Včely v komíne

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Včely v komíne

Príspevok od používateľa Grim »

Do komína nám asi pred mesiacom vleteli včely, vyzerá to že sa celkom zybývali...sused sa stále sťažoval na hrozný hluk, ja som ale nič nepočul, tak som to neriešil...lenže teraz ti včely sem tam nejaká uhynie a mrtve včely máme po celej terase. Navyše pršalo, takže ich tak ľahko neodfúkne...a bojím sa že volakoho skôr či neskôr nejaká bodne...takže ako sa ich zbaviť? Podotýkam že vyliezť na strechu nepripadá do úvahy, tiež nie kúrením, lebo ten komín ani nevieme kde má základ. Ďakujem
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Daj si vyhľadať zväz včelárov a nejakého si zavolaj ku vám - môže ísť o stratený/uletený roj - ak máte v blízkom okolí včelára, ozvi sa mu. Nám sa do štítu chalupy (zvonka) sťahovali sršne a ničiť tie mrchy každý rok... :twisted: najlepšie zaberal obyčajný postrek na stromčeky a zabíjať tú háveď za súmraku, kedy ťa už nevidia a hrubo sa obliecť... no včely je škoda kántriť - radšej zavolaj včelára
Gajdy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Gajdy »

tak tak bud zavolaj vcelara alebo si pozicaj vcelarsky oblek zlikviduj ich popripade by mohlo stacit zakurit v komine
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Gajdy: Podľa mňa zrozumitelne napísal, že má ten komín zamurovaný.
Zbytočné požičiavať obleky od včelárov. Nejakému to nahlás, ešte bude aj rád, že si ich môže odchytiť. Tiež dosť pravdepodobné, že niekomu uleteli. Ak bývaš na dedine, popýtaj sa v krčme. Ak v meste tak skús nejaký včelársky portál..
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

OMG, hlavne nech ta nenapadne ich nejako likvidovat pre Boha.....za prve to moze byt necij migrujuci majetok a za druhe nemas minimalny dovod ich zabijat. Vcelar pride, vylezie si tam, odobere kralovnu a ostatne sa oseba postaraju ;)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Ak je ul hlboko v komine tak bude problem sa ich zbavit humanne, a neviem ci by si s tym vcelar poradil. Deratizator je asi najlepsie riesenie pre teba.
Taky kominar ma celkom dobre vybavenie vhodne aj na znicenie ula, len ci by to riskoval :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

S tym rozdielom,ze vcelar ked ma moznost tak si po to pride sam, nebude od teba pytat ziadne poplatky, a este sa ti s radostou podakuje :)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Tak-tak. Dnes je kazdy vcelar vdacny co i len za jeden zdravy roj. Okrem toho, jeto jeden z mala uzitocnych druhov hmyzu, tak peco ich likvidovat? Ako som uz povedal, zdrave vcelstvo je vzacnost.
qwerty-xyz

Re: včely v komíne

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Grim-Reaperka napísal:Do komína nám asi pred mesiacom vleteli včely, vyzerá to že sa celkom zybývali...sused sa stále sťažoval na hrozný hluk, ja som ale nič nepočul, tak som to neriešil...lenže teraz ti včely sem tam nejaká uhynie a mrtve včely máme po celej terase. Navyše pršalo, takže ich tak ľahko neodfúkne...a bojím sa že volakoho skôr či neskôr nejaká bodne...takže ako sa ich zbaviť? Podotýkam že vyliezť na strechu nepripadá do úvahy, tiež nie kúrením, lebo ten komín ani nevieme kde má základ. Ďakujem
:wink: vcelar ti ich nepomoze vybrat ked su v komine tak su zalezene vsade mozne a kralovnu budu mat schovanu, uz vidim vcelara ako sa napcha do komina. Zisti kde vsade ma ten komin vyvody, UPCHAJ ich a z hora spust do komina, poriadne kvalitnu a stiplavu dymovnicu, daju sa bud kupit alebo ked si macher tak si ich vyrobis. A oni tie svine vylezu vsetky, ked nie hod tam tych dymovnic naraz viac. efekt? tie vcely zdrhnu, nikomu sa nic nestane a este aj na okolie to bude posobit mierumilovne vzhladom na to ze dym z KOMINA je normalna vec. . .
dymom sa vypudzuju srsne, takze vcely tym pojdu tiez. Keby si nahodou nasiel zaklad komina odporucam pekne ohnom, a tvrdo na nich, leno ked ma dakto v baraku alergiu na tie male svine tak sa ich oplati pozabijat vsetky ci to su vcelicky alebo ne . . .
Mam kamarata co nato alergiu ma a ked ho daco kusne tak opuchne riadne kvalitne, keby opuchol na krku ta ho aj zabit moze. . .
--proste to ber tak, vcelar sa celym systemom komina neprepcha (to by musel byt nejaky zo somalska) dymovnica ano . . .
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Re: včely v komíne

