Internet v Blave

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Blade
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Internet v Blave

Príspevok od používateľa Blade »

Rad by som si dal internet do domacnosti.Lokalita dolne hony jak su ulice dudvazska,hronska,bebravska hned jak je tesco.Chcel by som vlastne poradit medzi tymi najlepsimi.Musi byt neobmedzeny a nemoze to byt chello.Kto pomoze dostane karmu.
pippo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa pippo »

ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

no nwm ci ta stranka funguje tak ako ma pretoze som si dal pre tu srandu vyhladat pripojnia pre moju obec a bol medzi nimi aj GTS slovakia pritom na ich sranke nasa obec nebola :shock:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Asi najlepsie pripojenie na Dolnych Honoch ponuka RoburNet
8MBit Stable, Okolo polnoci ide az do vysky 20MBit. Za cca 12€
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

mno roburet co ja viem--neustale mrznutie..modlenie sa k pocasiu aby bolo dobre.. lebo inak ti rychlost klesa.. aspon to boli najvacsie vyhrady mojho kamarata.. presiel z roburu na fibernet asi pred pol rokom a uplna spokojnost..

byva vo vrakuni..co je dost blizko dolnych honov :) ale tiez sa mi zda, ze ot tu je vedene vzduchom..
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ked byval v Petrzalke (Ktora je tahana vzduchom) tak nech sa necuduje.
Cele Dlhe Diely, Karlova Ves, Dubravka, Dolne Hony su spajane Optickymi kablami. Cize stabilita skoro 100%. (Az na male max 30min vypadky 1x za 2tyzdne)
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

skoda ze na roburnete idu torrenty iba cez noc :?
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Vyuzijem tuto temu :)

Byvam v Petrzalke - Dvory. Stranku porovnat.sk som pozrel ale vypisuje kadeco a navyse nie vsetko (co sa dalo cakat).

Viem, ze je to tu popretkavane horedole kadejakymi poskytovatelmi, ovsem prehlad nemam. Momentalne mam Chello Large 20/2Mbit, u ktoreho mi bude koncit viazanost a nakolko posledne tyzdne/mesiace stvarali strasne divy, nemam potrebu sa u nich drzat silou mocou, este aj za tu cenu 31.52EUR mesacne.

Co hladam:
- Rychlost by nemala byt nizsia ako mam teraz (20/2Mbps), ak bude vyssia, je to len plus
- Mesacne poplatky by mohli klesnut
- Rychlosti by mali byt +/- stabilne (take ze 100Mbit net, ale raz to ide 10Mbps a raz 60Mbps to ma velmi nevzrusuje)
- Neobmedzene mnozstvo dat je snad samozrejmost :), absencia FUP ci neshapovanie torrentov pomaly utopia :D
- Vypadky sa vyskytnu u kazdeho providera, ovsem malo by sa tak stavat ozaj ojedinele a riesenie by malo byt pokial mozno co najpromptnejsie.
- Vonkajsia IP adresa, nie nejaky LAN provider - aby bolo mozne sa na mna pripojit - napr pri zalozeni serveru v hre a pod... Ak by bola navyse aj staticka, je to len plus, viacero vonkajsich IP adries je viac nez plus.
- Uplne idealne by to bolo bez viazanosti, ale tej sa v sucasnosti asi nevyhnem.

Z toho mala co som si pozrel, by sa mi lubil mozno ten Orange Fibernet, avsak ani tam tie ceny nie su ktovieake + nemam prehlad ako je to so spolahlivostou/vypadkami ci serioznostou pristupu k zakaznikovi (aj ked - toto je u UPC cudzi pojem).

