F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

jenson ide aj po inom rekorde. schumi v roku 2002 stal po kazdom preteku na bedni. jenson zatial tiez :wink: .
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Toto je cirkus.. F1 pre mňa poslednú sezónu stratila príťažlivosť, pozerám ju už len naozaj striedmo, škoda - nedajú sa tam tak často ako kedysi vidieť súboje, nerozhoduje kvalita jazdca ale mechanikov a manažmentu, proste totálne sa mi to znechutilo.. Momochodom, čo je pravdy na tom, že KERS končí? http://www.sport.aktuality.sk/motosport ... zone-konci
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

jj, tiez som to cital :) pekny napada, ako splachnut peniaze bol ten KERS... ;-)
viacmenej bolo jasne, ze bud skonci, alebo bude jednotny dodavatel, lebo inak by som si nevedel predstavit nove timy buducu sezonu a aj sucasne by mohli mat problem s tym, vybavit svoj monopost KERSom...
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

No podla vyhlasenia FOTA po vzajomnej dohode medzi stajnami nenasadia KERS v dalsej sezone. To ale nevylucuje to, ze ich mozu nasadit teamy co vo FOTA niesu, resp. zatial niesu ani v F1 ale od buducej sezony budu. Podla mna, cely napad s KERSom bol omyl...privelmi drahe na vyvoj a nie az tak efektivne ako sme cakali.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

ale kto somnou suhlasi ze sezona 2007 a 2008 bola fakt dobra :)
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

PAIN napísal:Podla mna, cely napad s KERSom bol omyl...privelmi drahe na vyvoj a nie az tak efektivne ako sme cakali.
suhlasim, ze to bol omyl, drahe na vyvoj. Efektivne by to bolo daleko viac, keby nebolo obmedzenie, na 6.666 sekundy na kolo ;-) len potom by to zasa bola prilis velka vyhoda... Uz takto sa dost zle pozera na seriu, kde pretekaju auta s KERS a auta bez KERS. Miesto pomahania predbiehaniu, mu to skor uskodzuje, mam pocit. Kedze auta bez KERS su rychlejsie v technickych pasazach vdaka lepsiemu balansu, nemaju sancu na predbehnutie...
melon
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa melon »

Tak Button je uz isty podla mna 8) A inak ten KERS podla mna nie je akoze zbran pri predbiehani, skor by som povedal ze tuto sezonu velmi casto pouzivana vec na obranu, mna by slahlo keby som videl na rovinke napriklad mam BGP a nejaky Mclaren sa predomnou odpiche a ja len mozem pod helmou nadavat :P
Hacket
Star
Star

Príspevok od používateľa Hacket »

Novými tímami do budúcej sezóny sú US F1,manor a Campos

http://www.f1.sk/spravy/index.php?id=31736
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Mňa hlavne teší, že Cosworth do toho po prestávke vhupne znova, minimálne trom tímom bude dodávať motory. Po čase sa zase rozhýbe trh prestupov pilotov, posledné dva roky to nestálo za nič a svoje miesta si udržali piloti, ktorí tam byť nemajú, respektíve aspoň nie v tak silných tímoch ako sú, a naopak okrem Buemiho vlani nikto nevý neprišiel.
Teším sa najviac na USF1, hlavne jazdeckú dvojicu. Odvážim sa povedať, že ak si tipnem Marca Andrettiho a Danicu Patrick, tak minimálne s polovice som sa trafil.
melon
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa melon »

No inak mohli by sa objavit aj davnejsi testovaci piloti ako Wurz a podobne, to by bolo tiez celkom pekne ozivenie :)
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Sledujete aj situaciu FOTA vs. FIA ? tam to vyzera tiez zaujimavo....zda sa mi, ze konflikt medzi nimi sa stupnuje a padli uz aj vyhlasenia, ze ak FIA neupravi predpisy, tak vsetky sucasne timy co su vo FOTA nenastupia do novej sezony ale zalozia si vlastnu seriu. Na stranu protestujucich sa pridala aj ACEA co je organizacia zdruzujuca europskych vyrobcov automobilov a ta ziada velke strukturalne zmeny a system riadenia vo FIA ! Podla mna s pravidlami, ktore do F1 prinasa v poslednej dobe Max Mosley nemoze odist z tohoto sporu FIA vitazne a s cistym stitom. Pretoze ak jednoducho povedia ze pravidla platia tak ako su, timy z F1 odydu (ak neblufuju) a tym sa F1 stane neatraktivnou a vsetci co sleduju motosport budu FIA preklinat. Ak sa FIA timom podvoli a upravia pravidla, ukazu svetu ze sa mylili a dufam ze zodpovednost bude niest Max Mosley (vobec toho cloveka nemusim, pripada mi ako stary zakomplexovany diktator)a konecne na jeho miesto zasadne niekto s racionalnym myslenim. Kde su tie casy, ked sa este pretekalo a byrokrati a ine hovada nemali v F1 miesto :roll:

