Vypnuté ventilátory - prehriatie PC
Vypnuté ventilátory - prehriatie PC
Zdravím mám taký problém, trochu som sa hrabal v novom PC a upratoval káble, keď som teraz zapol PC nevšimol som si, že ventilátory nejdú - nejaký kábel ostal nie dobre zapojený. Teraz sa trochu bojím či som mohol niečo s tým spraviť .. Jediná grafika išla (Asus GTX275) .. CPU (i7 920@2,66GHz) chladil iba pasív - Noctua NHU12P, bol teda pekne horúci + aj celá skriňa (CM690) .. Dozvedel som sa to až keď som reštartoval PC .. najprv som inštaloval Windows 7 64bit potom som bol možno 10 min na nete a stiahol driver na grafiku, pri reštarte vyhodilo chybu CPU Temperature Error .. pozrem do skrine a vetráky nešli .. hneď som to vypol a nechal trochu chladnúť, zapojil som to celé a už idú .. V BIOSE je nastavené nejaká funkcia pri prehriatí PC sa PC vypne nie? Je to automaticky zapnuté hneď či tam treba aj niečo nastavovať .. pýtam či by mi vyplo PC keby je teplota už strašne vysoká - doska je Asus P6T .. Keď teraz vyzerá všetko v pohode nie je nič pokazené - keby sa niečo pokazí ukáže sa to hneď pri štarte .. neviem čo by sa mohlo stať - odpálený CPU .. no ale to by sa určite nezapol. Teraz mám teploty takéto v idle je to OK či mám ešte pridať nejaké ventilátory?
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vypnuté ventilátory - prehriatie PC
neviem čo by sa mohlo stať - odpálený CPU .. no ale to by sa určite nezapol.
...asi tak..a ak mas intel tak tie vraj nejaky cas vydrzia bez chladenia ked nie su nejak velmi zatazovane AMD vraj odchadzaju okamzite
...asi tak..a ak mas intel tak tie vraj nejaky cas vydrzia bez chladenia ked nie su nejak velmi zatazovane AMD vraj odchadzaju okamzite