AJAX
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
http://www.w3schools.com/ajax/default.asp
ajax je len urcite rozsirenie klasickeho client-side javascriptu, mozes s nim pracovat v hociakom editore ktory zvlada javascript (alebo kludne aj v poznamkovom bloku ked nepotrebujes farebnu syntax)
ajax je len urcite rozsirenie klasickeho client-side javascriptu, mozes s nim pracovat v hociakom editore ktory zvlada javascript (alebo kludne aj v poznamkovom bloku ked nepotrebujes farebnu syntax)
-
pheo
Light Star
NO určite môžeš písať aj v textovom editore podobne ako všetky programovacie jazyky
ale otázka je či chceš písať projekt o veľkosti jednej primitívnej stránky alebo niečo zložitejšie. V tom druhom prípade by som ti odporúčal jedno veľmi pekné free vývojové prostedie priamo na ajax (pokiaľ nie si "hard-core programmer"
) Kukni www.aptana.org
aptana uz je trosku nieco ine nez len klasicky ajax, mimo toho ze pouziva vlastny server (jaxer), vela veci robi za teba ktore nevidis ... ak sa chces naucit ako funguje ajax, tak s aptanou zacinat rozhodne neoporucam ale pekne w3schools a klasicky html editor
osobne odporucam bud visual studio 2008 (ta 2008 je tam dolezita, predchadzajuce verzie su s podporou html a javascriptu na tom horsie) alebo macromedia dreamweaver
osobne odporucam bud visual studio 2008 (ta 2008 je tam dolezita, predchadzajuce verzie su s podporou html a javascriptu na tom horsie) alebo macromedia dreamweaver
ja ked som skusal robit nieco s ajaxom tak som najprv pozeral w3schoolds a neskor som hladal frameworky na to ..
a celkom sa mi osvedcil xajax ... jednoduchy na pochopenie a aj pouzitie a na zakladne veci bohato staci
a celkom sa mi osvedcil xajax ... jednoduchy na pochopenie a aj pouzitie a na zakladne veci bohato staci
-
pheo
Light Star
a co take robi za teba ? doplnuje syntax ?zaggi napísal:aptana uz je trosku nieco ine nez len klasicky ajax, mimo toho ze pouziva vlastny server (jaxer), vela veci robi za teba ktore nevidis ... ak sa chces naucit ako funguje ajax, tak s aptanou zacinat rozhodne neoporucam ale pekne w3schools a klasicky html editor
-
audiotrack
VIP
ved aptana je plugin pre eclipse ... (da sa stiahnut aj standalone ale princip je rovnaky)pheo napísal:..... pritom ak clovek trosku pracuje s vývojovými prostrediami (ako je eclipse prípadne netbeans ) tak nemá problém.
mne sa tam proste nepaci ta integracia jaxera, viem ze to nemusim pouzivat ale proste to tam ani nechcem vidiet ... kto to kedy videl realizovat server-side kod v mozilla engine ...
Ajax uz pouzivam dlhsie, nedavno som sa stretol s chybou ktoru si neviem vysvetlit. Chyba sa vyskytuje len v Internet exploreri. Prehliadac tvrdi, ze je chyba na tomto riadku:
pricom ked dam namiesto tohoto riadku riadok
tak vsetko krasne funguje....
Takto vyzera cela funkcia, pouzival som ju uz xkrat a nikdy nebol problem..
stretol sa uz niekto s niecim podobnym?
Kód: Vybrať všetko
document.getElementById("nejake_id").innerHTML = xmlHttp.responseText;Kód: Vybrať všetko
document.getElementById("nejake_id").innerHTML = 'nejaky text';Takto vyzera cela funkcia, pouzival som ju uz xkrat a nikdy nebol problem..
