Nastavenie wi-fi routera
Nastavenie wi-fi routera
mam dsl internet. k dsl modemu som pripojil wi-fi router, ale po nastaveni mi to nejde. sposob nastavenia pridavam v prilohe (odspodu nahor). mimochodom skusal som i dynamic okrem static ip. vopred dakujem za pomoc.
-
tomaxx_199
Medium Professional
problem je taky, ze postup nastavenia, ktory som spravyl nie je spravny, pretoze hoci signal vysiela na internet sa nedostam cez ten wi-fi router (vid uvodny prispevok).tomaxx_199 napísal:aha a aky mas problem?
dynamic ip som skusal a nic. a v statickej ip neviem co mam zadat v polozke GW a DNS.STomko napísal:ak mas DSL modem, preco nepripojis wifi router na dsl modem a nenastavis na MSI staticku IP? samozrejme s patricnou GW, DNS a podobne (pripadne dynamicky). Preco to riesis cez PPPoE? Ved samotne pripojenie na net ti uz vytvori DSL modem (ci router, podla toho co mas)
-
drewodrewo
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Ono s odpovedami "skusal som a nic..." tu velmi radu neziskas 
Ale zaklad je, aby za DSL routrom a za MSI routrom boli rozne subnety, a na DSL routri musi bezat DHCP server (aby ti fungovalo dynamic).
Pokial chces pouzit staticku IP na WAN MSI routra, tak tam musis nastavit IP zo siete rovnakej ako je DSL, masku a branu na DSL router. A pouzit bud free DNS ako bolo spomenute, alebo T-COMacke
Ale zaklad je, aby za DSL routrom a za MSI routrom boli rozne subnety, a na DSL routri musi bezat DHCP server (aby ti fungovalo dynamic).
Pokial chces pouzit staticku IP na WAN MSI routra, tak tam musis nastavit IP zo siete rovnakej ako je DSL, masku a branu na DSL router. A pouzit bud free DNS ako bolo spomenute, alebo T-COMacke