Ako nastavit spustanie systemou

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
milosman1
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Ako nastavit spustanie systemou

Príspevok od používateľa milosman1 »

Ahoj,mal som problem s xp home ale uz som ho vyriesil,nainstaloval Vistu na jeden oddiel a na deuhy som nainstaloval xp home.Ale ako spustim pri starte Vistu???Pretoze pri boote sa ma to neopyta a hned mi spusta XP???
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Pri starte stlacaj F8, alebo ine F. Bud ta hodi na boot menu kde budes mat 2 systemy, alebo ta moze hodit na boot menu, kde vyberas disk. Kedze pises, ze su na rozdielnej particii, vyberies tu, ktoru chces ;)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

a potom ked sa dostanes do Visty tak si tam instalnes program vistaboot (mozno pojde aj pod tym XPckom kedze mas na particii aj Vistu) a tam si pekne nastavis ktory system sa ma spustat, ci sa ma opytat ktory chces spustit pri starte PC, ako dlho ma cakat atd...
chmirko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chmirko »

Longhorn a hore pouziva trosku iny MBR (teda aj vysta) ako predosle

cize si mal najprv instalovat starsie a potom novsie (krasna rada ak je Vista predinstalovana vsak :) )

cize novsie systemy ti bude obsluhovat MBR novsi a bude mat polozku Win Legacy alebo ako si ju nazves a tam sa dostane ku slovu boot.ini kde si ponastavujes XP a ja neviem co vsetko tam mas

ak uz si v stave ze je tam XP a Vistu ku slovu nedostanes tak nainstaluj uz spominany VistaBootPro, alebo cokolvek cim nahradis MBR starsi novsym, cez tuto utilitku to ide najlepsie, tam nuiekde das nainstalovat (je to tam nazvane Vista MBR) a ten budes nasledne upravovat, a to pridanim Legacy (Legacy = stare verzie Win)

potom pri starte docielis tu tabulku s vyberom co chces
vyberes si ktoru Vistu/Longhorn/Seven chces alebo tam bude polozka legacy a ta da slovo Boot.ini kde si vyberes ktory starsi Win chces

ak mas len Jednu Vistu a Jedno XP tak rovno Boot.ini nastav na cakanie 10sec (ak je len jeden aj tak by cakat nemal) a Legacy si pomenuj "WIn XP"

niekde na MS strankach sa da aj najst postup ako to obnovit cez nejaku utilitku ktoru Vysta sama o sebe obsahuje, ale OEM verzie ju nejak postradaju (to uz tam nepisu)

teda zhrnutie
boot XP
install VistaBootPro
run VistaBootPro
VBP > instal Vista MBR
VBP > do Vista MBR pridat XP
close VistaBootPro
a vista bi ti mala chodit, XP ti asi hodi chybu, subory ktore su v korenovom boot.ini, ntdetect a neviem ktore este vsetky musia byt na aktivnej particii a ntldr musi ostat na particii z ktorej sa bootuje (ak je ti to zlozite skopiruj tieto subory nech su na oboch a hotovo, dokpy nemaju ani MB)
Napísať odpoveď