Chorvatsko

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa begbeee »

Ideme si s kamosmi "vyhodiť z kopýtka" do Chorvátska.. Autom, mali by to byť 3 destinácie, najprv pôjdeme dole do Dubrovníka a zastať na hranici Chorvatsko - Čierna Hora - Bosna Hercegovina. Zostať pri mori 3 dni a posunúť sa vyššie, zase troška ostať a potom ešte vyššie a nakoniec domov...

Chcel by som sa spýtať na skúsenosti: nemal by byť problém nájsť ubytovanie priamo na mieste, že?
Berieme aj spacáky, ale pokiaľ viem prespávanie "len tak" je v Chorvátsku zakázané...
A ešte - čo ako nočný život? Boli ste spokojný? Chorvátky sú prítulné? :D
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Diestro napísal:Az rozmyslate kam do chorvatska, urcite skuste ostrov Pag a mesto Novalja. Nemozem si vynachvalit. Ked chcete vidiet ako to tam chodi, hodte si do youtube slovo "Zrce"
bol som tam, sice asi pred 6-7 rokmi, ale bolo to hrozne.. U nas v rodine sa zauzivalo spojenie "nuda ako na Pagu" :D
VeilSatis
Novice
Novice

Príspevok od používateľa VeilSatis »

Necital som cele forum,takze ak je nieco podobne vopred sa ospravedlnujem.

1.Nas bolo 9 ludi teda dve plne auta.
2.Sli sme na blink (najst ubytovanie nebol najmensi problem)
3.Mesto sa volalo Selce (2km-Crikvenica,8km-Novy Vinodolsky)
4.Apartman so 4 izbamy,kuchyna,obyvacka,terasa s vyhladom na more,klimatizacia,TV-SAT,Vlastne WC,Parkovanie pod viničom zadarmo:)
5.Cena na 8noci bola 70eur.
6.Vecerne Party na terasy bez problemov,domaci mili,Stella dcera domacich ehm......ach jaj Stella,Stella vrelo odporucam nezadanym a alkoholovo zdatnym...

Party a zabava
1.Selce v pristave je bar Estella alebo tak nejak sa to volalo,je to taky biely ponton z ktoreho pocut krik...,na hlavnej ulici je vela mensich diskobarov alebo len tak ulicnych party ktore robia mlady chorvati s vytuningovanymi autami.
2.Novy Vinodolski-pri plazi hned asi 4-5 Disko barov,vpravo od pristavneho mosta v smere od Seliec je nova diskoteka Gradnja (myslim ze sa to tak vola)
3.Pozor na mlade nezadane nemky,sulozili by kde sa len da (vlastna skusenost) ovladat excelentne nemcinu nie je potrebne :)
4.Sledujte plagaty vzdy sa najde nejaky koncert,party,atd....na takychto akciach sa schadzaju mlady ludia( skakajuci clovek s pivom v ruke je zarucene slovak alebo cech)

5.V Crikvenici tiez anjdete nejake diskoteky ale tam sme nechodili takze neviem nic blizsie,paradoxne sme chodievali do dalej vzdialeneho mesta...pesi...super zabava,v noci opity slapat 8km domov.....

Plaze su v Selciach nic moc,kdezto v Crikvenici su super plaze,upravovane plati aj v Novy Vinodolsky.

Dufam ze trochu pomohlo....
Letu a Alkoholu zdar....
lacijawa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lacijawa »

Nebol niekto na Polostrove Pelješač v meste Orebič? alebo Perna?

// Ako je to s tými ježkami? Sú všade?(v ktorých lokalitách najviac?)
Zorg
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Zorg »

lacijawa napísal:Nebol niekto na Polostrove Pelješač v meste Orebič? alebo Perna?

// Ako je to s tými ježkami? Sú všade?(v ktorých lokalitách najviac?)
Konkrétne v Orebiči alebo Perne som nebol, ale minulý august som strávil 10 dni v dedine Žuljana na Pelješaci. Išli sme autom dole popri pobreží s tým že ostaneme niekde okolo Brely, ale nakoniec sme sa stále presúvali nižšie a nižšie až sme zostali tu. Z môjho pohľadu to bola presne taká dovolenka akú som vtedy potreboval (rozumej s kočkou a jej synom), to znamená malá dedinka, našli sme si malú pláž len pre nás, čisté more a hlavne málo ľudí. Však klasika, podľa toho kto čo hľadá. Čím menšie mesto, tým menej barov, avšak oveľa väčší kľud, ako všade inde.
lacijawa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Zorg napísal:Konkrétne v Orebiči alebo Perne som nebol, ale minulý august som strávil 10 dni v dedine Žuljana na Pelješaci. Išli sme autom dole popri pobreží s tým že ostaneme niekde okolo Brely, ale nakoniec sme sa stále presúvali nižšie a nižšie až sme zostali tu. Z môjho pohľadu to bola presne taká dovolenka akú som vtedy potreboval (rozumej s kočkou a jej synom), to znamená malá dedinka, našli sme si malú pláž len pre nás, čisté more a hlavne málo ľudí. Však klasika, podľa toho kto čo hľadá. Čím menšie mesto, tým menej barov, avšak oveľa väčší kľud, ako všade inde.
No ved v Perne je možno 30 domov. Aspoň to nebude taká šalenina s ľudmi ako niekde v Splite ...
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

ako tak citam temu, tak som celkom dostal chut ist v lete do chorvatska.. len neviem, ako sa to najviac oplati po financnej stranke: ci zbalit veci, sadnut na bus/lietadlo a ist totalne na blind, alebo nejaky lastminute (ked sa ponuka objavi par dni pred odchodom).. autom by som velmi brat nechcel

ked by som siel, tak asi len 2-4 osoby, nakolko neverim, ze by sme sa "v priebehu dna" vedeli podkladat viaceri na nieco taketo, no dvaja sme urcite taky flexibilni a sam urcite nepojdem :)

co a ako* by ste odporucali? jednoducho kratky (5-10 dni/noci) studentsky lowcost ulet :)

