delenie iso suboru v linuxe
delenie iso suboru v linuxe
Caute. Pouzivam mandrivu 2008 (mam ju len par tyzdnov) a mam tu takuto situaciu:
Stiahol som hru v iso, ktora ma 7GB. Chcem ju napalit na 2 DVD tak, aby sa potom dala nainstalovat vo windowse. (Dvojvrstvove DVD moja napalovacka nedokaze napalit)
Cize nejak to 7-gigove iso rozdelit na 2 casti a napalit, aby to potom slo nainstalovat priamo z dvd.
Nemozem tie 2 DVD nakopirovat na windowsacku cast disku, spojit a instalovat potom, pretoze tam pouzivat FAT32... (NTFS z istych dovodov nechcem ani nemozem mat)
Nejake napady ako to urobit?
Stiahol som hru v iso, ktora ma 7GB. Chcem ju napalit na 2 DVD tak, aby sa potom dala nainstalovat vo windowse. (Dvojvrstvove DVD moja napalovacka nedokaze napalit)
Cize nejak to 7-gigove iso rozdelit na 2 casti a napalit, aby to potom slo nainstalovat priamo z dvd.
Nemozem tie 2 DVD nakopirovat na windowsacku cast disku, spojit a instalovat potom, pretoze tam pouzivat FAT32... (NTFS z istych dovodov nechcem ani nemozem mat)
Nejake napady ako to urobit?
-
Wishmaster
Medium Professional
Hmm.. Je taky web, kde mas konverzie z DVD9 na viac dvd5 a pod - cd-2-dvd.com
Ale to iso, hmhm, nevim. Jedine supnut do virtualnej romky a zrobit nanovo iso a pritom das ale urobit iso party po 2Gb napr. a potom 2x2gb party na jedno dvd a 2GB a 1GBpart na dalsie dvd..jedine tak.
Potom uz len nakopirujes na windowsacku particiu, kedze fat32 berie subory do max velkosti 2GB..
Ale to iso, hmhm, nevim. Jedine supnut do virtualnej romky a zrobit nanovo iso a pritom das ale urobit iso party po 2Gb napr. a potom 2x2gb party na jedno dvd a 2GB a 1GBpart na dalsie dvd..jedine tak.
Potom uz len nakopirujes na windowsacku particiu, kedze fat32 berie subory do max velkosti 2GB..
neviem ci si to postrehol, ale toto je sekcia linux. keby mal windows, zrejme by ho nevolal mandriva a nedaval do sekcie linux.bobo181 napísal:alebo sa to da jednoducho rozdelit pomocou cloneDVD........
k teme: tento problem som riesil davnejsie. nechcelo sa mi s tym zapodievat a googlit navody a tak som rozdelil iso subor rarom na viac partov a vypalil na viac dvd. viem, ze je to dost prasacina a da sa to aj elegantnejsie, ale ked nenajdes iny sposob, tak tymto to pojde urcite.
Myslim, ze ked ma na tom druhom kompe FAT32 tak to tam potom nerozbali, takze toto nepojde.turtlak69 napísal: ... dvd. viem, ze je to dost prasacina a da sa to aj elegantnejsie, ale ked nenajdes iny sposob, tak tymto to pojde urcite.
k teme: A potrebujes tu instalacku natrvalo mat niekde napalenu? Akoze nestacilo by pouzit nejaky externy disk, alebo aspon 8GB kluc naformatovany na NTFS?
ked to bude chciet rozbalit, rozbali to napriklad na kluc ako si aj ty navrhol. urcite niekto v jeho okoli bude mat aspon 8GB kluc.picuge napísal:Myslim, ze ked ma na tom druhom kompe FAT32 tak to tam potom nerozbali, takze toto nepojde.
No on to myslel tak, ze ak chces mat tu hru niekde napalenu, ak by si ju chcel nainstalovat niekedy inokedy, tak ju budes amt zbalenu na 2 DVD a rozbalil by si to potom tak ,ze strcis ten 8 GB kluc do PC a dal by si to rozbalit nan
Ale ak tu instalacku nepotrebuejs mat napalenu, tka je samozrejme jednoduchsie nakopnut to priamo na USB a potom zmazat.