Dobry den,
potreboval by som poradit vo veci, ako sa pripojit na zabezpecenu siet v ubuntu 9.04.
Ide o to, ze som zaciatocnik, co sa linuxu ako takeho tyka, a preto sa budem snazit vysvetlit toto pripojenie na priklade windowsu.
Windows:
Sietove pripojenia - Vytvorit nove pripojenie - Pripojit k internetu - Nastavit pripojeni rucne - Pripojit pomocou sirokopasmoveho pripojenia, ktore vyzaduje uzivatelske meno a heslo - (zadam nazov poskytovatela internetu) - (zadam meno, pod ktorym som uvedeny u poskytovatela internetu a heslo, ktore mi bolo udelene poskytovatelom) - a po tomto kroku to uz bezi.
Toto je vsak win, ale ako som spominal hore, chcel by som sa zamerat viac na linux a nema mi, kto v tejto veci poradit.
Ak by mi niekto vedel poradit, prip. napisat postup, ako by som sa dokazal pripojit na tuto siet, bol som by som mu velmi vdacny.
Vopred DAKUJEM.
Pripojenie k zabezpecenej sieti v ubuntu 9.04
aha....ale tu bude problem s tym, ze ja tam nemam manual configuration
.
mam tam iba vytvorit novu siet a pripojit sa k inym.
ide o to, ze ja sa nepripajam pomocou wifi. my mame v meste wifi siet, ale prijimace mame na strechach cinziakov. laptop si pripajam pomocou sietoveho kabla.
ked pripojim kabel k pc, proste mi tam naskoci, ze automatic ethernet, alebo konfigurovat vpn, ked dam to konfigurovat vpn, tak sa tam neda ani pridat, ani editovat...skratka nic.
no a to, ze tam nemam to manual configuration.....to mi je tiez zahada. uz zacinam byt zufaly.....cely den skusam a nic...
mam tam iba vytvorit novu siet a pripojit sa k inym.
ide o to, ze ja sa nepripajam pomocou wifi. my mame v meste wifi siet, ale prijimace mame na strechach cinziakov. laptop si pripajam pomocou sietoveho kabla.
ked pripojim kabel k pc, proste mi tam naskoci, ze automatic ethernet, alebo konfigurovat vpn, ked dam to konfigurovat vpn, tak sa tam neda ani pridat, ani editovat...skratka nic.
no a to, ze tam nemam to manual configuration.....to mi je tiez zahada. uz zacinam byt zufaly.....cely den skusam a nic...
-
Deafboy
Darca
- Kontaktovať používateľa:
márna snaha
Čo na network-managera v Ubuntu 9.04 týka mám skúsenosti len z wifi no, myslím že to čo chceš nieje možné. Ak si aj manuálne spojenie vytvoriš a nakonfiguruješ, nikde nieje možnosť aktivovať ho. Tiež som to ale skúšal len s wifi pripojením.
Možno káblové spojenie bude pojazdné. Nastevíš ho pravým klikom na network managera a poslednou voľbou "upraviť spojenia" V okne ktoré sa otovri len nastavíš všetko potrebné.
Tiež odporúčam české ubuntu fórum, kde ti poradia lepšie.
Ak si sa pýtal a odkázali ťa na návod, prečítaj si lepšie návod.
Možno káblové spojenie bude pojazdné. Nastevíš ho pravým klikom na network managera a poslednou voľbou "upraviť spojenia" V okne ktoré sa otovri len nastavíš všetko potrebné.
Tiež odporúčam české ubuntu fórum, kde ti poradia lepšie.
Ak si sa pýtal a odkázali ťa na návod, prečítaj si lepšie návod.
caute chalani....no skusil som, ale bolo to negativne........ja Vam napriek tomu DAKUJEM.......ak by Vas este nieco napadlo....urcite to upnite.
pekny den Vam prajem
//autoeditácia príspevku ( 18 Jun 2009, 18:45 )
Takze, kto sa stretne s tymto problemom.....tu je riesenie........DAKUJEM AUTOROVI TEJTO RADY
pekny den Vam prajem
//autoeditácia príspevku ( 18 Jun 2009, 18:45 )
takze.....teraz sa ospravedlnujem......skusil som este raz tento prikaz v terminale.......a mojou nepozornostou z rana (zadal som zle moje uzivatelske meno), ktoru som uz napravil........vsetko funguje.....Cesar napísal:Skús
sudo pppoeconf
do terminálu, opýta sa ťa na meno, heslo a uvidíš. Ten net bude na meno a heslo a ip čísla prideľuje s dhcp keď to ani na wine nemusíš manuálne zadať.
Takze, kto sa stretne s tymto problemom.....tu je riesenie........DAKUJEM AUTOROVI TEJTO RADY