Príspevok od používateľa aughostino »

qwerty-xyz napísal:... na okolie to bude posobit mierumilovne vzhladom na to ze dym z KOMINA je normalna vec. . .
kus pravdy mas ale dym z KOMINA cez leto? sice teraz je dodst chladne pocasie ale myslim ze v dome kurit netreba, a ked aj ano tak iba decentne a dym v tom pripade nebude az taky silny ako v pripade tych dymovnic :roll:

lepsie bude zavolat asi toho vcelara nech zhodnoti situaciu a ked bude aj vcelar bezradny tak potom uz iba ten deratizer
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

QWERTY - Spasiteľ ... vzdy ma napad ... povedal by som ze vcelar bude najskor vediet ci sa z toho komina vybrat daju alebo ich treba nejako vyhnat ...

... len tak od veci .. takisto som alergicky na vceli jed a ked sa nejaka do mna pusti tak ju attackujem .. ale roj by som nenicil ... dedovia su obaja vcelari a musim povedat ze vyrojene vcely ma este nikdy nenapadli .. prisli mi vzdy docela kludne ... mylsim ze ak nejakemu vcelarovi zachranis roj tak sa ti rad odmeni ... napriklad kvalitnym medom .. a to je odmena povedal by som viac ako slusna ... dobry med dnes zohnat je bud drahe alebo tazke :-) ...

... inak len tak naokraj dym vcely praveze upokojuje, tak neviem ci ich odtial vyzenie dymovnicou (max. tak udusi) ... ked som este nebol alergicky na vceli jed, tak som dedom pomahal casto so vcelami ... najcastejsie som prave chodil s tym dymákom a fukal na vcely dym aby boli kludne a on mohol s nimi pracovat, nikdy som nevidel aby tie vcely leteli prec ked som na ne fukol dym ...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

..jj, tiez co ja viem tak to vceli dobre, ze nie uspi...budu take nemotorne, mozno trosku zpadnu este nizsie v tom komine :wink:
Gajdy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Gajdy »

najskor to je daki vyrojeni roj cize vcelarovy by stacilo dakde blizko polozit ul z matkou a vceli by sa mali premiestnit do ua
qwerty-xyz

nordkapp_pb napísal:QWERTY - Spasiteľ ... vzdy ma napad ... povedal by som ze vcelar bude najskor vediet ci sa z toho komina vybrat daju alebo ich treba nejako vyhnat ...

... len tak od veci .. takisto som alergicky na vceli jed a ked sa nejaka do mna pusti tak ju attackujem .. ale roj by som nenicil ... dedovia su obaja vcelari a musim povedat ze vyrojene vcely ma este nikdy nenapadli .. prisli mi vzdy docela kludne ... mylsim ze ak nejakemu vcelarovi zachranis roj tak sa ti rad odmeni ... napriklad kvalitnym medom .. a to je odmena povedal by som viac ako slusna ... dobry med dnes zohnat je bud drahe alebo tazke :-) ...

