb, lebo z toho by bola akurát tak nerovnováha v prírode.

Nejdem ďalej písať, lebo by sa velkosť databázy zväčšila o 10 MB :lol:
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa LOLCATS »

Inak k jedenj teorii (k tej prvej od Friksa ??). Tiez som o nej pocul.
Technicky ide o to , ze kazdych 24 314 (ci kolko , proste 24k+-) sa stane nejaka katastrofa resp. nieco ako format disku ( :lol: ). Napr. potopa, zanik atlantidy (ak bola), atd. Proste sa Zem ocisti a pokracuje dalej. Stale a stale sa prisposobuje novym upgradovanejsim tvorom.
Svet nezmenime. Iba ked pride nejaky vodca podobny Hitlerovi, Leninovi (stal...) a strhne masy co pojdu zanim.
Tieto dohovory,organizacie a ostatne komunity su smiesne ...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Zavulon:Ja stojím za poznatkami našich sumerských predkov. Oni takýto cyklus poznali tiež, no perioda je 3600. Pred pár rokmi, keď som sa o to zaujimal a vyprával o tom priatelom ale i tu na fóre, drviva väčšina ma mala za "Aštara". Dnes je táto tema velmi oblubena a pretriasana.

Ja len dúfam, že to je tak. To by mohol byť pre ľudstvo impulz zmeniť svoje priority.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Alofok napísal:..... Ale podľa mňa ak jeden zdvihne plechovku zo zeme v ten istý moment ju niekto iný hodí späť na zem. Ak niekto vysadí strom a v ten istý moment niekto nejaký vyrúbe, niekto si auto nekúpi atď.... Môžem pokračovať
No takto by na zemi boli plechovky dva, nie len jedna. Takto by boli vyrúbané stromy dva, no takto len jeden...môžem pokračovať donekonečna.
Inak čo sa týka tej ochrany prírody. Normálne ma iritujú vyslovene dementi ktorí... Popíšem situáciu.
Je krásny májový deň, vonku asi 20 stupňov, sobota pred večerom. Sedím s kamarátom pod bránou, a zastaví Passat s trojlitrovým motorom. Pán šofér vystúpi, samozrejme, motor nechá zapnutý, veď ON na to má a takto je ťažší macher. A zrazu sa zastaví Peugeot 607, obaja dementi sa zvítajú, a začnú debatovať pri autách. Motor jedného aj druhého auta beží. Po cca desiatich minútach som to začal stopovať, takto tam debatovali a píšili sa svojimi bežiacimi autami 50 minút. To ako také by mi ani nevadilo. Vadilo mi to, že bývam v celkom peknom prostredí, bol super deň, chcem podebatovať s kamarátom, a zastavia ti dvaja dementi, a dva motory hučia. Dá sa to počúvať 5 minút. Ok. Ale 50? To už ide na nervy.
O tom, že zbytočne, ale absolútne zbytočne tie motory šli, a tiež keď sme pri tejto téme, ničili životné prostredie ani nejdem hovoriť. A takýchto je mnoho. Pochopím, keď je vonku -10, ani ja motor nevypnem. Predsa nechcem zamrznúť. Ale keď je vonku pekne, nech sa na mňa nikto nehnevá, ale toto je len posledná žocharska frajerina.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Tiez to zacinam pozorovat na prirode, co sa vsetko deje, ved kedy bola na SVK poriadna zima taka aka ma byt a aka bola po minule roky. Posledne zimy neklesne teplota pod -4/5 stupnov, ved to je ubohe. Ale je to tak, ze mrazi a sneh zacnu az v januari. A to je dost neskoro.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

erytrocyt

toto by sa aj vydrzat dalo, ale ruku na srdce kto z vas vypina pocitac alebo, telku ci svetla ked ich nepotrebuje? :wink:
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

