Neznáma chyba ( asi HDD )

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Fiky
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Neznáma chyba ( asi HDD )

Príspevok od používateľa Fiky »

Dneska som bol na mojom pc , bežné veci , kopíroval som , rozbaloval som , sťahoval som , volal na skype , surfoval po nete atď a zrazu sa mi zobrazilo toto ( Obr 1 ) Zvuk čo výchadzal z reprákov sekol a ostalo tam toto , reštartol som pc .

Niekedy pri reštarte sa mi začalo objavovať toto ( OBR 2 )

Ponúklo mi to nech spustím kontrolu ( OBR 3 ) , niekedy sekla , nasledoval reštart ...

Pár krát sa táto kontola dostala sem ( OBR 4 )

A raz mi to len tak seklo cez tú kontrolu a vyhodilo toto ( OBR 5 )

Do takýchto vecí sa nevyznám , bude to chyba v HDD ?
Stalo sa mi to prvý krát , nikdy som to ešte nevidel , na tom pc mám všetko , prídem o údaje ?

Dá sa to nejak spraviť ?

Ďakujem pekne za každú pomoc :?
Prílohy
OBR 5
OBR 5
OBR 4
OBR 4
OBR 3
OBR 3
OBR 2
OBR 2
OBR 1
OBR 1
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adox »

hm náhodou neodišiel ? a ak nie tak asi už iba reinštal :) no počkaj si na dalšie názory
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ja si tiež myslim že ti pomali odchadza hdd.sprav si zalohu veci a skus preinštalovať ak nepomože asi je hdd v haji :?
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drewodrewo »

dúfam sa nezabyjem teraz :oops:
vyzerá to aj ako chyba hdd alebo nadstavenia biosu ,ohladom bootovania.
poprípade tam neni zasunuté niake médium? USB noťas mi nenabootuje vtedy :D ani po zmenách v nadstavení......núdzový režim ?
iba nápad.....skus reinstal alebo HDD
Fiky
Darca
Darca

Takto , ja sa tam ani neviem dostať po reštarte , furt tá kontrola počas ktorej alebo ešte pred ňou keď sa načítava windows sekne a môžem ďalší reštart atď ...

Do núdzového režimu sa tiež nedá dostať .

Kľudne kúpim nový HDD keď tento odchádza / odišiel , nejde mi o to to nejakým zázrakom spraviť (v to už ani nedúfam ) ale potrebujem zachrániť veci čo boli na tom HDD , je nejaká šanca ?

//autoeditácia príspevku ( 20 Jun 2009, 16:12 )
// Podarilo sa mi spustiť pc v normálnom režime - nechápem :shock: ta kontrola asi na 50ty pokus nesekla a prebehla a teraz asi dve hodiny všetko zálohujem , zatiaľ ide bez chyby , myslíte že fakt ten HDD odchádza a všetko zálohovať a kúpiť nový HDD ?
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

akurat mam jeden hdd doma od kamoša je to haluz skušal som ho zapnuť nič.Rozobral som ho,zapojil iba elektriku točil sa ako normalne.Zapojil som datovy dal reštart a po chvilke začal pomalšie točit a pipat tak som myslel,že už nič nenarobim že ho vy.ebem oknom :D Ale potom som ho skušal točiť a zazrakom nabehol hmm.Hodim ti fotku ako bol ten hdd.Možeš skusiť aj ty :D a nechapem akože prečo musi byť tak ale ked ho dam inakšie tak K.O. začne pipat :?

EDIT
Prílohy
20062009073.jpg
20062009072.jpg
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

rychlo zalohuvavaj veci a cim skor kup novy hdd, mne sa stalo to iste ale nie s dobrym koncom , ako u teba a prisiel som o 500gb :? .
urcite ti odchadza hdd
Fiky
Darca
Darca

Ok dík moc , robím zálohy a poriadok len to ešte dosť dlho potrvá ,
asi sa nedá ani odhadnuť koľko to ešte vydrží že ? Normálne sa ten pc bojím vypnúť či potom znova ten HDD ešte úspešne nabehne :?
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Filipito napísal:rychlo zalohuvavaj veci a cim skor kup novy hdd, mne sa stalo to iste ale nie s dobrym koncom , ako u teba a prisiel som o 500gb :? .
urcite ti odchadza hdd
viem o com hovoriš :D tiež mam 500 GB a bolo tam niečo cez 150 GB ale mal som zaruku ale tie data :x
Fiky
Darca
Darca

Ešte nemám všetko zálohované a dneska to asi ani nestihnem , myslíte že ho mám račej na noc vypnúť alebo ho račej mám nechať celú noc bežať ? :?

//autoeditácia príspevku ( 22 Jun 2009, 17:30 )
Tak som pc vypol vtedy a normálne ho vypínam/zapínam kedy potrebujem ani by som nepovedal že mu niečo je .
Určite to odchádza ten HDD ?

Ale mám všetko zálohované tak sa už nebojím :wink: len nechcem vyhadzovať zbytočne € na nový tak sa pýtam .
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pokial ide tak sa nestrachuj :D skušaj davat nanho data či pojde.ak a uvidiš ak bude v pohode sliapať aspon mesiac tak asi mu len vtedy preplo :lol:
Fiky
Darca
Darca

No spravil to zas na pár hodín ale už jednoducho nenačítal windows , skúšal som to aspoň 30 krát . Po pár hodinách nabehol , už zas pár dní ide , ale odchádza hej ?
Len ja sa v tom moc nevyznám budem sa musieť spýtať známeho alebo pri najhoršom založím tému , že aký by bolo najlepšie kúpiť , ale diki moc teda všetkým , budem kupovať nový , všetko mám zálohované :)
Napísať odpoveď