Priateľka miluje alkohol

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jankyi »

Jj, Predná hora. Pretože "tam sú ozajstní hrdinova". (Braňo M.)
Sagittarius
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Prečo si rovno myslíte, že je alkoholička? Ona by si podľa toho, čo píše allsam, mala skôr naučiť piť a správať ako naučiť prestať piť (síce aj to by nebolo od veci :) )
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Od 15 rokov pije kazdy tyzden. Vzdy ked pije, opije sa tak, ze o sebe nevie. Ale mas pravdu, mozno nie je alkoholicka :roll: .

Ak niekto pije pravidelne, napr. kazdy tyzden, a pije nie stylom, pripijem si s kamaratmi, ale stylom ozerem sa jak svina....tak normalne to nie je, je to alkoholizmus.

Mam s touto temou bohate zivotne skusenosti, precitane nejake knihy, debaty s doktormi, takze viem, ze to alkoholizmus je. Takze netrep.

K teme asi tolko. Ako som vravel, poznam tuto situaciu z vlastnej skusenosti. S takym clovekom je to velmi tazke, ked sa vsak nevie kontrolovat, nie je to situacia, ktoru by si podla mna dokazal zvladnut sam, pretoze podla mna je uz na mieste odborna pomoc. Ak sa niekto opija vzdy zasdne do nemoty, jedina moznost je prestat pit uplne, pretoze uz len naznak alhokolu v nej vzbudzuje potrebu vypit kolko sa len bude dat. Tu je vsak samozrejme vzdy problem, ci si to dana osoba uvedomuje, pricom priznat si, ze ano mam s tym problem, to je castokrat jedne z tych najtazsich krokov. Pisal si, ze s tym nechce prestat. Bavil si sa s nou aj o tom, ci si uvedomuje, ze to prehana? Ci ma pocit, ze vsetci v jej okoli piju takym sposobom. Pretoze aj ludia v jej okoli zohravaju dolezitu ulohu. Tu by bolo potrebne ju presvedcit, ze sa musi aj od tych ludi, ktori v nej vzbudzuju potrebu po alkohole, sa musi do istej miery distancovat. Avsak vsetko sa to, ako som spominal, odvija od toho, ci si ona uvedomuje, ze to ako pije nie je v medziach normy. Skusal si sa teda s nou rozpravat na tuto temu? Pretoze ak je ona sama presvedcena, ze to ako pije je uplne bezne, tak je to este horsie.
allsam
Novice
Novice

Príspevok od používateľa allsam »

Bavil si sa s nou aj o tom, ci si uvedomuje, ze to prehana? Ci ma pocit, ze vsetci v jej okoli piju takym sposobom.
Bavil som sa o tom, všetky jej kamarátky však pijú, celá jej partia, ale každý keď sa opije si uvedomuje čo robí, len ona nie. Každý vie koľko môže vypiť, len ona nie. Priateľka na pití nevidí nič zlé, ani si neuvedomuje, že robí niečo zlé keď je opitá. Jednoducho sa zabáva a je jej super. Myslím, že neexistuje spôsob ako ju naučiť piť koľko si môže dovoliť a nie koľko vládze. Ani tie metódy z prednej hory by nezabrali, lebo ona robí to čo ju baví a nikdy si nepovadala že už nebude piť. Je to veľmi špecifický prípad s ktorým som sa ešte nestretol. Najviac ju ovplyvnili ľudia, s ktorými vyrastala. Alkohol je hlboko v nej, je to jej kamarát. Nepomôže ani strégia typu buď alkohol alebo ja, lebo ona môže mať každého chalana, ktorého chce.(Denne ju balí X chalanov, či už na pokeci alebo na ulici). Ona sa alkoholu nevzdá , ja sa už len pýtam sám seba, bude dobrá manželka a matka ? Odpoveď však nenachádzam...
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jankyi »

Teraz si opily aj ty? Keď nezaberá stratégia buď ja alebo alkohol a ona je ťa schopná vymeniť za hocakého lolofona z pokecu, ako je možné, že nenachádzaš odpoveď. Ono väčšinou je svinstvo, keď ti blízky človek dáva ultimátum "buď ja alebo niekto/niečo iné", avšak ak je to niečo chlast, bez debaty by si mala vybrať teba. Inak nestojí ani za päť peňazí.
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Neni dobrá kamarátka, nieje dobrá frajerka, vonkoncom nebude dobrá manželka a v žiadnom pripade matka. Predstav si ju tehotnú a ona stale v liehu. Narodí sa vám "zdravé" dieťa určite. Si s ňou preto lebo je tak pekná ze môže mať hocikoho? Lebo rozum zjavne nemá.
quancej
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: Priateľka miluje alkohol

Príspevok od používateľa quancej »

allsam napísal: Je krásna, inteligetná, skoro dokonalá.
imho ma od dokonalosti daleko. cim budes od nej dalej tym bude krajsia a ty inteligentnejsi...
lukasM
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa lukasM »

Chapal by som Ta ,keby si si chcel s nou uzit. Ale manzelstvo ?
Pozri sa na tie veci s nadhladom. Ako tento vztah bere ona a co je pre to ochotna obetovat ? A ako to naopak beres ty ?

