Delphi - taby

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
LordMMX
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Delphi - taby

Príspevok od používateľa LordMMX »

Potrebujem vašu radu. Chcem v programe vytvoriť niečo ako sú taby /záložky alebo nwm jak to ešte nazvať/ v mozilla firefoxe. Proste aby som v jednom okne programu mohol mať otvorených viac dokumentov naraz.

ešte by som sa chcel jednou cestou spýtať ako spraviť to aby program pri ukladaní dokumentov automaticky priradil príponu a pri otváraní podľa prípony zvolil či sa jedná o richtext alebo klasický "čistý" text.

kto mi vie helfnúť?? :cry:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

na taby môžeš použiť TabControl alebo PageControl (oba sú z palety Win32) i keď neviem presne na čo to chceš, či je to to čo si želáš. K tej prípone: v savedialogu ktorý ti to ukladá si nastav filter. Pri načítavaní sa musíš sám rozhodnúť či je to richtext alebo nie, buď na základe prípony alebo nejakej hlavičky ak si robší vlastný formát. Jednoduchá podmienka
LordMMX
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

chcem proste aby mi program pri otvorení dokumentu vytvoril nový tab v ktorom ten dokument bude otvorený.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jednoduchšie je ukázať ako vysvetliť. Takéto niečo? Zároveň si tam pozri filter na opendialogu (bere len txt, iné súboru pri otváraní ani nebudeš teda vidieť).
Prílohy
kuk.rar
(170.91 KiB) 31 stiahnutí
LordMMX
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

ako inak to popísať než SUPER :) presne tak som to chcel. len ešte by ma zaujímalo ukladanie :)

ale predsa ešte sa vrátim k tomu otváraniu / ukladaniu súborov. Mám to cez filter doriešené avšak keď si vyberiem napríklad príponu *.rtf a uložím to pod ňou, program mi súbor uloží bez prípony...

jednoducho ako keby odignoroval to, že je filter nastavený (všetko mám nastavené dobre, presne ako je to aj v tej ukážke od teba)

edit:

a ešte by ma zaujímalo, či by nešlo tie taby urobiť tak aby nezobrazovalo celú cestu ale len názov toho dokumentu. a ktomu ešte aby otvorený dokument zapísalo aj do hlavičky (teda názov) . :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pre savedialog nestačí filter. Ak chceš aby doplňalo príponu (ak nebola zadaná) tak treba nastaviť aj DefaultExt (tam už nepíšeš masku, teda nie *.txt ale iba txt)
K tomu editu: všetko sa dá, nevidím ale dôvod aby som ti to robil :) ja som ti dal ukážku aby si sa vedel ďalej hnúť. Pri change toho tabcontrolu kde načítavam do mema si to kľudne hoď aj do title ak chceš, nikto ti nebráni. Aby nezobrazovalo celú cestu si tiež môžeš upraviť (trošku sa pohráš s reťazcom, posekáš ho po lomítkach a vezmeš posledný úsek) ale potom budeš musieť celé cesty načítavať do poľa aby si vedel aká cesta prislúcha tomu-ktorému tabu.
LordMMX
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

oukej, itak dík moc, pomohlo mi to, lebo som sa nejakú dobu nevedel pohnúť z miesta, a už mi to išlo dobre na nervy. :)

//autoeditácia príspevku ( 21 Jun 2009, 21:49 )
ešte by som potreboval malú radu alebo ukážku k tým záložkám.

otváranie je síce v pohodke, ale keď chcem aby vytvoril nový prázdny dokument pod novou záložkou, tak to síce docielim ale po prekliknutí na inú záložku a kliknutí naspäť mi to vyhodí chybu že súbor neexistuje...

kde robím chybu???
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ak si iba prerábal to moje, tak ja som načítaval súbor podľa tabu. Ak vytvoríš nový tab (ktorý nemá meno) tak načíta súbor ktorý tiež nemá meno. Chce tam načítať prázdnu cestu alebo ako to opísať. Opakujem: Dal som ti ukážku, neprerábaj to čo som ti dal. Ak chceš mať na taboch vlastné popisky, vytvárať prázdne atď., budeš si musieť tie cesty držať v nejakom poly

btw: tvoj problém vyrieši pridanie podmienky či súbor existuje
LordMMX
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

to je to, že neviem jak. to tvoje som neprerábal, len som z toho ťažil... v tomto som dosť amatér...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

LordMMX napísal:to je to, že neviem jak. to tvoje som neprerábal, len som z toho ťažil... v tomto som dosť amatér...
v tom prípade ti za nejaké tie euráče naprogramujem komplet program ktorý chceš ;)

uprav tú procedúru takto:

Kód: Vybrať všetko

procedure TForm1.TabControl1Change(Sender: TObject);
begin
  if(fileexists(TabControl1.Tabs[TabControl1.tabindex])) then Memo1.Lines.LoadFromFile(TabControl1.Tabs[TabControl1.tabindex]);
end;
LordMMX
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

hm, nad tým pouvažujem. ja mám program spravený komplet ale chcem ho vylepšiť o nejaké nové features a tie záložky by som tam rád videl. jedná sa o textový editor (Tuším som dával naň link aj do "programátorského kútiku")
Napísať odpoveď