... inak len tak naokraj dym vcely praveze upokojuje, tak neviem ci ich odtial vyzenie dymovnicou (max. tak udusi) ... ked som este nebol alergicky na vceli jed, tak som dedom pomahal casto so vcelami ... najcastejsie som prave chodil s tym dymákom a fukal na vcely dym aby boli kludne a on mohol s nimi pracovat, nikdy som nevidel aby tie vcely leteli prec ked som na ne fukol dym ...
mas dym a dym, ja ked ti nadrobim maruhuanu zapalim a budem ta s tym dymom ovievat tak tiez budes v raaaaaji, led zoberiem vojensku dymovnicu prave na ucel vypudenia osob z objektu tak budes utekat ako do riti streleny,jen aby si v tom dyme nebol. To iste aj zo vcelami, spravny dym a pojdu . . . a vcelar bude vediet hovno lebo nebude vediet kde je kralovna a ked bude dakde pekne zastrena uz vidim ako chyti to obrovske kladivo, rozebe im stenu, potom komin, vyberie kralovnu, vsetky vcielky pojdu poslusne za nou a este vam bude pravidelne davat med ze ste mu zachranili jeho milovanu. Co ste taki naivni ci len zdegenerovani internetom???, VYPALIT A VYPUDIT ich,.... ziadny vcelar vam nepomoze ked bude ta velka vcielka niekde zaebkana . . .
--
no buzikovia, prave som volal svojmu kamaratovi ktoreho dedo bol vcelar, a ked som mu povedal co ste tu napisali tak povedal ze dristate a kvalitne, pretoze vcela sa dymu BOJI a dym jej smrdi, mysli si ze to je ohen, tak od toho ide instinktivne het. Ziadne take ze ju to ukludnuje, mozno ju to tak akurat pridusi, tak neviem kto tu ma koho dedov vcelarov ale ocividne mate blbe info.
taktiez sa stihol vyjadrit k vasmu problemu a tym je ze vcely ostava len VYPUDIT pretoze na hladanie kralovny nie je priestor a obvzlast nie v komine, ktory moze mat prieduchy kade tade . . .
porucam sa pani, a blbi ste tu prosimpekne VY
--kamarat je z jednej nemenovanej dedinky vranovskeho okresu a dlhe roky mali najlepsi med co som kedy jedol a mali aj dost ulov, takze o tom daco vie.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tak som volal jednemu do jednej provincie v nahornom tadzikistane .. ten je tez povodne z hornej dolnej a med uz jedol .. takze cosi o tom asi vie ...

a asi neuveris ale poslal mi takuto stranku ...

Kód: Vybrať všetko

http://www.vcelarime.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=152:pravidelna-kontrola-vciel&catid=57:technologia-a-postopy

... mylsim ze kominov je dost vela druhov, roje su tiez rozne velke, vcelari to vedia posudit najlepsie co je vhodne riesenie ... iba ten qwerty je stale rovnaky šulin :? :? :? ...
qwerty-xyz

nordkapp_pb napísal:tak som volal jednemu do jednej provincie v nahornom tadzikistane .. ten je tez povodne z hornej dolnej a med uz jedol .. takze cosi o tom asi vie ...

a asi neuveris ale poslal mi takuto stranku ...

Kód: Vybrať všetko

http://www.vcelarime.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=152:pravidelna-kontrola-vciel&catid=57:technologia-a-postopy

... mylsim ze kominov je dost vela druhov, roje su tiez rozne velke, vcelari to vedia posudit najlepsie co je vhodne riesenie ... iba ten qwerty je stale rovnaky šulin :? :? :? ...
no sak ty si len guuugli prkotinky, ci booooze ja ked teba stretnem tak ta zavriem na zachod s dymovnicou a ked to tam uz budes mat pekne zadymene tak sa ta budem priebezne pytat ci ta to uz ukludnuje, ci docista nechapes ze mas dym a dym ? ... ja vravim o tom ako dostat tie vcely VON Z KOMINA, CI TI TOTALNE PRASKA NA HLAVU ZE TO NEVIES POCHOPIT?????? ZE KED IM TAK EBNES DYMOVNICU TAK POJDU VON? AUTOR TEMY ICH CHCE DAT PREC!!! NECHCE IM TAM SPRAVIT UL A CERPAT MED Z PRVEHO KOMINOVEHO PRIEDUCHU . . . .

a ked by si chcel vediet kamarat je z dediny Zámutov, keby si bol od nas trklo by ti aj meno, a to ze s medom mal dost co spolocneho a vcelickami tiez!!!!!!
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

qwerty ty si taky kus ...
Teba stretnut tak ta skopem jak psa (Aby v tom tatko nebol sam) a nakoniec prejdem autom ... To nie je mozne. Nikdy som si nemyslel ze taka demencia existuje. Ale asi sa zrodil novy druh. Homo Sapiens Dementus.

