pomoc s pismom

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Viper1121
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

pomoc s pismom

Príspevok od používateľa Viper1121 »

caute...vie mi niekto poradit ako by som spravil vo Photoshop CS3 takyto effect do pisma?? diki
pridavam prilohu
Prílohy
6adresa.gif
(38.12 KiB) 197 stiahnutí
tom.tom11
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tom.tom11 »

No napis si text....spravil by som to tak ze dal pred text pozadie a vyrezal na nom miesto pre text....medzi layer textu a pozadia by som spravil dalsi layer a tam by som velkym brushom spravil kruh biely.....No a teraz uz len robis animaciu....Kazdy snimok das tu bielu skvrnu ktoru si spravil v tej medzivrstve....A nakoniec to uz len ulozis cez save as web device...niesom isty ci sa to tak presne ako...nemam photoshop po ruke
Innocence
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Innocence »

Tak ideme na to, nebudem veľa kecať, ak by si veľmi chcel, môžem ti uploadnuť videotutoriál a možno aj PSD, takže len v skratke:
Tvoja práca sa pred odleskom musí skladať minimálne zo štyroch vrstiev, ak ideš odspodku, budú v poradí: 1. pozadie, 2. písmo, 3. odlesk (spravíš ho dajme tomu ak obdĺžník bielej farby rozmažeš pomocou Motion Blur) a 4. kópia pozadia. Myšou si následne označiš v zozname vrstiev pozadie, len naňho proste klikneš. Potom budeš držať Ctrl a klikneš na vrstvu s textom (zvýraznená by stale mala byť vrstva "kópia pozadia" a na nej by mala byť selekcia písma, keď urobíš vlastne ten trix s CTRL.. tým pádom vlastne zmažeš z "kópia pozadie" takú časť, na ktorej sa v spodnejšiej vrstve rozpestiera písmo.. potom už len chytíš vrstvu z odleskom a správne by sa mala hýbať tak, aby zasahovala len do písma a nie do pozadia.

Ďalším krokom je samotná animácia - musíš si otvoriť z hornej ponuky Windows - Animation. Dáš si odlesk na začiatok mimo textu, mal by tam byť ale nemal by byť viditeľný, skryješ ho niekde dozadu za pozadie.. Zduplikuješ prvý frame (frame = snímok, voľný preklad), potom pohneš odleskom v smere zľava doprava a potom stlačíš niečo v zmysle Tween (tie malé tlačítka na okne Animation).. neviem presne, ako sa to tlačidlo volá, ale má to niečo s Tween.. možno Motion Tween, nie som si istý.. potom sa ti urobí 15-20 alebo neviem koľko si vyberieš snímkov/frameov, na posledný nastavíš trvanie 2-3 sekundy aby na konci odlesk aj zastal.. a to by malo byť všetko, ešte snáď dodám, že neukladáš to cez File -> Save as ale cez File -> Save for web prípadne prepneš do ImageReady, lebo sa Ti to uloží bez animácie. Toť vsio, ak chceš videotutoriál, napíš.

// Edit: Som si ešte všimol, že máš PS CS3, tak tam tuším neni Save for Web ale niečo s Web Devices.. Inak by tam nemal byť zásadný rozdiel.

//autoeditácia príspevku ( 07 Jun 2009, 10:26 )
Nech sa teda páči, ten videotutoriál..
http://setton.webka.eu/odlesk.avi

Nie je to warez, teda pravidlá som hádam neporušil.
Napísať odpoveď