Mate spolocne PC?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
->slavo<-
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Mate spolocne PC?

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

CAvte chcel by som troska rozpitvat situaciu Spolocne PC
Mam PC ktore som si kupoval cele sam okrem monitoru ten kupoval brat . a tu je problem ked sa chcem hrat ja chce sa aj on . a naopak . a stale sa hadame . ja som stoho uz na nervy stale tie reci pusti ma lebo ti odpojim monitor . a pod . proste mi to strasne leze na nervy . ja dojdem z vonku chcem si nieco zahrat alebo pozret fora a nechce ma tam pustit.
mam doma aj notebook ale nanom sa moc hrat neda max net. ten mam na odblokovanie telefonov a pod zalezitosti.

Ide mi len oto ze to PC je moje a on to nedokaze pochopit a stale sa koli tomu hadame a este ked sa dotoho zapoji mama tak konec . proste zacnem byt agresivny aj nanu , mate niekto podobny problem?
Lebo ja neviem co mam robit proste tie reci ,ze je to moj monitor uz neznesiem a 17tku napajat nebudem teraz len lutujem ,ze som si ten monitor nekupil sam . :(
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

Ste inteligentni ludia. Sa neviete dohodnut ?

//edit:
Gangy napísal:To mal byt vtip?
ja mam tiez brata a mame tiez len jeden pc urceny na hry ale taketo prkotiny sme vzivote neriesili. Ani v minulosti, ked sme boli mladsi
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

reno23 napísal:Ste inteligentni ludia. Sa neviete dohodnut ?
očividne nie :) nečítal si čo písal?
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

reno23 napísal:Ste inteligentni ludia. Sa neviete dohodnut ?
To mal byt vtip?

Slavo mas dve moznosti, zabit si brata alebo si kupit vlastny monitor. Vyber je na tebe.
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Tak to sa tu nedá vyriešiť, to si musíte vyriešiť doma - sadnúť si ako dvaja dospelí ľudia, dohodnuť sa na čase, kto kedy bude pri počítači a nehádať sa ako malé trojročné deti v pieskovisku že čia je lopatka.. Donekonečna by ste sa mohli "vykopávať" od PC, jeden by vravel že toto je môj pc, toto je môj monitor.. ale nikam to nevedie, čiže jediné rozumné riešenie je dohoda..

Edit: zabiť brata, Gangy lol.. až tak zlé to byť nemusí, stačí ho strieskať jak hada.. a kúpa ďalšieho monitora? Heh, budú zakaždým zbytočne prepájať monitory, husté.. Normálne nech sa chlapčekovia dohodnú a koniec diskusie.. Ja idem teraz asi založiť tému, že sestra so mnou včera nechcela hrať ping-pong, že čo mám robiť.. majte sa.
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

Tak je to tazke, lebo aj ked ti sa dohodnete na urcitych casoch (napr. ze sa budete po hodine striedat) tak to nemusi fungovat :lol: ja som toto zazival v minulosti ked sme mali len 1 PC a o neho som sa bil so sestrou.
potom som jej kupil notebook a odvtedy je pokoj.

Pre teba by asi bolo najvyhodnejsie si kupit svoj monitor (ved dnes niesu az tak drahe) ale nebolo by to asi fer voci tvojmu bratovi (neviem viac info o situacii ale mozno si on vlastny PC nemoze dovolit...ako to bolo v pripade mojej sestry). Predsa len je to tvoj brat a keby prisiel o ten PC, tak by to bol asi dost velky podraz.

Teraz sa pre zmenu delim o auto a ide ma zas porazit :lol:
Je to tazke ale ako cely zivot...je to otazka dohody a kompromisu.
Hlavne sa nejako dohodnite, popripade bratovi vysvetli, ze vacsia cast toho PC je tvoja a urci mu nejake casy, kedy sa budete striedat a ze ak to nebude respektovat, kupis si svoj monitor (hlavne tie casy urci spravodlivo...)
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

Tak ak tomu dobre chapem mas este jeden monitor "sedemnastku" tak ja by som si zapojil urcite ten, plus este mas aj notebook tak ako ja neviem aky mas problem omg! Ja to mam tiez doma jeden PC a sme traja xD
->slavo<-
Addict
Addict

lenze on sa na PC len hraje . a max ide na youtube .
Ja na tom PC robim ovela viac ako on a on to bere tak ze ja som pri PC nonstop. a ked on sa chce hrat alebo nieco tak ho tam musim pustit bez slova . ako neni to troska odveci . lebo ja stym vobec nesuhlasim .
Predsa som si ten pc nekupoval nato aby som ho mal doma vypnuty.
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

->slavo<- napísal:lenze on sa na PC len hraje . a max ide na youtube .
Tak este jedna moznost :D Kebyze mas TV s HDMI vstupom a HDMI kabel prepojis na TV obraz a mas :D
Ja tak napr pozeravam filmy z PC...
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Predpokladam ze tvoj brat nieje dospely, co znamena ze ziadna rozumna dohoda nieje mozna (preboha ludia spamatajte sa s tou utopiou).

