Ludkovia neviete niekto pls ako to funguje ?
zamestnavatel mi ponukol praxovanie popri VS zevraj to potom dostavam nejake pevne peniaze od statu alebo jeho teraz neviem ...
volal som aj na studijne lebo som ocakaval ze mi to vysvetlia vsetko ale tie kravy nic nevedia a este ma zdrbali ze co im ja volam ....
a tak ma zaujimalo ci niekto z vas nevie ako to funguje ? co k tomu vsetko potrebujem ? je potrebne ist nieco vybavit na skolu ale sa len podpisuje zmluva so zamestnavatelom ....
ukoncil som momentalne 1 stupen VS (Bc.) samozrejme pokracujem dalej aj na 2 stupen denne ...
Prax popri VS
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
My sme mali na vyske povinnu prax. Bolo to tusim na 9 tyzdnov a prax mala byt zdrojom na napisanie DP. Bolo iba na zamestnavatelovi, ci ti za to bude platit alebo nie. My sme sa dohodli a oni ma rovno zamestnali este pocas skoly.
Neviem o tom, ze by bolo niekde dane, ze stat ti za prax ma platit. Podla vsetkeho je to nejaky blud.
Neviem o tom, ze by bolo niekde dane, ze stat ti za prax ma platit. Podla vsetkeho je to nejaky blud.
Je to tak, pokial nemas viac ako 25rokov tak mozes poziadat o priznanie absolventskeho prispevku. Najskor ale musis so zamestnavatelom uzavriet zmluvu o vykonani absolventskej praxe na max 6 mesiacov. Pracovny cas by si nemal mat vyssi ako je myslim 20 hodin tyzdenne...ale realita je urcite ina a za viac hodin ti moze dat zamestnavatel po dohode nejaku bokovku
Tento prispevok mozes poberat len 6 mesiacov a potom musis cakat minimalne rok na to aby si ho mohol zase dostat. Vyska tohoto prispevku je cca 56€ co nie je az taka slava ale vzdy lepsie ako s drotom do oka 
Tiez som po Bc. a idem dalej a takto som to riesil s terajsim zamestnavatelom. Ale urcite by som skocil este na UPSVaR v tvojom meste a nejakej schopnej uradnicky by som sa popytal co a ako.
Tiez som po Bc. a idem dalej a takto som to riesil s terajsim zamestnavatelom. Ale urcite by som skocil este na UPSVaR v tvojom meste a nejakej schopnej uradnicky by som sa popytal co a ako.