Za konkretne rady (poskytovatel/program) vopred dakujem :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ostať u UPC bez viazanosti? Akurát si zobrať fiberpower? Napríklad 60, alebo 30? Ja mám 120ku bez viazanosti...je to šupa.
KoCi
Darca
Darca

Napisem moju skusenost s UPC, ked som sa snazil prejst na iny program, ale nechcel som viazanost (uz som nebol viazany). Ako existujucemu niekolkorocnemu, dovtedy spokojnemu zakaznikovi, mi ponukli, ze ak chcem zmenit program z Chello Classic na Chello Large, bude ma tato zmena stat aktivacny poplatok okolo 600 korun. Comu som velmi nerozumel, kedze ako uplne novy zakaznik by som to mal bez akychkolvek poplatkov. Dalsim klincom do rakvy bolo to, ze ak som chcel tento produkt bez akejkolvek viazanosti, musel by som zaplatit instalacny poplatok 2000Sk! Podotykam, ze som bol niekolko rokov ich zakaznikom, a teda vsetky kable aj modem v byte mam, nebol treba ziaden vyjazd, nieto este zasah ich technika.

Kedze som vtedy za Chello Classic platil nechutnych 1800 korun mesacne a Orange tu mal niekolko mesiacov nedotknute natahane kable pod barakom a nechcelo sa mi ktoviekolko cakat nez to racia zapojit (a zatial platit takto nezmyselne drahy net), tak som na ich spinavu hru pristupil - zvolil som aktivacny poplatok a len rocnu viazanost (s instalacnym poplatkom 1000sk, zadara by som to mal len s dvojrocnou viazanostou).

Po tejto skusenosti s UPC sa mi snad nikto nebude divit, ked sa mi nechce dalej platit za net tymto nenazrancom.

Spominanych 120Mbit je sice krasne cislo, ovsem netusim ako by som ho dokazal vyuzit, navyse cena za tento net je este vyssia ako to, co mam teraz. A mne teraz ide v prvom rade o redukovanie vydavkov. Jedine mozne riesenie s chellom je, vypovedat zmluvu a znovu u nich zaviest - toto ale nepovazujem za pohodlne, a absolutne mi unika zmysel takejto nechutnej byrokracie z ich strany.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ako myslíš. Teraz druhá stránka mince. Keď chceš zrušiť viazanosť u t-comu, alebo orangu, poprípade slovanet-u, tak zacáluješ 300-600 eur, čo je totálna šupa. U UPC som zrušil viazanosť a pokuta bola 96 eur, čo je 3-6x menej, čo je naozaj paráda. Potom som za poplatok tuším 60 eur dostal všetko ku FiberPower 120 a bolo. Pre mňa osobne je oveľa lepšie vysoliť 150 evri jednorázovo a mať to najlepšie bez viazanosti, ako vysoliť pokutu 300-600 eur a nemať nič :).

A osobne Ti môžem povedať že pomer kvalita/cena/výkon UPC stále vedie, to akú má politiku ich vedenie to nezmeníš, ale môžeš si vybrať napríklad tú FiberPower 30 či 60 a 600 SKK za inštaláciu sa Ti zdá veľa? Toľko platíš za net mesačne...
KoCi
Darca
Darca

Ide skorej o princip - preco mam platit za instalaciu niecoho, co uz mam davno nainstalovane? :) Podotykam, ze som uz nebol viazany, dokonca sam som sa im ponukol ze chcem nadalej vyuzivat a platit za ich produkt (pritom som kludne mohol bezplatne prejst k inemu poskytovatelovi).

Ak by som sa u chella rozhodol ostat, tak to bude len kvoli dlhodobym skusenostiam (tj viem co mozem ocakavat), a kvoli mailovej schranke, ktoru uz ani neviem kde vsade mam pouzitu (pouzivam len na seriozne ucely, ziadne fora a podobne somariny). A ak by som sa rozhodol ostat, tak jedine s tym, ze budu mat ku mne pristup ako k zakaznikovi.

