Mobilný internet
-
feromakovi
Expert
otázka
ľudia:D ešte vás takto požiadam o radu:D
viete možno hovorím aj za niekoho iného ale možno aj sám za seba..ale vysvetlil by mi niekto tak polopate tie rozdieli medi gprs a edge dajme tomu...napríklad aj keď mám telefón a je o ňom písané že poskytuje hdspa či aké to veci..a ja vôbec netuším ako to využiť a čo to vlastne je...ja používam ten net od O neobmedzený..a chcel by som poradiť....teda..
ale poprosím také polopate rady lebo čo som si čítal na webe tak mi to nič nedalo vôbec som netušil o čom som čítall.tak jednoduco nejako...
Veľmi pekne ďakujem.
viete možno hovorím aj za niekoho iného ale možno aj sám za seba..ale vysvetlil by mi niekto tak polopate tie rozdieli medi gprs a edge dajme tomu...napríklad aj keď mám telefón a je o ňom písané že poskytuje hdspa či aké to veci..a ja vôbec netuším ako to využiť a čo to vlastne je...ja používam ten net od O neobmedzený..a chcel by som poradiť....teda..
ale poprosím také polopate rady lebo čo som si čítal na webe tak mi to nič nedalo vôbec som netušil o čom som čítall.tak jednoduco nejako...
Veľmi pekne ďakujem.
gprs ma maximalnu rychlost 64 kbps a edge ma maximalnu REALNU rychlost okolo 220-250 kbps.
HSDPA zalezi podla toho ktoru verziu podporuje, tam su maximalky 3,6 alebo az 7,2 Mbit/s
HSUPA zas vyjadruje vysoku rychlost uploadu, tam je to okolo 1,4 Mbit/s
a este doplnim ze HSDPA a HSUPA je dostupne len v sietach 3G
HSDPA zalezi podla toho ktoru verziu podporuje, tam su maximalky 3,6 alebo az 7,2 Mbit/s
HSUPA zas vyjadruje vysoku rychlost uploadu, tam je to okolo 1,4 Mbit/s
a este doplnim ze HSDPA a HSUPA je dostupne len v sietach 3G
-
feromakovi
Expert
ahá
ahá...ďakujem ti veľmi pekne ale mňa skôr zaujímalo že ako sa k tomu dopracujem....napríklad ten edge...nemôžem ho využívať pokiaľ som si aktivoval ten O2 internet neobmedzený..a mal by som aj tú rýchlosť...
alebo to je už úplne niečo iné?? a ako sa teda k tomu môžem dopracvať? to by som musel ísť dajme tomu do predajne O2 a tam si konkrétne vypítať edg internet??
skôr ma to zaujímalo z tohto pohľadu
alebo to je už úplne niečo iné?? a ako sa teda k tomu môžem dopracvať? to by som musel ísť dajme tomu do predajne O2 a tam si konkrétne vypítať edg internet??
skôr ma to zaujímalo z tohto pohľadu
aha, tak povedz hned 
gprs a edge mas k O2 internetu okamzite. nemusis o nic ziadat. pokial ti telefon edge nepodporuje tak surfujes nizsou rychlostou, pokial podporuje tak vyssou. rovnako je to u vsetkych operatorov.
HSDPA a HSUPA je rozdielne napriklad u TM a Orange. TM spristupnil tieto nadstavby kazdemu zadarmo, orange si za ne necha zaplatit. ale to je uz ina pesnicka (3G) takze pri o2 ta to trapit nemusi
gprs a edge mas k O2 internetu okamzite. nemusis o nic ziadat. pokial ti telefon edge nepodporuje tak surfujes nizsou rychlostou, pokial podporuje tak vyssou. rovnako je to u vsetkych operatorov.
HSDPA a HSUPA je rozdielne napriklad u TM a Orange. TM spristupnil tieto nadstavby kazdemu zadarmo, orange si za ne necha zaplatit. ale to je uz ina pesnicka (3G) takze pri o2 ta to trapit nemusi
-
Robbie42
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Tak vidim zesa tu vyznate, tak tiez mam par otazok ohladne web n walk giga od t-mobile...
-ma niekto realne skusenosti s tym objemom dat 1GB? Ale najlepsie kto to vyuziva fakt ze intenzivne
-a hlavne otazka : su nejake data, ktore sa necerpaju z predplateneho limitu 1GB ale treba za ne zvlast platit?
Vdaka
-ma niekto realne skusenosti s tym objemom dat 1GB? Ale najlepsie kto to vyuziva fakt ze intenzivne
-a hlavne otazka : su nejake data, ktore sa necerpaju z predplateneho limitu 1GB ale treba za ne zvlast platit?
Vdaka
ja mam wnw giga ale vyuzivam ho len na mobile (na tahanie cez notebook nie) a spotreba je len par megabajtov ked chodis cez operu mini a raz za cas cez klasicky prehliadac. raz som skusal pripojenie aj na notebooku ale len na gprs (edge nebolo k dispozicii) a cez novu operu s turbo rezimom sa na to dalo pozerat.
na infolinke som sa pytal o tych datach a neviem o nicom co by sa necerpalo z predplatenych minut. ak sa pripajas cez APN Internet tak sa vsetky data odratavaju z predplatenych.
na infolinke som sa pytal o tych datach a neviem o nicom co by sa necerpalo z predplatenych minut. ak sa pripajas cez APN Internet tak sa vsetky data odratavaju z predplatenych.
ono porovnavat 2 megabajty s 1 giga primarne urcenom pre mobil je trosku blbe nie? 
ber to tak ze to je ako neobmedzene pripojenie s FUP
pre internet na notebooky tu je predsa klasicky Mobilny internet - http://www.t-mobile.sk/sk/!pages.get?id=1283
ber to tak ze to je ako neobmedzene pripojenie s FUP
pre internet na notebooky tu je predsa klasicky Mobilny internet - http://www.t-mobile.sk/sk/!pages.get?id=1283
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ja viem že je to rozdielcallop napísal:ono porovnavat 2 megabajty s 1 giga primarne urcenom pre mobil je trosku blbe nie?
ber to tak ze to je ako neobmedzene pripojenie s FUP![]()
//autoeditácia príspevku ( 09 Jun 2009, 20:15 )
a hlavne ked ma o2 neobmedzeny tak nie je o čom si myslim.Presne šity pre mňa
-
feromakovi
Expert
ahá
á prosím ťa ešte dúfam posledná otázka....že spomínal si ž edge nebolo k dispozícií...a ja sa teda pýtam ako zszím či je edge k dispozícií a čo to ovplyvňuje..
narážam tým na to že mám ten net od O2 a je to cez gprs. a telefón čo mám podporuje edge. a ako spravím aby som cez mobil ktorý slúži ako modem mohol surfovať rýchlosťou ako má edge??...lebo mne to ide len 20 kbps??
ďakujem za pomoc
narážam tým na to že mám ten net od O2 a je to cez gprs. a telefón čo mám podporuje edge. a ako spravím aby som cez mobil ktorý slúži ako modem mohol surfovať rýchlosťou ako má edge??...lebo mne to ide len 20 kbps??
ďakujem za pomoc
-
feromakovi
Expert
no
no jasné..zle so to napísal...surfujem reálnou rýchlosťou asi 20 kB za sekundu máš pravdu sekol som sa....a to vlastne podľa tých rýchlostí čo si písal by to malo byť už ten edge...nie?? čiže ak to dobre cháem tak asi mám edge aj ho používam len o tom neviem...
a ja som si stále myslel že to je cez gprs..moja chyba