Nejde zapnuť notebook

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Jussi
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nejde zapnuť notebook

Príspevok od používateľa Jussi »

čaftee ľudia
mam problem s notebookom, pri jeho spustení vypíše na obrazovku text v modrom poli....neviete o aku chybu ide??
Prílohy
16062009(002).jpg
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Pokial sa do Windowsu nedostatnes tak to vidim jedine na reinstal operacneho systemu. :?
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Safe mod si neskúšal ?
chmirko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chmirko »

no moc si toho nenapisal a ten obrazok teda moc citatelny nieje

je to normalna BSoD ktoru proste raz za čas nba PC vidíš

ak prešiel bios (tá prvá obrazovka či už s logom alebo informácii o ramke) problém bude SW problému

a teraz to rozdelíme

môžeš mať v BIOSe nastavené bootovanie z média kde kedysi bol systém a teraz tam nieje a ostal tam nejaký už nepoužiteľný MBR

môžeš sa pokúšať bootovať inštalačku na WinXP z laptopu ktorý má pripojený disk cez SATA (zatiaľ to dajme do pozície že to nepôjde, ak by to bol tento prípad napíš rozoberie to tu uŽ niekto podrobne)

alebo sa pokúša systém bootovať normálne z disku odkial by mal ale nenabootuje, teda bude buď poškodený MBR alebo nejaký súbor na disku ktorý potrebuje pri štarte, najjednoduchšie pre teba bude zohnať si liveCD linuxu alwbo čohokoľvek, zálohovať si data a použiť Recovery disk (predpokladám že máš Vistu)

ďalej to môže byť poškodenie disku, toto nech ti poradia ostatný skúsenejší, ja by som z LiveCD zachránbil dáta, disk sformátoval (LowLevel Formát) a prešiel Checkdiskom (čo by malo byť nepodstatné pri novších diskoch ktoré by si to mali všetko overiŤ a označiť sami počas formátovania)

-- no moc som ti nepomohol, ale tak moc si tu toho nepopísal o probléme

dobŕe by bolo doplniť kedy to začalo, ako to začalo čo sa menilo po poslednom štarte (inštaloval SW, prezerali pochybné stránky, hádzalo notebookom o zem, lozilo do vysokých výšok kde je riedky vzduch)

proste samo od seba sa to nestalo...
ma3ix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ma3ix »

canceled
chmirko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chmirko »

si si to mohol prestudovat sam ked uz si to nasiel ale dobre

takze byt na tvojom mieste z Live CD zalohujem data a dis sformatujem

posledny prispevok na tamtej stranke
Hi, I'm posting d least time consuming and easy resolution....
Boot from d OS(win XP) cd..on d we'll come to setup window, press 'R', it'll take u to d recovery console window...at the C:>prompt, type "chkdsk /p" (without d inverted commas)/ u may get a message: found one or more errors in d volume after it's done...type: chkdsk /p again and press enter..continue doing it till the message: found one or more errors do not appear...then type: fixboot and press enter...type "y" and enter to confirm...u should be all set...
je asi toto

strc do mechaniky cd Win XP
ked to tam pise stlacis R a dostanes sa do recovery console
dostanes sa do prikazoveho riadka (to je to c:>prompt)
chkdsk /p
timto spustis checkdisk
potom ho spustis znova tak isto az dokym neprebehne bez najdenie chyb
potom
fixboot
a na otazku odpovedat ano (y)
cim opravy MBR

a mal by bootovat

aj tak si data zalohuj, alebo este lepsie vezmi PC (sak si pisal ze to jelaptop nie?) k niekomu druhemu nech ti to spravi, minimalne budes mat na koho nadavat ak to pokazi
ZiFooo
Novice
Novice

doplenie..

Príspevok od používateľa ZiFooo »

Cavte
Chalan co tu dal ten to problem z notasom, tak chcem len doplnit problemy lebo dost malo o tom napisal. Ja som sa mu s tym pokusal pomoct ale zial len cez telefon.
Cely problem vznikol pri beznej praci s notas. Pocuvali hudbu a zrazu nahodilo tu obrazovku co je na obrazku.

BIOS ide.
Skusali sme safe mod, tiez repair.. skratka veci co su v ponuke ked stalcite F8.

Notas sa snazi loadnut nieco co ma na disku teda Vistu ale skonci pri ciernej obrazovke a zobrazi len kurzor.

Tak sme skusili dat do CD/DVD mechaniky recovery CD co dava vyrobca k notasu.. lenze v BIOSE nastavim 1st boot device ako CD/DVD a ostatne disable.. a nic sa nedeje.. vobec nebootuje z CD. Ani nezobrazi hlasku, ze stlac press a key atd. ze ak chceme bootovat z CD mechaniky. Stale chce nacitavat z disku a pritom je to vypnute.
Je sice pravda, ze sme neskusali dat tam ine bootovacie CD ale myslim, ze aj ked tam nie je ziadne.. tak by sa malo opytat...

Z tym linuxom dobry napad... aspon na zalohovanie. Ale ako uz tu niekto spomenul problem bude niekde v registroch noo.. ale asi aj s maticnou alebo diskom.
Ak ma este niekto nejaky iny napad.. co by sme mohli vyskusat sem s nim.. lebo mne uz napady dosli.
thx
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Presne DNES sa mi stal tento problem ! A riesenie? Pocuvam, ze disk nezvycajne chrci. Zapol som cez Hirens Boot CD kontrolu povrchu disku a cuduj sa svete, naslo mi chybne sektory... :cry:
//Nechavam bezat HDD Regenerator nech najde a obnovi tie sektory, napisem ako som dopadol
///PROBLEM VYRIESENY : Nechal som v HDD regeneratore prebehnut prvych 3 GB disku, naslo 1 chybny sektor, ten obnovilo a Windows sa normalne spustil :smt023 :aasmile3:
Napísať odpoveď