Casto krat citam a pocujem, ze ak stranka nie je formatovana v CSS ale v tabulkach - je to zle.
Ak pouzivame tabulky na nieco ine ako zobrazenie hokejovych vysledkov - je to zle.
Ak pouzivame "frejmi" - je to zle. A ak pouzijeme ifrejmi je to este horsie.
Dnes jednym kriteriom na zaklade coho sa posudzuje kvalita web stranky je fakt - ci je spravena za pouzitia CSS, Ajaxu a asi validneho Strict XHTML ak nie rovno XML.
Moja otazka je preco?
Ja osobne robim stranky vzdy za pouzitia najmodernejsich technologii a validne. Ale dostal som takuto otazku (vid. vyssie) a poznate to. Clovek uz vlastne ani nevie preco tvrdi to co tvrdi.
Nevyhoda tabuliek:
Cela stranka sa formatuje pred ocami navstevnika za behu, podla toho aku cast kodu prave stiahla zo servera. Formatovanie o stranke sa taha po kazdom kliku/reloade. Pri CSS toto nehrozi. Navyse stranka pouzivajuca CSS je castokrat - kompatibilnejsia na non-standardnych prehliadacoch (citacka pre nevidiacich, pda, mobil) ako stranka, ktora si napevno vynucuje formatovanie tabulkami.
Taketo nieco sa hovorievalo pred 2-3 rokmi. Ale pytam sa, plati to este stale aj dnes?
Co je take zle natom pouzit na webe napr: FAMESi ?
Nejaky filozoficky nazor na toto?
Web-developing - HTML vs. nove technologie
-
TGiJack
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
pozri sa každy aby niečo napisal tak povie svoje ja poznam človeka ktory robi stranky pomocou v XML a na strankach použiva vílučne tabulky,na div ma svoj nazor že to robi neplechu tak ak nemusi nič ine ako table nepouživa ..všetko záleži na tebe ako sa ti lepšie robi asi podla mojho nazoru najlepšie sa držat zlatej strednej cesty
1. mať stranku validnu ,nech sa zobrazuje spravne v čo najviac prehladačoch
2. použivat zkaždeho rôžka troška (table,div,frame-niečo sa skoro neda spravit bez nich..už som videl dobre weby a mali aj frame pouzitý)kde sa čo potrebuje
3. aby bola stranka kvalitna tak si myslim nieje dôležite ani ako vyzera ale hlavne čo je nanej tak mozes mat veb akokolvek pekne spraveny ale ak mas nanom h** tak ti tam aj tak nik nepride
proste rob ako je tebe dobre,ked je to dobre napisa a všetko to funguje nieje čo riešiť.
HMM a čo je ta modernatechnologia ? ak mysliš niečo ako CSS3 a podobbne tak sa ti to neoplati takto sa nahanat a vždy ked niečo nove vyjde všetko prerobit aj tak to nebudu poporovat servery alebo prehladače nejaku dobu,a neverim že by vymysleli niečo až tak záávratne
ZAVER ..
je dobre o nových veciach vediet ale nerobit si z toho nejako velku hlavu
moj nazor
1. mať stranku validnu ,nech sa zobrazuje spravne v čo najviac prehladačoch
2. použivat zkaždeho rôžka troška (table,div,frame-niečo sa skoro neda spravit bez nich..už som videl dobre weby a mali aj frame pouzitý)kde sa čo potrebuje
3. aby bola stranka kvalitna tak si myslim nieje dôležite ani ako vyzera ale hlavne čo je nanej tak mozes mat veb akokolvek pekne spraveny ale ak mas nanom h** tak ti tam aj tak nik nepride
proste rob ako je tebe dobre,ked je to dobre napisa a všetko to funguje nieje čo riešiť.
HMM a čo je ta modernatechnologia ? ak mysliš niečo ako CSS3 a podobbne tak sa ti to neoplati takto sa nahanat a vždy ked niečo nove vyjde všetko prerobit aj tak to nebudu poporovat servery alebo prehladače nejaku dobu,a neverim že by vymysleli niečo až tak záávratne
ZAVER ..
je dobre o nových veciach vediet ale nerobit si z toho nejako velku hlavu
-
JanJanuska
Medium Expert
Web stránka sa nemá vytvárať tak, aby sa dobre vyrábala kóderovi, ale aby bola čo najprívetivejšia pre návštevníkov... Pre všetkých, vrátane robotov.TGiJack napísal: proste rob ako je tebe dobre,ked je to dobre napisa a všetko to funguje nieje čo riešiť.
Sú situácie, keď sa framy dajú využiť, ale tabuľky už naozaj nie... Tabuľky sú od toho, aby zobrazovali údaje v tabuľkách a nie na kompozíciu dizajnu.
Pretoze to nie je pravda...Shakal napísal: Dnes jednym kriteriom na zaklade coho sa posudzuje kvalita web stranky je fakt - ci je spravena za pouzitia CSS, Ajaxu a asi validneho Strict XHTML ak nie rovno XML.
Moja otazka je preco?
Dôležité je, aby sa čo najviac návštevníkov dostalo rýchlo a bez problémov k požadovanej informácii.
Na tom či použiješ HTML alebo XHTML nezáleží, CSS je viac menej samozrejmosť a čo sa týka Ajaxu, tak hlavne aby sa návštevník dostal k informácii aj bez zapnutého JS. (prípadne bol aspoň upozornený, že sa k informácii nedostane, kým si ho nepovolí).
-
audiotrack
VIP
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
-
TGiJack
Medium Star
uplne stebou suhlasim .. zlata stredna cesta ,by som checl vydiat ako by sa robilo toto forum za použitia span a div--==[ RA ]==-- napísal:No podlamna ako kde pouzit tabulku na vzhlad stranky, vid priamo toto forum, sak to je jedna velka tabulka, ci nie?
Som toho nazoru, ze vsetkeho vela skodi. Takze v urcitych medziach sa to da.