qwerty-xyz napísal:no ja greenpeacák nie som tiez ale ked nejakeho stretnem trosku mu vytmavim jeho pohlad na svet pretoze kvoli takym volom sa stavaju nehody ako typu medved nam dohryzie cloveka ale medveda v lese nemozete zabit lebo je chudatko chranene a covek skonci v "lepsom" pripade poznaceny na cely zivot.
To nieje nehoda ale prirodny vyber a bud si isty ze urctite sa to nestava kvoli takym volom ako si greenpeasakov nazval. To ci su u nas medvede premnozene alebo nie je jeden problem, to ze ludska cinnost narusuje ich teritorium je problem druhy a odstrel medvedov treti. Mam pocit ze sa tieto problemy neriesia tak ze vynadas prvemu greenpeasakovi ktoreho stretnes...
A keby aj nie verim ze technika o 100 rokov bude natolko vyspela ze sa zachranime.
Toto sa vola "technologicky optimizmus" (to som nevymyslel ja ale nejaky mudri ludia) a vedie sa o tom dost velka polemika... proste jedny veria a druhy hovoria "a co ak nie... co ak ta technika taka vyspela nebude"
xivo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa xivo »

tiež sa snažím recyklovat, míňať menej vody, aj ked sa na tom dosť ľudí pousmeje ... mám z toho aspoň dobrý pocit ...

K téme ak už dačo má prísť (obrovské oteplenia .... ) dúfam že sa tomu stihne zabraniť (aj keď to zatial tak nevyzerá) ak nie tak jedine v co dúfam je to že tu už nebudem ...
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

dnes 5. júna je Svetový deň životného prostredia....pri tejto príležitosti vznikol jeden z dokumentov o životnom prostredí a stave našej planéty s názvom HOME....dnes o 23:55 to ide na Markíze ale určite to aj niekde na nete pobeží, tak ak nebudete zrovna v tom čase niekde von, odporúčam pozrieť a trochu sa aj nad sebou zamyslieť a porozmýšlať, čo by sa dalo zmeniť. Upútavka http://www.youtube.com/watch?v=G8IozVfph7I
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Trailer...pecka, nadherne zabery....takych dokumentov by malo byt ovela viacej a nie iba 5. juna. Vsetko sa odohrava iba v ludskom zmyslani, nikde inde, pokym sa vsetci nezjednotia (co sa asi skoro nestane) tak to dopadne coskor velmi zle...
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Dnes to pozerám ale normálne ma prekvapila Markíza veď ten dokument len teraz beží v kine :)
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ono to praveze bolo natocene prave koli dnesnemu dnu, aby apelovali na ludi ze treba daco robit....Dneska ten dokument bude bezat na viacerich staniciach po celom svete a pochybujem, ze to Markizu stalo co i len jedno euro, skor mi to tak pripada, ze to vysielaju len tak aby sa nepovedalo bo o 23:55 to asi moc ludi pozerat nebude.
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

nieco k ekologii xP aj software kazi ekosystem xP spravte niečo pre životné prostredie
*S4PQ
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa *S4PQ »

jeden z dovodou koli ktoremu svet padne

mozno ste uz o tom nieco poculi. Je to velmi poucne. Pozrite si to ak chcete vediet v com to zijeme :( a, ako mozno planetu zachranit :-)

Zeitgeist:

http://www.phatbeatz.cz/zeitgeist-2-add ... by-doplnek
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

qwerty-xyz napísal:TAK TO UZ TY MUSIS VEDIET CI TI JE PREDNEJSI MEDVED ALEBO VLASTNY KSICHT. :wink: ja som za odstrel medveda. A vies urcite ze som narazal na ten pripad toho muza co ho medved zmrzacil a medved stale beha po slobode akoby nic. A hm vies v buducnosti moze byt naozaj tak vyspela technika ze sa este zachranime--nikdy nevies. :oops:
Keby vedeli medvede hovorit, tak podla mna oni su za odstrel teba :) Tiez to je len tvor, ktory si zije svoje.

Inak k teme..Ten dokument co davali, nieje niekde volne k zhliadnutiu?
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

PAIN napísal:po anglicky je to tu http://www.youtube.com/homeproject
Pekne zhrnutie veci, ktorymi sa sami nicime :) I ked pochybujem, ze to bude mat nejaky specialny vyznam a nieco sa zavratne zmeni.
Jeden clovek to nezmeni a to, ci si ja necham zapnuty PC cez noc je minimum. Vzdy sa jedna hlavne o velke spolocnosti a mesta, kde sa dane hodnoty "nevazia".
Napísať odpoveď