Piskanie monitoru

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
pe.pe
Amateur
Amateur

Piskanie monitoru

Príspevok od používateľa pe.pe »

cawte. mam takyto problem.

Mam monitor LG Flatron W2042T

ked idem blizsie k monitoru tak pocujem take piskanie, alebo nevjem ako opisat ten zvuk, take skvarenie. sice slabsie to pocuj, ale pocujem to.
a deje sa to zo zadu monitora. (mne raz nekto povedal ze to prach sa tam spali) ale to je asi blbost :D
neviete ako to vyriesit ? Dakujem
meffisto
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa meffisto »

skus si zmenit rozlisenie...zmensit
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

a nemas ho zapnuty nonstop?
pe.pe
Amateur
Amateur

no celkom casto ho mam zapnutyy...
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

mam lg F720p robí to iba niekedy aj to iba pri zapnuti riešim to tak že vypnem a počkam cca 5 -10 sec a je to ok
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

aj ja tak riesim ked ho mas dlho zapnuty tak ti zacne piskat vypni ho a potom ho zapni alebo skus ho povysavat mozno prestane.
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Moze to byt trafo aj ja mam zosik ktory ked noci zaspavam pocuvam cssssscsssssssssscsssssssss az ma to nasere a vypnem ho zo siete
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Presne s takymto monitorom mal problem jeden nas zakaznik posielali sme ho do tohto servisu: http://www.xpectrum.cz/?page_id=34&langswitch_lang=sk
Ak si radovy zakaznik tak ti to poriesia do 30dni ale ak mas nejaku znamost tak to vedia vyriesit aj za 5-6pracovnych dni (24 hdoin si vyhradzuju na testovanie). Konkretne nas zakaznik mal rovnaky problem ako mas ty monitor piskal ci uz bol zapnuty alebo bol v stand-by rezime. Poslali sme ho na reklamaciu a vyklul sa z toho vadny zdroj napajania. Vymenili zdroj a zatial ten monitor ide :)
pe.pe
Amateur
Amateur

a nechces byt moj znamy ty ? :D a bude to za 5-6 dni ? :D :D ... hehe
Juicy
King
King

pe.pe odkial si? mozno by som vedel za nejake piwko pomoct :wink:

edit: no tak potom nic :) ale ved Xpectrum je v Blave tak tam zajdi...
pe.pe
Amateur
Amateur

no neviem ci budeme najblizsie :) ked pozeram ze si presovsky kraj... heh

no ja som z bratislavy :)
CopcoM
Novice
Novice

Príspevok od používateľa CopcoM »

Cawte, ja mam podobný problém s monitorom LG. Do ich servisného strediska som ho poslal 1.krát minulý rok v novembri, reklamáciu neuznali, navyše sa vyskytol problém s praskaním plastov, normálne tam počuť ako tam niečo praská, najviac po vypnutí. K tomu mi ešte odišiel tv tuner, ktorý je v monitore. Reklamoval som 2.krát pískanie, praskanie plastov a nefunkčný tuner. Tuner opravili ale zvyšné vady ostali. Ako mám postupovať? Už som aj zvažoval že si dám vypracovať znalecký posudok, ale nakoľko to pískanie starší ľudia nepočujú, neviem či by mi to uznali.
Juicy
King
King

A kde si to reklamoval? Lebo je vela servisnych stredisk pre LG na Slovensku...skus to Xpectrum v BA
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Praskanie plastov ti neuznaju urcite, je uplne normalne ze sa tie plasty roztahuju a ztahuju kvoli teplu ktore monitor produkuje, intenzita a uroven praskania je podmienena kvalitou spracovania.

A k tomu piskaniu, vacsinou to byvaju nejake kondenzatory ale myslim si ze ani toto ti ako dovod k reklamacii uznat nemusia, kedze to nijak neovplyvnuje funkcnost monitora a je to slabo pocutelne (a opat ide o vcelku bezny jav).

Ak niekomu uznali piskanie ako dovod na reklamaciu tak ide skor o dobru volu daneho servisu/predajcu (samozrejme ak piskanie nebolo nejak markantne).
CopcoM
Novice
Novice

Reklamoval som to v Xpectrum v BA a co sa tyka toho piskania, tak napriklad mne to vadi dost, ked monitor zobrazuje hlavne tmave farby. Na to piskanie sa stazuje dost ludi v diskusiach na czechcomputer.cz, ale technici LG to asi povazuju za normalnu vlastnost monitora. Piskanie by tam mala sposobovat cievka, ktoru staci zalakovat alebo zaliat do epoxidu. Cakal som, ze taku jednoduchu vec vyriesia ihned, ale udajne to piskanie merali pristrojmi, ktore zevraj nic nezachytili. To potom mam ja a ostatni ludia, ktori to pocuju asi lepsi sluch ako pristroje.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

No, s tym zaliatim cievky by som suhlasil. Mne tak piskal stary dektopovy komp a tiez ma to dost iritovalo. Po tom, co som nakvapkal par kvapiek laku na cievky a nechal zaschnut, pistanie zmizlo a uz sa neobjavilo :)
Juicy
King
King

Nas zakaznik mal problem ze jeho monitor piskal v stand by rezime a stale pri prechode z roznej farby do ciernej. napriklad ked preblikava rozlisenie monitora. Kedze s Xpectrum sme uz spolupracovali dlhsie tutu reklamaciu uznali ale ako riesia radovych zakaznikov to neviem. Chyba bola v zdroji LCD ktory vymenili ale zabudli nieco dokoncit poriadne a ten monitor nesiel tak sme im ho posielali s5 a na oplatku nam ho zadara nakalibrovali na nejakom zariadeni za co sa bezne plati...
CopcoM
Novice
Novice

Ja mam s tym Xpectrum v BA len zle skusenosti. 1.reklamaciu mi vybavili na posledny mozny den, samozrejme zavadu neodstranili. Monitor sa mi vratil poskodeny, poskriabany po bokoch a na stojane. Pisal som im e-maily ci by to nevedeli opravit, ale napisali, aby som sa obratil na nejakeho pana, ktory ma na starosti reklamacie. Ten mi napisal, ze ak to piskanie technici nepoculi, je to v norme. Ohladom toho praskania, ze vraj to mam v prostredi kde sa menia teploty, ale monitor mam na tom istom mieste ako pred 1. reklamaciou, ked este nepraskal. 2.krat som to tam uz nechcel posielat, ale kedze sa mi pokazil tuner tak som musel. Cakal som, ze ostatne vady odstrania, ale piskanie ostalo a ani plasty nevymenili. Keby si mam kupit monitor, tak LG uz nie. Oni musia vediet o tom piskani, lebo sa na to stazuje viac ludi, ale kedze som asi len obycajny zakaznik, tak monitor je v uplnom poriadku podla nich.
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vrtulnik »

Mne tiez piskal monitor, ale este stary CRT 17" ,ale potom som skusil pozastrkovat kable silnejsie a potom uz prestal.
paralen
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa paralen »

Mne taktiez piska monitor (LG 194WT) a to aj standby rezime a aj ked je normalne zapnuty. Cez den to nejak neregistrujem, ale v noci to dost pocut. Vyriesil som to tak ze som si kupil zasuvku s vypinacom :D (minule som kupil router - ten piska tiez a dost, tlaciaren taktiez-tu, ale temer nepocut) , takze som zabil tri muchy jednou ranou + usetrim trosku elektriny :D
Napísať odpoveď