Americké zemiaky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
olihope
Medium Star
Medium Star

Americké zemiaky

Príspevok od používateľa olihope »

Zakladam tuto temu preto, lebo viem ze tu este nie je, a hlavne preto ze obcas raz za cas ked ide clovek do restauracie tak si da americke zemiaky, aspon ja :)

V prilohe mozete vidiet ukazku, ale otazka je, aky maju na to recept ?
Viem ze su v supke poumyvane a ze idu do pece, ale su strasne chrumkave pravdepodobne ich v niecom namacaju, ale neutusim v com urcite tam je nejake korenie na americke zemiaky atd. ... pozeral som asi 20 internetovych receptov, a skoro nikde nebol navod ako ich spravit tak ako v restauraci, (resp. tie uz len na tych fotkach ktore davaju databazove stranky receptov su ine ...) inak viem ze americke zemiaky su v restauraci urobene z mrazenych zemiakov ale aj tak to nevysvetluje cim to je obalene ....

Vedeli by mi niekto poradit ako spravit taketo chutne dobre a chrumkave americke zemiaky ?

Dakujem
Prílohy
ba98f01551c275c4b7417c1f90d568ce.jpg
americke zemiaky-velky.jpg
pryja
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ja ich kupim hotove, zmrazene, uz aj ochutene, hodim do truby, bez oleja upeciem a nic im nechyba. Dokonca su aj chrumkave.
Frito22
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Frito22 »

uvarit a upiect zemiak nieje ziadna veda :wink:
olihope
Medium Star
Medium Star

Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

v restauracii maju McCain :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Podľa mňa väčšina reštík kupuje zmrazené americké zemiaky a keď si ich niekto objedná, len ich rýchlo upečú...... asi v tom bude tá finta..

//jj.. už som sa v reštike stretol s McCain vlnkami, tak možno niekde majú aj McCain americké zemiaky, osobne si kupujem McCain hranolky tie long123 či ako sa volajú.. doporučujem túto značku, aj keď nie je najlacnejšia. ;)
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jankyi »

Ty vole, musel by som byt riadne lavy, aby som to nazval vedou.

Ale k veci, v kazdych potravinach kupis korenie s nazvom americke zemiaky, tym to posypes, niekto ich najskor aj potrie olejom. Bachnes to do truby a peces pri vysokej teplote. Njn, veda.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

mňa z teba fakt porazí. Už si založil tému hranolky a aj varené zemiaky. Čo príde nabudúce? Zemiakova kaša? Alebo prejdeme na ryžu?
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Dajme si tu kasu, mam dobry recept na pripravu :D
Inak taketo zemiaky je skoda kupovat daju sa kludne spravit rovnako dobre aj doma, krumple uvarit hodit na namasteny pekac a potom este zvrchu potriet olejom aby sa pripiekli, rasca, sol, su aj koreniny urcene na pecene zemiaky.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

brm napísal:Podľa mňa väčšina reštík kupuje zmrazené americké zemiaky a keď si ich niekto objedná, len ich rýchlo upečú...... asi v tom bude tá finta..

//jj.. už som sa v reštike stretol s McCain vlnkami, tak možno niekde majú aj McCain americké zemiaky, osobne si kupujem McCain hranolky tie long123 či ako sa volajú.. doporučujem túto značku, aj keď nie je najlacnejšia. ;)
inak podla mna od mccain su najlepsie krokety, lepsie som ani handmade nejedol :)
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

McCain celkovo ownuje tento business.
Nic zle som od nich snad este nejedol...rychle, chutne.
Setri to cas na pripravu prilohy a ked neni co jest...sacok cohokolvek od nich + kecup to isti :lol:
olihope
Medium Star
Medium Star

Syfon napísal:Dajme si tu kasu, mam dobry recept na pripravu :D
Inak taketo zemiaky je skoda kupovat daju sa kludne spravit rovnako dobre aj doma, krumple uvarit hodit na namasteny pekac a potom este zvrchu potriet olejom aby sa pripiekli, rasca, sol, su aj koreniny urcene na pecene zemiaky.
dalsi co nevie citat :shock: :? nevravel som opekane ale americke !
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

No to je uz len rozdiel :lol: pecene zemiaky v supke
olihope
Medium Star
Medium Star

Syfon napísal:No to je uz len rozdiel :lol: pecene zemiaky v supke
nechajme to radsej tak, tym ktori pochopili dakujem za radu :) pojdem do obchodaku kupim potrebne veci a napisem ake boli ....
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Ved si sa pytal, preco su take chrumkave, ja som ti odpovedal. Treba ich dobre naolejovat, zo vsetkych stran, nedavaj ich na pekac vela iba tak akurat a ked sa jedna strana pripecie treba premiesat zemiaky tak aby sa pripiekla dalsia strana zemiaku. Zemiaky sa lepsie pripecu ked su kusok rozvarene. A aky je rozdiel medzi americkym a klasickym pecenym zemiakom? Iba supka a nejake to korenie navyse, inak nic, ked sa dobre pripecu tak to bude chutit super aj bez nejakych specialnych korenin.
Napísať odpoveď