Vcely sa odjakziva zadymovanim ukludnuju. Uz Prve vcelarske poznatky maju v sebe tuto poznamku.
Nie v qwertylande to urcite je inac. :roll:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

prosim dajte mi rank DEBIL, lebo chcem pomoct bliznemu a ak to ide nech si skusi tie vcely vytiahnut sam skor nez ich skantrim sírnym knotom alebo plamenometom, alebo skor ako mu uletia do druhej dediny na kostolnu vezu ...

DEBIL, DEBIL, DEBIL ... a tieto slova zneli este dlho potom ako odisil so zvesenou hlavou ze ho ti "ostatní" nepochopili ...

btw. ČAK NORIS -> ten spominany kamarat je zas z dediny Ordzhonikidzeabad, ale keby si bol odtial tiez by si ho urcite poznal :-) ... vlastni totiz jediny splachovaci zachod v okolí :-P ...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Tých debilov je tu viac, hlavne tí odborníci na všetko, čo by hneď likvidovali celý roj. Včelári ako aj hasiči majú na tieto prípady špecialny vysavač. Včeli odsajú a prenesú kam treba. Žiadne dymovnice, deratizovanie, buranie komína a podobné nezmysli. :roll:

nordkapp_pb: Tý medzi nich očividne nepatríš.. :wink:
qwerty-xyz

Shark NX napísal:qwerty ty si taky kus ...
Teba stretnut tak ta skopem jak psa (Aby v tom tatko nebol sam) a nakoniec prejdem autom ... To nie je mozne. Nikdy som si nemyslel ze taka demencia existuje. Ale asi sa zrodil novy druh. Homo Sapiens Dementus.

Vcely sa odjakziva zadymovanim ukludnuju. Uz Prve vcelarske poznatky maju v sebe tuto poznamku.
Nie v qwertylande to urcite je inac. :roll:
hej? cakam ta vo vt, mozes zobrat aj kamaratov, a ber si aj nieco na spanie, ked budes u nas na ARE tak aby ti nasi nemuseli davat pyzamko . . . Lebo dost pochybujem o tvojej vybojnosti voci mne . . .

//autoeditácia príspevku ( 25 Jun 2009, 17:57 )
Frikso napísal:Tých debilov je tu viac, hlavne tí odborníci na všetko, čo by hneď likvidovali celý roj. Včelári ako aj hasiči majú na tieto prípady špecialny vysavač. Včeli odsajú a prenesú kam treba. Žiadne dymovnice, deratizovanie, buranie komína a podobné nezmysli. :roll:

nordkapp_pb: Tý medzi nich očividne nepatríš.. :wink:
polozime si par zakladnych otazok ok? ABY SME VEDELI kto na com je, vy tvrdite ze vcely dym ukludnuje, ja vravim ze ich to dusi.
NO pozzrime sa na vcelicku, Ktory magor z vas si mysli ze oxid uhlicity alebo oxid uholnaty ma UKLUDNUJUCE ucinky na hmyz a nech mi to zdovodni na chemickej reakcii poprosim. Alebo ked vcielka maja vidi DYM tak vie ze dym ju UKLUDNUJE tak to je potom v pohode s nou, ci Z AKEJ CHMARY BOHOVEJ dokaze dakto povedat alebo napisat ze to hmyz UKLUDNUJE? ja ked vam nasadim masky a pustim do nich oxid uholnaty uvidite aki budete vsetci kludni daktori sa uz ani nezobudite . . .

ja nechcem textik od vcelara ze to vcelicku ukludnuje, ja CHCEM chemicku reakciu kde sa dokazuje ze oxid uholnaty s uhlicitym ma UKLUDNUJUCE ucinky na hmyz. To sa vam zda ze pre vcelicku je dym ukludnujuci? sak to by sme im mohli dat dymovnicu namiesto hasisa do ula a oni by tam boli "chudinky" nafetovane nie?.
SAK SA DUSIA, jeeeezis problem pochopit?????
A hej poziarnici maju vysavac na vcely, -- to tu hod link lebo nasi v okrese take daco nemaju, vy zo zapadu uz mate aj vysavac na vcely, MY mame vysavac na hovna, volame ho hovnocuc a vybera sracky zo zumpy, . . .
Zamknuté