aku kombinaciu (ne)embosovanyh MasterCard/Maestro/VISA karie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

ake varianty platobnych debetnych kariet by ste si vybrali?

neembosovana VISA Electron od CSOB + embosovana MasterCard sukromna od TATRA BANKY
1
14%
embosovana VISA Classic od CSOB + neembosovana VISA Electron sukromna od TATRA BANKY
2
29%
embosovana MasterCard Standard od CSOB + neembosovana VISA Electron sukromna od TATRA BANKY
4
57%

Celkom hlasov: 7

aquik
Novice
Novice

aku kombinaciu (ne)embosovanyh MasterCard/Maestro/VISA karie

Príspevok od používateľa aquik »

nedavno som zalozil diskusiu, aky ucet v banke pre mladeho (22r. nestudent) a po prehodnoteni a orezani mojich poziadaviek som si vybral TatraDynamicTB od TATRA BANKY a Pohoda od CSOB, teraz riesim kombinaciu kariet ktoru z kariet MasterCard/Maestro/VISA si vybrat neembosovanu a ktoru embosovanu a ktoru v jednej banke a ktoru v druhej banke?

kde sa da vyuzit Maestro karta?

Maestro ma len CSOB (a je to myslim neembosovana karta) tam to je jasne s vyberom...
embosovanu/neembosovanu VISA kartu a embosovanu MasterCard kartu ma aj CSOB aj TATRA BANKA tak neviem aky typ a v akej banke si vybrat?

len pripominam...
embosovana karta - reliefne pismo
neembosovana - hladka karta, necitit pismo
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Netusim preco chces mat 2 ucty, takze to nebudem hlbsie rozoberat, ale moja rada znie, maestru sa vyhybaj, to je dost blbo pouzitelne. Medzi pouzitelnostou Visy a MasterCardu velky rozdiel nevidim, a ak nepotrebujes embosku z nejakeho specifickeho dovodu tak je asi zbytocne za nu platit naviac, kedze podla mojich vedomosti nie je problem aktivovat internetovu platbu na akukolvek kartu rady Visa, Visa Electron ci MasterCard.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Osobne mám účet v TatraBanke (jeden).
K bežnému účtu mám samozrejme debetnú (neembossovanú) kartu a k tomu mám k dispozícii kreditnú kartu (embossovanú).
Odporúčal by som ti skôr takúto kombináciu.

Neviem si to vynachváliť a taktiež celkom nechápem prečo chceš mať debetnú v CSOB a debetnú v TB, rozlíšenú len embossom.

Vieš na čo slúži emboss ako taký? To kde nemajú platobný terminál, tak staršia verzia bola taká doštička, kde sa orážali písmená, volalo sa to tuším imprinting, jakživ som to nevidel.
Však ale ak myslíš, že potrebuješ :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Fabo napísal:Nale moja rada znie, maestru sa vyhybaj, to je dost blbo pouzitelne..
mozes trosku viac rozviest? Jakziv som sa nestretol s tym, ze by tam kde brali karty nebrali prave Maestro :shock:

@aquik - ta embosovana je takisto debetna a jej jedine plus je v reliefnom pisme, alebo je to kreditna karta?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Píše o oboch debetných, práve to zarazilo aj mňa, ani ja celkom nechápem významu ak jedna z nich nie je kreditka.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

tomase ako platobna karta sa vyuzit da, problem je hlavne s moznostou platby cez net, a stretol som sa v zahranici aj s tym ze maestro nebrali vobec.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Fabo napísal:tomase ako platobna karta sa vyuzit da, problem je hlavne s moznostou platby cez net, a stretol som sa v zahranici aj s tym ze maestro nebrali vobec.
Na platenie cez net ti staci virtualna karta.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

mal som ucet v otp banke a tam davaju maestro.
taktiez ako fabo tvrdim ze je to najhorsie co moze byt , ani paypal si cez nu nespravis .
momentalne som v csob a mam Visu. ziadne problemy ci uz pri plateni v hypermarketoch alebo cez net :wink:
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

t0m4s3 napísal:Na platenie cez net ti staci virtualna karta.
A to uz vytvara potrebu mat dve karty, aj ked jednu virtualnu. Maestro je len lacna alternativa pre mnohe banky, ale ako uz ostatni napisali, v zahranici znamena len kopu obmedzeni
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mne práveže do zahraničia skôr doporučovali Maestro (cca 5 rokov dozadu v banke) ako Visu Electron. Ale inak som sa ešte nestretol s prípadom, žeby mi Maestro nezobrali a miesto nej chceli VISA Electron. Ak niekde nechceli Maestro (platby cez Internet), tak tam neprijímali ani VISA Electron.. a žiadali kreditné karty MasterCard/VISA Classic..