Chlape maj trosku viac sebaucty a sebavedomia a povedz jej na rovinu ,ze ak Ti mieni nadalej ublizovat tym ,ze sa kurv**** s kazdym koho vidi ,ked je opita ,tak je koniec a .

Mas vlastny rozum ,sam musis vediet co je pre teba najlepsie ...
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Akože .. aby žena išla ťahať muža z krčmy - to som už videl. Ale aby muž išiel ... :sok:

Neviem no, ja si život s nejakou party-girl neviem predstaviť.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

jooj co tam potom ze rada pije to je vpoho, horsie by bolo keby bola zavisla tak napr na sexe, brrr :P

a teraz vazne....nebola spita aj v tedy ked ti hovorila ze chce byt matkou tvojich deti? :roll:
boze ta ale musi vyzerat ked si ochotny koli nej trpiet toto vsetko..
Waldo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Waldo »

Bushido napísal:Neni dobrá kamarátka, nieje dobrá frajerka, vonkoncom nebude dobrá manželka a v žiadnom pripade matka. Predstav si ju tehotnú a ona stale v liehu. Narodí sa vám "zdravé" dieťa určite. Si s ňou preto lebo je tak pekná ze môže mať hocikoho? Lebo rozum zjavne nemá.
Toto presne aj mna napadlo. A chalan bude na materskej a manzelka bude v krcme. To by som nazval paradoxom :D
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Chcel by som vedieť ako to rieši. Ale som presvedčený ze tu nenašiel odpoveď ktoru hladal...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

spamm premazaný, držte sa témy
Loomy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Loomy »

podla mna ziadny rozumny clovek ti neporadi ze s nou mas v tom vztahu zotrvat.

ale ak naozaj s nou chces nadalej chodit, tak
1) tak ze sa docasne rozidete, nechas jej volnu ruku, nech si robi co chce a ak sa niekedy nahodou zmeni (podla tvojich prestav) tak mozete znovu zacat nieco riesit.
2) zvyknes si na to ze chlasta a bali muzov ked je ozrata :) - neviem ci je toto mozne
3) zacnes chlastat aj ty a robit to iste - a mozno ked jej nastavis zrkadlo tak sa uvedomi :)
zuzuzu
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzuzu »

A nemá na to svoje pitie nejaký dôvod?
Nejaký vážnejší? Napr. zapíjanie depresie, smútku, straty životnej lásky?
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

:? Tento prispevok si myslela vazne, ci Ti robi problem si precitat uz prvy prispevok tejto temy?