Taktiez ziadny casovy harmonogram nebude nikdy fungovat kedze "povinnosti" ktore musis/chces vybavit cez net sa ziadnemu harmonogramu nepodriadia. Raz budes chciet poslat smsku cez orangeportal, druhy krat nieco zaplatit cez internet banking, zatelefonovat priatelke cez skype alebo ja neviem co a vtedy nastanu konflikty presne tak ako predtym, ci uz budete alebo nebudete mat harmonogram.

To co je zakladom tohto sporu (a asi aj mnozstva dalsich) je nedostatok autority voci tvojej osobe.

Cize si pekne s bratom sadni, povedz mu nech chvilu drzi hubu a s ladovym kludom zacni: "Pozri, medzi PC a monitorom je obrovsky rozdiel, takze ak neprestanes robit problemy, kupim si vlastny monitor a ty si mozes zacat setrit na vlastne PC. A bud si isty ze ak nezacnes chodit od toho PC prec ked ti JA poviem a donutis ma tym kupit si vlastny monitor, k tomu PC si uz nikdy nesadnes, aj keby som bol dva tyzdne na dovolenke. Takze sa rozhodni ci budes na tom pocitaci ked mi to nebude vadit a ked ti poviem ze mas zmiznut tak zmiznes, alebo nebudes mat ani to a budes si moct ist za ten monitor kupit permanentku do internetovej kaviarne. Koniec diskusie."

Vyriesene, mozme lock :lock: :D

//Obaja dospeli a ty si mladsi? No tak uz len ten novy monitor, ci chces alebo nie.
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Mal som podobny problem, ale ked uz tak casto nehravam hry tak mi to je cca fuk. Mam brata ktory za PC je skoro nonstop. Rano vstanem, on je za PC, vecer idem spat, on je za PC a tak to ide dookola... Asi rok mame dva PC takze ja mam ten stary a na net a pracu mi to zatial staci, a on je na tom novom vykonnom...

No ale k veci, ako dlho by si vydrzal nehrat hry? Odpoj mu pocitac a nech si ten monitor strci aj do prdele ked chce. Za chvilu mu dojde, ze ked nebude dohoda nebude ani on hrat... Skus a uvidis...
->slavo<-
Addict
Addict

takto ti to poviem sme obydvaja dospely ja som troska mladsi ako on .
ale cez 20 mame obaja.
Kupu noveho LCD alebo PC som videl ako posledne riesenie.
:(
Hlavne som chcel poradit nejake rozumne riesenie nech si uz konecne uvedomi ze ten PC je z vacsej casti moj a nech sa koli tomu nehadame.

/RA to asi skusim dik konecne niekto poradil nieco normalne ked som cital prve prispevky typu zabi brata tak som sa pekne zasmial . :)

/nestik heh TV s HDMI mam lenze to sme kupovali na polovicu dalsia vec ktoru strasne lutujem. to by asi neslo lebo ta Tv je na 50% jeho .
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

My sme sa takto hasili o PSX :)
Riešenie? Vyrástli sme. Brat je o 2 roky starší 2krát tak mohutný ako ja. Keď som neposlúchal, jednu mi pri....l, s plačom som šiel do izby, tam som sa sam so sebou porozpraval a sadol na bicykel. Teraz máme tiež jedno PC. Vec je v tom že ja študujem v Čechách kde mám svoje PC, brat chodí do práce a jediný kto domáce PC okupuje je otec :D A keď sa náhodou stretneme všetci traja, samozrejme otec má výhradné "právo" a a ja si doteraz dobre pamätám kto je na rade hneď po tatovi :)

btw bol som zmrd vychcaný 15 ročný takže také že "mami mami brat mi zas naje..l lebo sa chce zas hrať" boli na dennom poriadku. Brat jej povedal s kľudným tónom. "Sedí pri tom od rána, o chvíľu mu budeš kupovať okuliare." pravda bola iná :D

Proste ako Gangy napísal, si starší, získaj si do prdele autoritu keď je tvoj brat tak je*lý ako som bol ja a nevie sa spratať do kože. ver či never, keď vyrastie, bude si pamatať a vzťahy sa zlepšia. btw obćas sme sa hrávali spolu celé dni. Napr. Tomb Raider. Brácha bol lepší v stláčaní tlačidiel, ja som zas videl to čo on nevidel. Páky, plošiny, laná a kktiny. Preśli sme spolu pár peciek. Tomb Raider 2 bez jediného návodu asi pol roka :D, abeho 1,2 , Pandemonium /Tu uź operovala aj sestra :D/ a všelićo možné. PC je zábava. tak sa bavte :)

