Zdravím, chcel by som sa najskor ospravedlnit za novu temu, ale skusal som hladat a bud naslo ohromne mnozstvo vysledkov, alebo nic na tuto temu... asi neviem hladat dobre, ale kedze tema moze byt nazvana vseliako, tak to mi zhorsilo hladanie.
Takze k teme... rad by som vedel, ci 64bit OS dokaze vyuzit 32bit procesy spravne...
Uvediem priklad, dokaze 64bit vista funkcne rozbehat 32bit firewall ? Je to ako napriklad pri Office, ze balik z roku 2009 spusti aj dokumenty ulozene vo formate 2002 ? Alebo treba na 64bit OS len 64bit aplikacie ?
Viem ze 32bit OS nerozbehne 64bit programy, ale ci naopak to funguje...
Dakujem za pomoc, a prosim piste len ti, co viete isto.
//Pytam sa preto, lebo uz nechcem mat dva OS a tak sa neviem rozhodnut ci 32bit Win XP professional alebo 64bit Win Vista ultimate... mam 4GB ram, tak by som chcel vyuzivat celu kapacitu na jeden proces.
Spätná kompatibilita OS
Niektoré programy idú, niektoré nejdú.. napr. 32bit verziu ESS/NOD na 64bit nenainštaluješ (našťastie existuje 64bit verzia ESS/NOD), naopak kopec iných 32bit programov na 64bit nainštaluješ. Treba vyskúšať konkrétny program, resp. hodiť konkrétny program do googla, či funguje pod 64bitom..
Ak budeš dávať 64bit OS, tak si nechaj v zálohe 32bit systém.. poskúšaj všetky potrebné programy, či Ti fungujú pod 64bit systémom.. resp. pohľadaj alternatívy.. a ak všetko pôjde ok, po čase sa môžeš zbaviť 32bit systému a nechať si iba 64bit. Napr. ja už vyše roka používam 64bit a jediná vec, ktorá nejde, je osqov soft niekedy z roku 2003, ktorý potrebuje do práce (našťastie Virtual XP v novej Windows 7ke pomohol).
Ak budeš dávať 64bit OS, tak si nechaj v zálohe 32bit systém.. poskúšaj všetky potrebné programy, či Ti fungujú pod 64bit systémom.. resp. pohľadaj alternatívy.. a ak všetko pôjde ok, po čase sa môžeš zbaviť 32bit systému a nechať si iba 64bit. Napr. ja už vyše roka používam 64bit a jediná vec, ktorá nejde, je osqov soft niekedy z roku 2003, ktorý potrebuje do práce (našťastie Virtual XP v novej Windows 7ke pomohol).