Kupil som si pamate (http://www.alza.sk/SK/ocz-4gb-kit-ddr2- ... d90086.htm) a v biose mi pise ze mam 3000+- MB a tak isto mi to pise aj everest aj pomocou CTRL+ALT+DELETE mi pise ze mam 3Gb ram...jedine kde mi neukazuje ze mam 3gb ale 4gb je (Windows Vista Ultimate 64bit SP1!!!!) ovladaci panel-system a tam ako si mozte hodnotit aku mate zostavu tak tam mi pise 4GB jedine tam neviete nejaky program ktory mi zisti napevno kolko mam ram? alebo ste sa nestretli s takym problemom? maticna doska je Asus P5b cisto P5b
No mam dalsi problem mam procesor Intel E6400 (2.13) a mam ho staktovany na freq. 2.72...v biose mi pise tych 2.72 aj v postupe ako sa ukazovali ramki v pripade hore tj. ovladaci panel-system...tam mi ukazuje 2.72 no a mna zaujima ci sa mam strachovat kedze default je 2,13 a pri prezerani cez program CPU-Z mi ukazuje Core Speed: 2038,X...a obcas to skoci na tych 2700,X...mam najnovsie CPU-Z...mam sa strachovat alebo je to nejaky bug? a Core Voltage: 1,370+-...mam to v biose nastavene na AUTO...nemoze to byt tym? mozem pridat aj obrazok celeho CPU-Z ak je tam nejaka podstatna vec ktoru by ste potrebovali...dakujem
Máš zapnuté EIST (Intel SpeedStep Technology), ktoré Ti v prípade nečinnosti podtaktuje procesor za účelom šetrenia elektrickej energie, ak sa procesor zaťaží, takty sa vrátia na hodnoty nastavené v biose.
takze...ked si zapnem cojaviem GTA IV a budem ho hrat a pojdem do windowsu a kuknem na freq. tak tam bude stat 2.7? a co inac doporucujes....nechat to zapnute alebo to vypnut?
Vyskúšaj raz tak a raz tak.. ak pocítiš podstatný rozdiel v plynulosti hry, tak si to vypni.. ja by som to kvôli úspore nechal zapnuté, aj keď sa jedná iba o cca 5-10W.. ale aspoň sa procesor zbytočne neprehrieva, keď nemusí..