MasterCard nie je explicitne kreditna karta. Ja mam MasterCard ako hlavnu kartu k uctu (TB)- emboss, debet. Ziadny kredit. Povodnu kartu k uctu nepouzivam - Electron. Na kredit mam klasicku Visu.
Vyhoda emboss MC v minulosti spocivala v podpisovani, PINko nebolo treba pri plateni. Toto uz ale neplati od doby, co na nove karty zacali davat chipy. Jediny obchod, kde este nechcu pin, ale staci podpis pri platbe ochipovanej MC je Carrefour. O inom dalsom neviem.
killa bee obcas to chce aj v tescu, niekedy aj podpis aj PIN, ale nevysledoval som tam system.
@Visa Electron: ta mi funguje na internete ako klasicka VISA (t.j. tento typ vyberam). Moznost netovej platby snad nemali elektrony pred 5+ rokmi, co ja mam eletktrona od SLSP ca. z roku 2006 tak nim bez problemu platim. Este viem ze na stare karty rodicov sa v tom case toto aktivovat nedalo.
Ak po zadani PINu bude po tebe chciet este aj podpis, tak ju/ho kludne posli dpc. Ak je na POS terminaly primarne nastavena PIN autentifikacia, tak podpis ich nema co zaujimat. Ak je nastaveny len na podpis, tak pokladnik, resp predajca ma pravo nahliadnut do obcianskeho preukazu, pri pochybnostiach.
Mi povedz ako mam poslat do pixi POS terminal Isteze mozem to nechat tak, ale radsej jeden podpis na jeden papier ako jeden pruser po jednom dni roboty nie?
POS terminal nechce podpis. To chce len neinformovana obsluha. Ak je to cisto na podpis, tak z terminalu hned vylezu 2 potvrdenia (jedno na podpis, druhe pre teba), ak chce PIN, tak tie potvrdenia vylezu az po PINe a tym padom je transakcia ukoncena. To ze potom chce od teba pokladnicka este podpis je jej blbost. Kludne si potom nechaj zavolat hlavnu pokladnicku, ona to dotycnej obsluhe vysvetli.
killa_bee JA som obsluha. A prebieha to tak, ze to najprv chce zadat PIN, ten sa zada, a potom ked vylezie papierik, tak vylezie s polom na podpis, a dalsia vec sa POSka pyta, ci sedi podpis s kartou NIE/ANO.
Ja som pisal, ze to je vecou nastavenia terminalu. To pole na podpis sa netlaci vzdy?? Kua, 95% transakcii robim kartou, ale este nikdy som si necital to potvrdenie z terminalu.