Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
marcus-16
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa marcus-16 »

dair:no jo, ale radit zaciatocnikovi, ktory nema zakladny prehlad, co ktora potravina obsahuje, netusi kolko kcal denne prijme a v podstate nevie o strave nic, je rada "zacni si to pocitat" proste k nicomu..ja osobne si vacsinu jedla vazim a ratam si co sa da, ale to sa neda naucit za tyzden, to pride casom :)
v pripade ze 60 kilovy chlapec povie ze NEVIE pribrat a je VELA, tak mu nato mozem povedat jedine..ze proste nevie, co je jest vela, ked nepribera musi jest viac, neni ina moznost..kym ma 60kg nepotrebuje nic ratat(mimochodom 2.5-3g bielkovin/kg je taky Muscle&fitness trend, ale je to zbytocne vela, bez suplementovania je to prakticky neprijatelne), musi zrat a pride na to casom..
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

3g zere taky Coleman :) 2g su v pohode a hlavne je to zvladnutelne, aj ked treba vela pit, lebo to dost susi organizmus
dail
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dail »

tomas: ked zacinas len sa furt prezieraj ja som za prvy rok pribral 20kg precitaj si art of velkovykrm a riad sa tym a az potom si zacni pocitat to co ti pisu .. moj nazor
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

http://new.biomag.sk/show_article.php?id=95

Tu je ten velkovykrm o ktorom bolo hovorene vyzsie, je to najma velmi motivacne pre tych 60 kilovych.

A inak k tomu pocitaniu tych bielkovin a sacharidov atd.. to je tak strasna chu**** ze to neni mozne. Ked dnes si dam len 1g bielkovin a 4g sacharidov a zajtra si dam 4g bielkovin a 2g sacharidov tak co sa stane? Nic, velke kulove.

Ide o to aby boli jednoducho prijmane bielkoviny a sacharidy sutavne aby nedoslo k niecomu takemu ze dnes prijemem 1g bielkovin a 4g sacharidov zajtra pirjmem 0,5g bielkovin a 5g sacharidov a k tomu este 4g tuku pozajtra zase len 1g bielkovin atd...

Tomass v tvojom pripade by som zral vsetko ale behom dna musis mat nieco z masa, ci je to sunka salam ryba alebo nejake stehno jednoducho minimalne jedno masite jedlo musis mat.
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

no okej diki vyhecovali ste ma dotoho PREZIERAT sa a idem do toho :)...co sa tyka bielkovin tak ako som pisal som to uz skusal v podobe proteinu ktory som cely minul (1KG) behom cca 3 tyzdnov...teraz mam este na stole odlozeny asi 2/3 plny 3 kilovy gainer ktory uz ale nehlcem...diki za rady
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:A inak k tomu pocitaniu tych bielkovin a sacharidov atd.. to je tak strasna chu**** ze to neni mozne. Ked dnes si dam len 1g bielkovin a 4g sacharidov a zajtra si dam 4g bielkovin a 2g sacharidov tak co sa stane? Nic, velke kulove.
Skus mesiac davat denne 1g a naozaj sa nestane nic...ale chlapec asi chce, aby sa nieco stalo :)
Proste to neoklames. Ak chces svaly, musis tlacit stavebny material, nie len energiu...a na to 1g nestaci. 4 g su zase peklo pre oblicky...
kali520
Darca
Darca

Holubar napísal:Skus mesiac davat denne 1g a naozaj sa nestane nic...ale chlapec asi chce, aby sa nieco stalo :)
Proste to neoklames. Ak chces svaly, musis tlacit stavebny material, nie len energiu...a na to 1g nestaci. 4 g su zase peklo pre oblicky...
Nepochopil si co tym chcem povedat. Prave na to som upozornoval aby nedaval mesiac za sebou iba 1g bielkovin. Ale vobec nic sa nestane v objeme ked jeden den dam viac g bielkovin a druhy zas menej. Den je len vseobecne uznavane meradlo pre prijamnie kalorii lebo sa to pauzuje spankom. Ale skusme to ratat napr na 3 dni. Za 3 dni musim prijat 6g bielkovin a myslim si ze je jedno ci to bude rozlozene tak ci kazdy den ich prijem po 2g alebo jeden den prijmem 1g, druhy den 3g a dalsi den 2g.

