Prehrievanie nb a problem s particiou.

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Ing. Gandalf
Expert
Expert

Prehrievanie nb a problem s particiou.

Príspevok od používateľa Ing. Gandalf »

Zdravim, nechcel som vytvarat dve temy, tak som to hodil do jednej. Azda to nevadi.

Problem 1. - Prehrievanie noteboku
Ked hram narocnejsie hry, tak sa nb vypne. Mam tento http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10040329 nb. Pomocou everest som zistil, ze vo vnutri je trosku dusno. V pokoji: VGA 80C, CPU 72C, HDD 42C. V hre musia byt este vacsie. Tak som kupil toto http://www.alza.sk/coolermaster-notepal ... d99780.htm . Zapol som hru a za 5min pocitac spal. Vetrak nevyzera byt zaneseny... Nejake napady?

Problem 2. - Particie a moja blbost
Raz som chcel vyskusat Acronis true image. Nejako sa mi podarilo odseknut 10GB z D: na zalohu. Acronis som odinstalloval, ale chcem spat miesto. Takze mam C:(system), D: a niekde skrytych 10GB. Existuje nejaka na 110% bezpecna cesta?

Dakujem za kazdy napad. :cry:
Juicy
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Juicy »

Pokial mas v zaruke NTB tak by som ho poslal na reklamaciu, naco si spinit ruky ked su od toho plateni technici v reklamacnych strediskach? Co sa tyka toho HDD ja by som si potrebne data prekopcil do PC a nasledne tento HDD z NTB premazal a nanovo postavil particie. Azda best way bude Partition Magic ;)
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Partition Magic je jasne riesenie, len pozor, aby si neprisiel aj o ostatne particie :D opatrne s tym :) Uz som opravoval disky po takych "odbornych" zasahoch, kde chalaniska prisli o data.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Z tou reklamaciou suhlasim,no v prvom rade by som radsej skontroloval zanesenie chladica CPU,ktore su na NB dost haklive,co sa tyka teploty HDD tak to je v norme :wink:
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

ja som mal ten isty problem s chladenim .. NB som rozobral a na tom vyvode z vetraku von bolo stvrt centimetra utlaceneho prachu .. vycistil som a NB ide ako neew
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

J_A_K_U_P: a čo ak NB nemôžem rozobrať? Zospodu šróbky odkrútim, ale aj tak mi ten krit niečo drží a nemôžem ho odobrať :? (NB Acer Aspire)
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Ked som cistil susedinho acera tak som sa stretol s tym ze okrem srobov ho drzali take zacvaknute palicky alebo jak to mam nazvat je ich tam 5
Ing. Gandalf
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Ing. Gandalf »

Particie som prave uspesne spojil pomocou GParted. :D Takze ostava uz iba problem cislo 1. Bohuzial, vyzera to tak, ze je po zaruke. Skusal som fuknut do kazdeho otvoru, ale nevidim velku zmenu. Som len na nete a VGA ma >70°C. Je nejaka moznost alebo na to kaslat?
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Ak si si isty ze vetraky sa ti tocia tak v dohladnej dobe sa moze stat ze tou vysokou teplotou ti grafa dosluzi, ak to nie je az taky stary ntb tak to daj na opravu ale ak by mala byt cena za to privysoka to radsej kup novy NTB a mas na 2roky pokoj :)
Napísať odpoveď