//kks no tak to ste obaja pekne .... keď ste uź dospelí a neviete sa dohodnúť. Tak ustúp ty, nechaj ho vyhrať sa deň dva a keď prídeš či ťa pustí za PC źe si potrebuješ niečo pozrieť, poprípade sa zahrať, s kľudom ťa pustí. Viem o čom hovorím. 2 dni za PC je na každého dosť. Ak samozrejme furt hrá hry.
Dohoda, dohoda, dohoda. Tu podľa mňa nič iné nepomôže.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Najlepsie riesenie je fakt novy Monitor.
Odpoj jeho poloz mu ho na postel a STFU :D
Potom si rob co chces. Ak nechape ze PC nie je len na hranie tak nech si kupi eee. Tam zisti ze si nezahra tak ho zacne normalne pouzivat.
Keby ste to PC platili na Polovicu tak pochopim tam sa da hadat ale DPC kde je problem ... Alt+Tab ... Ty si zatial spravis svoje a on si potom moze hrat.
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

tento problem som dlho neriesil, niekedy (asi pred 4-5timi rokmi) sme mali doma jeden pc a mal som ten isty problem so sestrou..
tak mala notebook a teraz je na vyske v Prahe, mame doma 2 pc, nemame najmensi problem : )

na tvojom mieste by som mu vysvetlil, ze bez pocitaca si monitor moze aj vyfajcit, vacsie pravo na pc mas ty..
ak je to debil (??), kup si vlastny monitor, za 150eur si kupis v pohode nejake dobru 22jku :)

a tak budes moct byt za pc od vidim do nevidim, das si nanho heslo a tvoj brat ta bude moct max pozorvat pri nom : )
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

jednu hodinu sa hra on jednu ty jednu on jednu ty alebo po 2hodinách sa striedajte alebo po kolko chcete tak som to riešil ja z bratom a fungovalo to a po čase sme si ani nevšimli že sme na pc hocikedy a tomu druhému to nevadi
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

ked som bol mladsi a mali sme doma len jedno pc, tak byval problem so segrou, a kedze som starsi, tak som len zahucal na nu a uz prasila prec :D teraz v domacnosti ma kazdy vlastny pc, takze nieje problem

no ale k veci, na tvojom mieste by som mal uz davno svoj vlastny monitor a brat by mi mohol lizat vajca, ale nevieme ci si ochotny investovat niake peniaze do monitora :)
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Zdá sa, že táto rozprávka sa opakuje v každej rodine :D Takýto spor som mal aj ja s bratom, aj keď zvyčajne sme si nejako vyšli v ústreti (napríklad ja od 16:00 do 18:00 a on od 18:00 do 20:00 - takto, lebo net sme mali vtedy od 16:00 do polnoci)
Ale bejvavali aj bitky občas :D Ja som mladší, takže čo som mohol proti 2x väčšiemu bráchovi ... (čo do rozmerov :lol: )
Potom odišiel brácho na brigádu do anglicka a odtial si doniesol aj notebook, takže ja som presťahoval hned celý pc do mojej izby, len nastal další problém :D (ako naschvál) Mali sme len jednoportový modem takže internet mohol byť len na jednom pc... takže zase sa to krútilo dookola :D
Dnes už všetko ok, lebo máme každý vlastný pc aj net :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tak donedávna som riešil podobný problém aj ja so sestrou, ale nebolo to o tom, kto pôjde za PC, ale skôr hádanie sa o internet, keďže sme ho mali pekne iba na 1 kábli a ona ho na notebooku furt chcela. Neboli to ani tak hádky, ako stále vyberanie a prehadzovanie kábla z jedného počítača na druhý. Potom, ako som kúpil router, tak sa problém vyriešil.

No ale neviem, či by bolo najvhodnejšie riešenie kupovať nový monitor, keď 2 už v rodine sú. Ja by som to spravil tak, ako písal Gangy. Vysvetlil by som mu, že ak ma nepustí k PC, keď to potrebujem, tak si zoberiem celý počítač a kúpim si vlastný monitor a jemu zostane iba samotný monitor. Takže by si to podľa mňa rýchlo rozmyslel :)
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adox »

my s bratom sme mali tiež jeden PC ale sme sa dohodli kto kedy bude a tak :D a teraz som si kupil book tak tam som celi čas a stačí mi to :D take hry jednoduche mi tu idu ako GTA San andreas tak som spokojny :D :P
Zamknuté