Ja hovorim ze je zbyotcne si ratat na grami pocet makrozivin. Nic nepoviem ked sa to rata v diete ale v objeme to je uplne zbytocne.
dail
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dail »

by som jedol tak 2 krat denne takto to pocitat a cely den by som pocital
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

co by malo za nasledok nasledovne: dva-tri krat do tyzdna objemovy trening a vo "volne dni" vlastne aerobne aktivity-plavanie, bicyklovanie a ine sporty, ale hlavne spomenute dva, stym, ze jedalnicek by mal dostatok bielkovin(2g/kg), nebude si prekazat ten objemovy trening s kopou aerobnych aktivit?
marcus-16
Star
Star

a co tym chces dosiahnut?ak budes dost jest, priberes..no problem..
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kali520: Drzat stabilne 2 g je minimalne jednoduchsie, ako dobiehat zameskane. Ved si to spocitaj. Mas dajme tomu 80 kg, potrebujes 160g bielkovin. Maso ma priemerny obsah dajme tomu 20%, potrebujes zozrat 800g masa, ak chces davat 3g, musis zjest 1200g masa...co je kurevsky vela. A je jedno ci zeres len maso, alebo to kombinujes s rybami/syrom/tvarohom, proste to neni malo, ked k tomu mas dat adekvatne mnozstvo sacharidov. Mal som co robit aj so suplementami, aby som to denne drzal na 2g
kali520
Darca
Darca

Holubar, ale my tu pomahame 60 kilovemu a nie 80 kilovemu, pre takeho to bude istotne lachsie.

A okrem ineho tomu masu si dost ubral. 20% sa pohybuje pri tvarohu, ked mas ozaj kvalitne chude maso a ryby tak tam sa ten pocet bielkovin pohybuje okolo 30-40%.

Dalsia vec je ze ty aj mozes za den prijat tie 2g ale telo to nemusi vsetko prijat. Dovod je prosty telo stravi po prijati potravy len urcite mnozstvo proteinov zbytok vylucuje. Aby to bolo co najefektivnejsie tak tie grami bielkovin a sacharidov sa musia rozlozit do kazdeho jedla napr. Rano si musim dat 30g bielkovin a 60g sacharidov, na olovrant 20g bielkovin a 50g sacharidov, na obed 40g bielkovin a 70g sacharidov atd atd. A toto robia ti najvacsi kulturisti ale pre vacsinu pracujucich, studujucich ludi to je aspon podla mna neprijatelne.

Ked mam dnes na obed napr parene buchty, je jasne ze ten prijem bielkovin dnes asi nebude 2g, ale ked zajtra budem varit kilo hovadzieho tak tam uz asi budem mat vacsi prijem bielkovin.

Ja nehovorim ze tie 2g su blbost, ale ja som pri stravovani pragmaticky. Lebo podla mna je blbost 7 dni v tyzdni vkuse jest ovsene vlocky vajcia a kuracie cecky. Clovek sa z toho prezere a uz to nemoze vidiet. Napr ja som sa takto prezral sunky ktoru som jedeol takemr kazdy den vkuse, teraz si uz radsej dam salam.

No a ked treba dobiehat s tymi suplemenatmi tak mam dni ked protein za den zozerem 3 krat co je dokopi okolo 80g bielkovin a niekedy len raz alebo ani raz.
coldrain napísal:co by malo za nasledok nasledovne: dva-tri krat do tyzdna objemovy trening a vo "volne dni" vlastne aerobne aktivity-plavanie, bicyklovanie a ine sporty, ale hlavne spomenute dva, stym, ze jedalnicek by mal dostatok bielkovin(2g/kg), nebude si prekazat ten objemovy trening s kopou aerobnych aktivit?
No priberat budes urcite pomalsie ale uz len koli kondicii by sa nejaky ten beh a podobne mal dat.
ColdRain
Addict
Addict

co tym chcem dosiahnut ? no hlavne to nema ziadny zaludny tajny plan, proste ma bicyklovanie a plavanie bavi, tak isto ako posilovanie, stym , ze pri posilovani mam za ciel-nabrat svaly, a pri plavani a bicykli chcem nabrat kondicku...dalsia vec, ked sa to takto sklby mozu tie aerobne dni teoreticky fungovat ako rysovacky na spalenie nadbitocneho tuku? alebo na rysovacky proste treba upravit jedalnicek? teda ze bud objem alebo rysovanie...?
kali520
Darca
Darca

ColdRain napísal:co tym chcem dosiahnut ? no hlavne to nema ziadny zaludny tajny plan, proste ma bicyklovanie a plavanie bavi, tak isto ako posilovanie, stym , ze pri posilovani mam za ciel-nabrat svaly, a pri plavani a bicykli chcem nabrat kondicku...dalsia vec, ked sa to takto sklby mozu tie aerobne dni teoreticky fungovat ako rysovacky na spalenie nadbitocneho tuku? alebo na rysovacky proste treba upravit jedalnicek? teda ze bud objem alebo rysovanie...?
Treba upravit jedalnicek.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:Holubar, ale my tu pomahame 60 kilovemu a nie 80 kilovemu, pre takeho to bude istotne lachsie.