S tou veducou poziciou by som s tebou urcite pred takym rokom/dvoma suhlasil.. Dnes je ale sirsia konkurencia a chello miestami stvara pre mna dovtedy nevidane divy, tak sa s tymto tvrdenim nie som schopny stotoznit - zaujimali by ma realne skusenosti Orange Fibernet zakaznikov.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Rob ako myslíš ;)...ale ver mi že nikto Ti nedá to čo UPC. Je pravda že sú neporiadni a ťažko zastihnuteľní na telefóne a pod. ale technika Ti pošlú do 48-64 hodín, čo je imho luxus. U takého t-comu čakáš aj mesiac, u orangu tak týždeň a pol, až dva. A podpora na telefóne ani nehovorím. T-com na bode mrazu, orange ako tak. V UPC vždy vedeli čo je s mojím modemom, alebo čo mám nastaviť...
KoCi
Darca
Darca

Ako som sa dozvedel, viazanost mi dokonca skoncila takmer pred rokom (ake nemile prekvapenie, ako ten cas leti). Napisal som im velmi slusne moje poziadavky, na zaklade ich (arogantneho) vyjadrenia sa definitivne rozhodnem Hamletovym "Byt, ci nebyt" v UPC. Ak vyhoveju, presedlam na 30/3 za 23EUR. Ak nie, vidim to na Orange 40/4 za 23.90EUR (co je defakto vyhodnejsie, ale pre mna nepohodlnejsie).
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Každý chváli to svoje s čím je spokojný. Mne sa pre zmenu chválil kamarát, ako prešiel z Chella na fibernet a bol uplne napichaný, ako rýchlo mu to zapojili a aké je to celé úžasné..
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

koci: s UPC mam podobne skusenosti (povedal by som, ze aj horsie. niekde na fore som sa o tom aj rozpisal). neviem ako je to pri skonceni viazanosti. dopocul som sa (JPP), ze pri skonceni viazanosti UPC posle list v ktorom zakaznika len informuje, ze sa mu viazanost predlzuje o dalsie dva roky a ked s tym nesuhlasi, tak musi reagovat a sluzba mu bude zrusena. tiez hladam podobny net ako ty:

-stabilita
-seriozny pristup
-nizka doba odozvy
-verejna IP a idealne staticka
-ziadne obmedzenia (ziadne blokovane porty, shapovane torrenty, FUP)

zatial som nenasiel nic, co by tomuto popisu zodpovedalo
KoCi
Darca
Darca

Nic neposielaju - uz som po dvoch ukonceniach viazanosti :) So mnou UPC komunikuje vyhradne cez mail, takze pochybujem, zeby posielali nieco aj do postovej schranky - do mailu ale nedoslo urcite nic. Po ukonceni viazanosti si mozes vybrat:
- ostanes pouzivat produkt, ktorym si sa zaviazal pri kupe - nic ta to nestoji, ale ani to nie je nicim vyhodne, kedze medzicasom uvedu nove - vyhodnejsie programy
- zmenis si program na spominany vyhodnejsi. Ovsem vyhodne programy robia ako inak - ako akciove kampane s viazanstou. Co je ale uplne postavene na hlavu je fakt, ze novy zakaznik ktory sa zaviaze na dva roky, neplati ZIADNE poplatky - resp ked uz, tak symbolicke. Ako existujuci zakaznik sa nielen opat musis zaviazat, ale este su tam aj tieto idiotske poplatky.
- vypovies zmluvu a bud sa s nou vratis znovu k UPC (opat ta vnimaju ako noveho zakaznika - vyhodnejsia volba, ako obycajny prechod na lepsi program, alebo sa poobzeras po niecom inom.

Mudrejsi budem, ked mi z UPC odpisu. Napisal som im narovinu ze mam zaujem o ich sluzbu, ale len za predpokladu, ze ku mne budu pristupovat ako ku zakaznikovi a nie ako k blbeckovi, co si nevie zratat kolko je 2+2.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

hmm tak v tom pripade asi zostavam zatial u UPC. nasiel som zatial digi tv. vyzera to celkom dobre podla popisu na nete: http://www.digi-tv.sk/catvba.html

no neviem sa nikde docitat ziadne skusenosti s nimi. nechcem sa dat do niecoho, co zistim, ze je nanic. asi zalozim o tomto ISP temu :P
Napísať odpoveď