http://www.f1.sk/clanok31740.htm
http://www.f1.sk/clanok31745.htm
http://www.f1.sk/clanok31738.htm
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Fuu, možno teraz mnohých prekvapím ale... Vývoj udalostí + môj názor:
1. FIA navrhla nejaké pravidlá (konkrétne dvojitý meter - neakceptuješ platový strop OK, ale nemáš nič. Akceptuješ rozpočtový strop - dostaneš výhody). Tímom sa nepáčilo, a OK uznávam, bola to kravina.
2. Tímy začali FIA vydierať - WTF? :smt009 (aj keď znova pripomeniem, že aj ja si myslím že navrhované dvojité pravidlá boli kravina)
3. FIA ustúpila! Zhodila dvojité pravidlá, zaviedla jednotné pre všetkých, naviac aj ústupok, že rozpočtový strop sa zníži postupne! Pokial viem zrušili aj KERS, ktorý sa mnohým (Flavio) nepáčil - ďalší ústupok. Táto situácia sa mi páčila, a bol som spokojný. Bol to kompromis. Rozpočtový strop je nutný, inak prídeme o tímy ako sú Williams, ikony F1. (Nie len Ferrari tam bolo stále). Naviac sa to ukázalo ako bezpochyby múdre riešenie. Prišli tri nové tímy, vrátil sa Cosworth - kvitujem, FIA uspela. Nových tímov je toľko, že sa im neušli miesta - Lola, N. Technology, Aston Martin. Faktom je, že Mosley je bezpochyby idiot, ale zavedenie rozpočtového stropu jemu a FIA vyšlo. Môže niekto poprieť, že je to prínos?
A čo robia veľké automobilky? Hrozia odchodom? WTF? FIA im dosť ustúpila, našli spolu kompromis spomenutý v bode 3. Nestačí im to? Kto to kde videl, aby pravidlá nejakej súťaže schvalovali všetky tímy, aby zriaďovateľ súťaže obchádzal motorhomy jeden po druhom a žobral o podpis? Týmto je F1 fakt unikát. Veď je tu nejaký orgán, ktorý stanovuje pravidlá. Komu sa páčia, ten ich zoberie na vedomie a súťaží. Komu sa nepáčia nech ide dokelu/inde/založí si vlastnú sériu.
Beriem, že FIA mení pravidlá každú rok. a kopa z nich sú hlúposti, ale to je na inú diskusiu. Rozpočtový strop je správny. Automobilky už získali ústupok, a nemajú právo ďalej FIA vydierať.

Automobilky sa správajú monopolne, Mercedes, Ferrari, Renault (Toyota) do seriálu vlievajú veľké prachy a ešte viac na reklamu, a zrazu má prísť súkromný tím a mať rovnocenné podmienky, to sa im nepáči, tak vydierajú. Hold ale to je súťaž :idea:
Automobilky su podĺa mňa v slepej uličke: veľkohubé vyhlasenia, ale nič viac v ruke už nemajú. FIA nesmie ustúpiť. Hrozia, že všetky odídu a založia si vlastný seriál, ale mal by šancu poraziť F1, kde by aj bez nich bolo 13 tímov (pribrali by sa nákradníci)? Aj ich veľká koalícia by sa rozpadla, Ferrari by možno odišlo, ale verím tomu, že taká Toyota, či BMW ktoré už majú istú prihlášku do 2010 by im v poslednej chvíli ucukli. Ferrari + možno jeden tím by zostali vonku, ostatné by sa FIA prispôsobili.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

to prevezme FIA ked skape Bernie ? neviete?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Bernie nemá de facto nič s FIA.
FIA - Mosley, FOM - Ecclestone.
FIA vyrába pravidlá a usporiadava F1, FOM patria TV práva, reklama a podobné veci.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Mateq napísal:Bernie nemá de facto nič s FIA.
FIA - Mosley, FOM - Ecclestone.
FIA vyrába pravidlá a usporiadava F1, FOM patria TV práva, reklama a podobné veci.
takze Moslyho treba prefackat aby uz nerobil debiliny
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No zda sa ze Mosley pod tlakom FOTA robi dalsie ustupky. Ukazalo sa ze ked dokazu drzat teamy pokope, tak maju vacsie slovo ako FIA co je vlastne smiesne kedze este nedavno Max hovoril o tom, ze nikdy nedopusti aby sa piskalo podla toho ako chcu timy.
ustupky zo strany FIA oproti planovanym pravidlam pre sezonu 2010:

- v roku 2010 ostane možnosť využívať pohyblivé krídla ako v roku 2009.
- autá s pohonom všetkých štyroch kolies nebudú môcť pretekať.
- naďalej bude možné používať zahrievače pneumatík.
- životnosť motorov ostane rovnaká ako v tomto roku, len jednotky Cosworthu budú bežať bez obmedzení.
- pravidlá týkajúce sa prevodoviek ostanú nezmenené.
- obmedzenia testov budú rovnaké, ako v roku 2009.
- pre rok 2010 bude platiť rozpočtový strop vo výške 100 miliónov eur.
- od roku 2011 vstúpi do platnosti strop vo výške 45 miliónov eur.
- porušenie rozpočtového stropu nebude rezultovať "traťové tresty". Pôjde o finančné postihy podľa predchádzajúcej dohody
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

tak bernie s maxom to dokazali :?
jak to niekto mohol dat do ruk tymto chumajom.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Tímy sa dohodli na založení novej série!!! F1.sk a F1Sports

mno a je to tu po neviem kolkatich rokoch F1 konci :lol: a to je pre mna dnes uz 2 genialna sprava okrem 6 kreditov z Architekturi PC :)
aj ked prakticky F1 nekonci ona bude ale s lamerskymi stajnami co su out uz niekolko rokov
co je lepsie nez konkurencia ? :wink:
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jankyi »

Ja sa naozaj obávam, ako im to so založením novej série vyjde.
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Kokos, tak taketo vazne veci sa v F1 este asi nediali....az teraz zacne skutocna vojna medzi FIA a FOTA....som fakt zvedavy ako zvladnu spravit novu seriu, musi to stat nehorazne prachy a vela vela hodin rokovani. Drzim palce a dufam ze vytvoria poriadnu konkurenciu pre F1
Napísať odpoveď