*-sposob dopravy a ubytovania.. strava nezavazi, najlepsie cela vlastna
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

lowcost do Chorvatska? Neviem, mne to tam nepride prave najlacnejsie...
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

VeilSatis napísal: 4.Apartman so 4 izbamy,kuchyna,obyvacka,terasa s vyhladom na more,klimatizacia,TV-SAT,Vlastne WC,Parkovanie pod viničom zadarmo:)
5.Cena na 8noci bola 70eur.
IMHO celkom fajn

napr. pozeral som fifo.sk, ultra last-minute su vpohode za 70-140€ aj so stravou, no povacsine s indi-vindi dopravou... preto sa pytam, co sa najviac oplati, ci ist na blind alebo vychytit ponuku
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Zalezi ci mas rad full services - pohodlie, alebo troska dobrodruzstvo.
Ako mlady by som urcite volil blink :)
V Chorvatsku som bol dvakrat a vzdy cez cestovku. Ale tomu je koniec :D
lacijawa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Neviete ako je to tam s cenami, či sa tam niečo zlacnilo poprípade zdržalelo po príchode eura?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Cestoval niekto do Dubrovnika krížom cez Bosnu a Hercegovinu (Mostar) ???

Ako bezpečné a pohodlné to je? Oplatí sa?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

begbeee napísal:Cestoval niekto do Dubrovnika krížom cez Bosnu a Hercegovinu (Mostar) ???

Ako bezpečné a pohodlné to je? Oplatí sa?
ked pojdes pred 20.7. tak sa pochval, lebo vtedy by som mal ist do Medugorie a jeto spojene aj s pobytom pri mori...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

19. alebo 20. 7. plánujeme prichod, ale nie sme viazaný...

Počul som, že je to divoká ale nádherná krajina, ide sa dlho dlho cez nádherný kaňoň, špecifická moslimská atmosféra atď. Ale každý nás varoval, že tam nemáme nocovať, neschádzať z hlavnej cesty a už vôbec sa netrepať niekam bokom - míny.
Napriek tomu ideme, v Mostare a okolo Mostaru by malo byť fajn (Medžugorie je vlastne relatívne blízko Mostaru). Stade do Dubrovniku a domov už so zastávkami pri mori hore po magistrále.
"Léto mého mládi" :D
Očakávam veľa alkoholu a sexuchtivé turistky :D
Konflikt
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Konflikt »

No podľa mňa RABAC je ta veľmi pekne a toto leto sa tam chystáme znovu. Doporučujem!
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

begbeee napísal:19. alebo 20. 7. plánujeme prichod, ale nie sme viazaný...

Počul som, že je to divoká ale nádherná krajina, ide sa dlho dlho cez nádherný kaňoň, špecifická moslimská atmosféra atď. Ale každý nás varoval, že tam nemáme nocovať, neschádzať z hlavnej cesty a už vôbec sa netrepať niekam bokom - míny.
Napriek tomu ideme, v Mostare a okolo Mostaru by malo byť fajn (Medžugorie je vlastne relatívne blízko Mostaru). Stade do Dubrovniku a domov už so zastávkami pri mori hore po magistrále.
No podla mapy nieje cez BiH dialnica, takze tym busom to do Medzugorie potrva. Alebo teda nedufam, ze by po ceste Madarskom siel popri mori a potom s5 do hor... Do Mostraru chcem ist porobit fotky, preto dufam ze na tych 20km tam pojde daky bus, lebo peso by som neriskoval... o.i. nemam chut vyleriet meter 20 do vzduchu a nasledne sa rozpadnut na LEGO
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie cez BiH nie je dialnica ale iba cesta prvej triedy a max maju tusim 80 km/h + treba pas.
Ale myslim ze cesta cez nu bude nadherna. Vlastne kazdy mi to hovori ako je tam pekne. My ideme autom, dufam ze rano by sme mohli byt v Mostare a okolo 3-4 sa skusit ubytovat niekde pri Dubrovniku na plazi..
bakchus85
Novice
Novice

Chorvatsko - Umag

Príspevok od používateľa bakchus85 »

My s rodinou casto chodime do Chorvatska do Umagu cez Cestovnu kancelariu JUKO, pripadne som videl aj Globtour...
Boli sme tam uz aspon 16 krat a stale sme boli spokojni, perfektna plaz (kamene a cista voda...to mam najradsej), ale musim povedat, ze davnejsie bolo aj viac morskych zivocichov vo vode ako dnes. Samozrejme viac ludi vo vode menej morskych...
Do Umagu chodime pravidelne autom je to od nas 8 hodin cesty cez rakusko slovinsko az do chorvatska. Z BA je to cca6 hodin cesty.
Stredisko mozem len odporucit, vzdy vydarena dovolenka..

//hojko: hadam by aj stacilo tej reklamy
VanMatho
Novice
Novice

Príspevok od používateľa VanMatho »

aj my sa chystame do Podgry do pavilonov alebo co Lovor.bol tam niekto.ako bolo?pls je to surne
PjotR1
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PjotR1 »

No ak do Chorvátska,tak rozhodne neodporučam ist na noc v piatok a sobotu!Je to je tam božie dopustenie na tych dialniciach niekolko kilometrove zápchy atd...
Ja som išiel v stredu večer na Šaha,Budapešť,Letenye/Goričan,Zagreb a bola velmi slabá premávka :)
Napísať odpoveď