allsam napísal:Bavil som sa o tom, všetky jej kamarátky však pijú, celá jej partia, ale každý keď sa opije si uvedomuje čo robí, len ona nie. Každý vie koľko môže vypiť, len ona nie. Priateľka na pití nevidí nič zlé, ani si neuvedomuje, že robí niečo zlé keď je opitá. Jednoducho sa zabáva a je jej super. Myslím, že neexistuje spôsob ako ju naučiť piť koľko si môže dovoliť a nie koľko vládze. Ani tie metódy z prednej hory by nezabrali, lebo ona robí to čo ju baví a nikdy si nepovadala že už nebude piť. Je to veľmi špecifický prípad s ktorým som sa ešte nestretol. Najviac ju ovplyvnili ľudia, s ktorými vyrastala. Alkohol je hlboko v nej, je to jej kamarát. Nepomôže ani strégia typu buď alkohol alebo ja, lebo ona môže mať každého chalana, ktorého chce.(Denne ju balí X chalanov, či už na pokeci alebo na ulici). Ona sa alkoholu nevzdá , ja sa už len pýtam sám seba, bude dobrá manželka a matka ? Odpoveď však nenachádzam...
Nechcem Ti povedat, vykasli sa na nu. Zjavne ju lubis, inak by si s nou nebol, inak by si sa nesnazil to vobec riesit. Nechcem teraz znizovat nazory, ktore tu odzneli, ci nejako vyvysovat ten moj, no myslim si, ze toto je ozaj specificka situacia, do ktorej nie je lahke sa vzit. Jedna vec je poradit, aby si sa na nu vykaslal. Avsak treba si uvedomit, ze Ty si uvedomujes ako velmi jej to skodi, uvedomujes si, ze je to nieco na tolko vazne, ze si tym moze sposobit v zivote vela skody. A nechat cloveka, ktoreho milujeme, na ktorom nam zalezi len tak napospas svojmu osudu, to nejde. Nie bez toho, aby clovek urobil najprv vsetko, co je v jeho silach. Preto si myslim, ze by si sa na nu rozhodne nemal vykaslat tak, ako Ti tu vsetci radia. Nie bez boja, pretoze holka je podla mna v situacii, kedy pomoc potrebuje, hoci si to sama neuvedomuje a aj ked, poviem to rovno, zjavne nemas jakozto jej priatel v jej ociach take vyrazne postavenie, aby si mohol jej dohovorit, ostatne sam si sa tu uz tak vyjadril, stale mas vacsiu moznost jej pomoct nez niekto iny. Kolko ste spolu, tusim ze rok. Urcite poznas jej rodinu, mam na mysli hlavne rodicov. Oni o tomto jej zivotnom style vedia? Ak nie, myslim si, ze Ty by si mal byt ten, ktory ich s tym oboznami. Mozno Ta hollka za to znenavidi, no realne si nemyslim, ze by vas vztah mohol pretrvat v takej podobe ako si pisal, manzelstvo atd., cize to dajako prekusnes. Mozno, ak to povies jej rodicom, nebude ta chciet vidiet, no je podla mna dolezite, aby o tomto probleme vedeli jej najblizsi, ktori by snad mohli mat na nu vacsi vplyv.

Nemyslim si, ze je realne zachranit vas vztah, no mohol by si sa pokusit aspon spravit nieco s jej zivotom.

Alebo sa na nu rovno vykasli, nechaj ju v tom ako Ti radia ludia. Nevravim, ze to nie je cesta, no podla mna ta jednoduchsia, pre nu nic neriesiaca. Kazdy z nas potrebuje niekedy v zivote pomoc, aj ked si to mozno v tej chvili neuvedomime.
andone7
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa andone7 »

allsam napísal: Ona sa alkoholu nevzdá , ja sa už len pýtam sám seba, bude dobrá manželka a matka ? Odpoveď však nenachádzam...
kamoš ja myslím, že nachádzaš ...už ju len prijať :smt064
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Vigor ... Klobuk dolu ... Citas mi mysel.
Taktiez som to chcel napisat ze rozchod v takomto pripade je velmi tazky.
Viem jak ku*evsky boli skutocnost ze sa vasej ci uz Ex alebo terajsej nieco stalo v podniku alebo diskoteke. A skutocnost ze keby ste boli spolu tak by sa urcite nic takehoto nestalo keby ste nadalej boli spolu dava riadne zabrat.

V pripade ze je s nou ju moze "strazit" ... A aj ked sa spije tak ze ledva chodi tak nadalej nad nou drzi ochrannu ruku.
V pripade ze by sa s nou rozisiel a donieslo by sa mu ze ju v tom tazkom stave opojenia zneuzivaju kadejaky curaci tak by ho urcite hryzlo svedomie a bol by velky problem sa cez to preniest.

V tomto pripade je asi najlepsie riesenie ukazat jej ze sa da plnohodnotne zabavat aj bez alkoholu ... Pripadne sa s nou vazne porozpravat, dat jej najavo ze mu strasne na nej zalezi ale alkoholom si len kazi zivot.
Vsetko ide s mierov. Nie je problem si vypit do dobrej nalady aby sa lepsie tancovalo alebo aby sa clovek viac odviazal a uvolnil. Ale co je moc to je moc.
zola10
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa zola10 »

Rozhodne by si ju mal nechat....taku zeny do svojho zivota nepotrebujdes kedze uz uvazujete o spolocom zivote ...
zuzuzu
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzuzu »

Vigor prečítala ale sama som mala teraz také obdobie že som pila pila pila...
Si myslíš že keď človeka dačo naozaj sere že to povie? Že sa nebude tváriť že je to iba kvôli zábave? Pijem lebo mi chutí a preháňam to tým že sa ožerem na chuderu lebo ma dačo extrémne sere a viem že nie som jediná ktorá takto imbecilne funguje(ovala). Ľudia neradi priznávajú svoje problémy a keď nevedia ako s nimi ďalej tak najjednoduchšie riešenie je spiť sa... Zabudneš na chvíľu a je a bavíš sa lebo nemyslíš na to všetko...
A milý autor témy ak chce radšej piť a baviť sa tak by si ju asi mal nechať tak, nestojí ti za to...
Napísať odpoveď