:)

aquik.. v ktorej banke ktorú kartu.. nuž zvyčajne platí, že neembosované karty Maestro/VISA Electron sú zadarmo v rámci programu a embosované karty MasterCard/VISA Classic sú s poplatkom. Pozri si tieto poplatky k Tvojim programom v oboch bankách a podľa toho sa rozhodni.
Filipito
Darca
Darca

pred chvilokou si tu mal prisevok a v nom si sa ma pytal ci sa da cez Visu electron spravit paypal, ano a bez problemov, (pozri si podporovane karty na paypali) , a v zahranici , tak v cechach v pohode, toto leto ked niekam pojdeme tak ju urcite vyskusam :wink:, ale zatial na slovensku no problem :wink: (a taktiez platby cez net)
brm
Darca
Darca

Hmm.. no pozerám na net a niekomu to ide a niekomu to nejde. Teraz mi kolegyňa ukázala svoju Visu Electron a má tam aj CVV kód, avšak moji rodičia mali Electron bez toho kódu (práve ten kód som hľadal, keď si ich pred niekoľkými rokmi doniesli domov). To isté strýko.. minule kvôli PayPalu vybavoval VISA Classic, pretože jeho VISA Electron mu nešla. Ak dobre pamätám, tiež tam nemal CVV kód. Hmm.. žeby nové Electrony sa už robili aj s CVV? V tom prípade beriem predchádzajúci príspevok späť.. a určite sa viac oplatí Visa Electron ako Maestro, pokiaľ sa s kartou bude platiť cez Internet.

Na druhej strane sa tým pádom Electron stal nebezpečnejší. Ak ukradnú moje Maestro, zlodej si ani neprdne.. samozrejme ak rátame bežného priemerného feťáka, ktorý dokáže robiť platby cez Internet.. a nie nejakého experta na IT a bankovníctvo.

:)
Filipito
Darca
Darca

CVV kod je ten kod na zadnej strane za tvojim podpisom?
brm
Darca
Darca

Filipito.. áno, to číslo, ktoré od Teba stále pýtajú pri platbe cez internet. Ešte som niekde videl príspevok, že ak je Electron bez CVV, treba zadať 000 a ono ide (aspoň autorovi príspevku to išlo, avšak nikto nevedel potvrdiť)
Filipito
Darca
Darca

tak to cislo mam , co som pozeral tak mama ma taktiez electron uz druhy rok a taktiez tam ma to cislo, tak neviem ci to niektore banky si to cislo davaju alebo ako..
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Holubar napísal:A to uz vytvara potrebu mat dve karty, aj ked jednu virtualnu. Maestro je len lacna alternativa pre mnohe banky, ale ako uz ostatni napisali, v zahranici znamena len kopu obmedzeni
Tak to by som rad vedel, o ake obmedzenia sa jedna....
Filipito
Darca
Darca

budem sa opakovat ale medzi hlavny patri , paypal a to ze ked mas maestro tak si paypal proste nespravis :wink:

//jaj ty si mal na mysli nevyhody v zahranici
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ale co to ma so zahranicim? Ved ked si paypal nespravim s maestrom v UK, tak si ho nespravim ani na Slovensku nie? :D
brm
Darca
Darca

Maestro a MasterCard je jeden a ten samý majiteľ.. MasterCard je kreditná karta a Maestro je platobná karta. Konkurentom je VISA so svojou VISA Classic kreditnou kartou a VISA Electron platobnou kartou. Vzhľadom na túto skutočnosť nevidím dôvod, prečo by niekde nemali platiť Maestro karty, ak tam platia MasterCard karty.. (ak neberieme do úvahy už rozoberané platby cez Internet).

Inak som zablúdil na Poštovú banku, a tá niekedy vydávala domáce platobné karty Maestro a medzinárodné platobné karty Maestro. Podľa názvu sa dá usudzovať, že domáce karty mohli byť použité iba na Slovensku a možno vďaka tomu niektorí majú s Maestrom skúsenosti, že sa nedali použiť v zahraničí. Vstupom SR do EÚ však už musia banky vydávať iba medzinárodné platobné karty.

Ale opäť.. ak mi niekto ukáže príklad, kde sa nedá použiť Maestro (okrem platby cez Internet) a VISA Electron áno, sem s tým..

A už len dodám, že anglický paypal podporuje aj Maestro.. ;)
Prílohy
paypal.co.uk.jpg
Filipito
Darca
Darca

zeby v USA nevydavali maestro karty ?
Napísať odpoveď