function nejaka_f(id)
{
xmlHttp = GetXmlHttpObject();
if (xmlHttp == null)
{
alert("Browser does not support HTTP Request");
return false;
}
if( !id) id= "";
var url = "nieco.php";
url += "&id="+id;
xmlHttp.onreadystatechange = function()
{
if (xmlHttp.readyState==4 || xmlHttp.readyState=="complete")
{
document.getElementById("nejake_id").innerHTML = xmlHttp.responseText;
}
}
xmlHttp.open("GET",url, true);
xmlHttp.send(null);
}uz velmi dlho developujem v ajaxe a viem ze IE (aj ine browsre) ti ku kazdej chybe hodia nejaku hlasku ... takze by sa hodilo keby si ju sem aj napisal ... skusal si si to oddebugovat vo visual studiu?beluský napísal:Ajax uz pouzivam dlhsie, nedavno som sa stretol s chybou ktoru si neviem vysvetlit. Chyba sa vyskytuje len v Internet exploreri. Prehliadac tvrdi, ze je chyba na tomto riadku ....
-
audiotrack
VIP
beluský napísal:Ajax uz pouzivam dlhsie, nedavno som sa stretol s chybou ktoru si neviem vysvetlit. Chyba sa vyskytuje len v Internet exploreri. Prehliadac tvrdi, ze je chyba na tomto riadku:pricom ked dam namiesto tohoto riadku riadokKód: Vybrať všetko
document.getElementById("nejake_id").innerHTML = xmlHttp.responseText;tak vsetko krasne funguje....Kód: Vybrať všetko
document.getElementById("nejake_id").innerHTML = 'nejaky text';
Takto vyzera cela funkcia, pouzival som ju uz xkrat a nikdy nebol problem..
stretol sa uz niekto s niecim podobnym?Kód: Vybrať všetko
function nejaka_f(id) { xmlHttp = GetXmlHttpObject(); if (xmlHttp == null) { alert("Browser does not support HTTP Request"); return false; } if( !id) id= ""; var url = "nieco.php"; url += "&id="+id; xmlHttp.onreadystatechange = function() { if (xmlHttp.readyState==4 || xmlHttp.readyState=="complete") { document.getElementById("nejake_id").innerHTML = xmlHttp.responseText; } } xmlHttp.open("GET",url, true); xmlHttp.send(null); }
xmlHttp = GetXmlHttpObject();
if (xmlHttp == null)
{
return false;
}Kód: Vybrať všetko
var xmlHttp;
if (window.XMLHttpRequest)
{
// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
xmlHttp=new XMLHttpRequest();
}
else if (window.ActiveXObject)
{
// code for IE6, IE5
xmlHttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
else
{
}presne to robi moja funkcia GetXmlHttpObject()skús nahradiť týmto:Kód: Vybrať všetko
var xmlHttp; if (window.XMLHttpRequest) { // code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari xmlHttp=new XMLHttpRequest(); } else if (window.ActiveXObject) { // code for IE6, IE5 xmlHttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); } else { alert("Browser does not support HTTP Request"); }
V kazdom prehliadaci co mam vypise totochrono napísal:A čo sa zobrazí, keď tam dáš alert((typeof xmlHttp.readyState) + "
" + xmlHttp.readyState)?
number
4cize to je podla mna v poriadku...
//autoeditácia príspevku ( 22 Jun 2009, 10:51 )
Po odoslani poziadavky ajaxom tuto poziadavku spracuva php skript (napr. ajax-skript.php).
<?php
print 'ahoj';
?>Kód: Vybrať všetko
<p>ahoj</p>pouzil som porovnaniechrono napísal:Teraz som si všimol, že som to zle skopíroval. Pôvodne ma zaujímala hodnota responseText.
var result = xmlHttp.responseText;
alert(result == xmlHttp.responseText);-
audiotrack
VIP
samozrejme že to bude vracať true, veď sa pýtaš či jje 1=1, čo iné čakáš? On ti ale písal že tam máš dať responseText namiesto readyState. takže: alert(typeof(xmlHttp.responseText) + "\n" + xmlHttp.responseText)beluský napísal:pouzil som porovnanievracia true, v kazdom prehliadaci.. ked si ten text dam vypisat je presne taky ako ma byt..Kód: Vybrať všetko
var result = xmlHttp.responseText; alert(result == xmlHttp.responseText);