A okrem ineho tomu masu si dost ubral. 20% sa pohybuje pri tvarohu, ked mas ozaj kvalitne chude maso a ryby tak tam sa ten pocet bielkovin pohybuje okolo 30-40%.
60 kilovy chlapec ma aj iny zaludok a ten pomer sa vyrovna. A na 30 az 40 percent rovno zabudni. V energetickych tabulkach mozno take extremy najdes, ale to co mas pred sebou denne na stole ma vsetko okolo 20. Byvale spoluziacky, co su teraz na katedre potravinarskej technologie robili v labaku analyzu dostupnych masovych vyrobkov, hlavne kuracie prsia od roznych vyrobcov a niekolko vzoriek hovadzieho, maximum bolo 25g v hovadzom, kuracie dali priemerne 21.
Tiez nemusis pisat o efektivite vstrebavania, to je v tom vsetko zahrnute
marcus-16
Star
Star

pri tom mase je najvacsi problem, ze mrazene je to plne vody, clovek kupi pol kila file a ked sa to rozmrazi, ma to ledva 300g..kuracie prsia su natom neni tak zle jak ryby, ale tiez ta vaha nesedi na 100% snad nikdy..preto v tabulkach pisu vacsie hodnoty ako v skutocnosti mas na tanieri..

ja by som to zhrnul takto..ak radime 60kg chlapcovi ako pribrat, treba proste ZRAT..nebudem ratat, ci ma nieco 500kcal alebo 600, treba jest pravidelne(6x denne) a VELA..

a s kalim moc nesuhlasim, niesu kalorie ako kalorie, ja budem jest kvalitu a ty chleba so salamou a parene buchty s rovn. poctom kalorii..kto myslis ze bude vyzerat lepsie?
..tento sport ti da tolko, kolko donho ty vlozis..s priemernou stravou pridu priemerne vysledky..
kali520
Darca
Darca

Holubar napísal: A na 30 az 40 percent rovno zabudni. V energetickych tabulkach mozno take extremy najdes, ale to co mas pred sebou denne na stole ma vsetko okolo 20. Byvale spoluziacky, co su teraz na katedre potravinarskej technologie robili v labaku analyzu dostupnych masovych vyrobkov, hlavne kuracie prsia od roznych vyrobcov a niekolko vzoriek hovadzieho, maximum bolo 25g v hovadzom, kuracie dali priemerne 21.
Tiez nemusis pisat o efektivite vstrebavania, to je v tom vsetko zahrnute
ANo urcite tam su nejake vykyvi. Ale energeticky tabulky a tvoje spoluziacky je tvrdenie proti tvrdeniu. A uz najma z tohoto dovodu je pocitanie na grami zbytocne.

Viem ze maso ma vela bielkovin, ci ich ma 20g alebo 30g je jedno lebo viem ze ich ma viac ako napr chleba.
marcus-16 napísal:a s kalim moc nesuhlasim, niesu kalorie ako kalorie, ja budem jest kvalitu a ty chleba so salamou a parene buchty s rovn. poctom kalorii..kto myslis ze bude vyzerat lepsie?
..tento sport ti da tolko, kolko donho ty vlozis..s priemernou stravou pridu priemerne vysledky..
To mi je jasne. Mam tyzden kde zerem furt len maso, kuracie hovadzie bravcove. Ale stale do okola to zrat je blbost ak sa toho nechces prezrat.

Zas si nemysli ze furt zerem len salamovy chleba, ale uplne ho nejest je este vacsia somarina.

Uz som tu o tom pisal, snazim sa zrat co najviac bielkovin sacharidov a najmanej tukov. Ale ked dnes su navarene napr palacinky tak sa nejdem zblaznit ze to ma malo bielkovin a vela tukov a z dnes nemozem prijat presne 168,5g bielkovin a ze o 8 kalorii som prijal viac, jednoducho to zozerem a hotovo. A taketo pripady sa u nas konaju asi tak raz dvakrat tyzdenne.
stanke
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa stanke »

zasiel som si po radu aj k bratrancovi, venuje sa thajboxu a ma cez 100kg (uz pol roka rysure a nezere zadne tuky!!)
poradil mi 3krat tyzdenne cviky, kuracie prsia, ryzu krumple, kopu hocakeho masa, bielky a daky ten tvaroh pred spanim...

nejake 2 tyzdne uz papkam takto viac, k tomu aspon 2l vody denne, ked som aj na zaciatku schudol z 64 na 62, teraz mi to taha na 68 a aj svaly sa mi kus rysuju...
viem ze sa mi naliali vodou, ale je to motivacne velmi good 8)

inak bielkoviny ratat myslim ze nieje nutne, ak zjem denne pol kila tvarohu, masa, ryb a vajec, myslim ze to az bohate na zaciatok staci :)
ColdRain
Addict
Addict

jedna technicka otazka: vadi z akehokolvek dovodu ak si do proteinu namixujem aj nejake ovocie na chut, napr banan, jahody...? a je nejaky rozdiel medzi proteinom smliekom a s vodou?
duboo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa duboo »

ColdRain napísal:jedna technicka otazka: vadi z akehokolvek dovodu ak si do proteinu namixujem aj nejake ovocie na chut, napr banan, jahody...? a je nejaky rozdiel medzi proteinom smliekom a s vodou?
nevadi...a z vodou je to lepsie aj ked to ma horsiu chut
Napísať odpoveď