PHP MySQL funkcie
PHP MySQL funkcie
Ahojte, potreboval by som vašu pomoc. Som v MySQL začiatočník a potrebujem ju použiť. Potreboval by som funkcie:
nazov($table); - vrati 2 rozmerne pole (array [][]) kde 1 rozmer je stlpec a druhy riadok. $table je nazov tabulky. do pola sa ulozi cela tabulka.
2. funkcia. nazov($table, $col, $row, $data) ktora do danej tabulky $table na poziciu $col:$row ulozi $data. Ak pozicia neexistuje vytvori ju.
Surne to potrebujem a ja sa z MySQL nejak neviznam. Funkcie nepotrebuju pripojenie k databaze lebo budu pracovat v prostredi PHP-Fusion 7. Prepacte za moju gramatiku. Dufam, že mi niekto pomôže. Vopred mu ďakujem.
-------
Nevravte mi, že nikto nevie pracovať s MySQL.
nazov($table); - vrati 2 rozmerne pole (array [][]) kde 1 rozmer je stlpec a druhy riadok. $table je nazov tabulky. do pola sa ulozi cela tabulka.
2. funkcia. nazov($table, $col, $row, $data) ktora do danej tabulky $table na poziciu $col:$row ulozi $data. Ak pozicia neexistuje vytvori ju.
Surne to potrebujem a ja sa z MySQL nejak neviznam. Funkcie nepotrebuju pripojenie k databaze lebo budu pracovat v prostredi PHP-Fusion 7. Prepacte za moju gramatiku. Dufam, že mi niekto pomôže. Vopred mu ďakujem.
-------
Nevravte mi, že nikto nevie pracovať s MySQL.
Re: PHP MySQL funkcie
pato1abc napísal: nazov($table); - vrati 2 rozmerne pole (array [][]) kde 1 rozmer je stlpec a druhy riadok. $table je nazov tabulky. do pola sa ulozi cela tabulka.
Kód: Vybrať všetko
function nazov($table) {
$sql = "SELECT * FROM `$table`"; // chceme vsetky riadky
$rs = mysql_query($sql); // spustime prikaz
$result = Array(); // tu bude vysledok
// teraz ak mysql_query vratilo spravny vysledok, prejdeme vsetky riadky
/*
vsetko vlozime do pola kde $result[i] bude i-ty riadok tabulky
ak ma tabulka stlpce napr. meno a nazov, tak sa k nim dostanes takto...
$result[2]['nazov'] - znamena treti riadok a hodnota v stlpci nazov atd...
*/
if( $rs) while( $row = mysql_fetch_row($rs)) {
$result[] = $row;
}
return $result;
}-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
skús nejak takto:
function nazov($table, $col, $row, $data){
$sql = (mysql_num_rows(mysql_query('select * from '.$table.' where id='.$row.' limit 1'))>0) ? "update " : "insert into ";
$sql .= $table . "set ".$col."='".$data."' where row='".$row."'";
mysql_query($sql);
}Ešte som neviskúšal ale vyskúšam. A veľmi pekne dakujem. V hlaviške includu (tam si to dam) ste uvedeni ako autori)
//autoeditácia príspevku ( 28 Jun 2009, 20:03 )
Skúsil som to. Nech robím čo robím nejde to. Ide o audiotrackovu funkciu. Vypíše túto chybu:
Na riadku 9 je:
Skúsiť si to môžete tu ale je to local host takže iba keď budem mať zapnutý PC. (samozrejme. (ano pojde vam to zobrazit pokial sa nezmeni IP))
//autoeditácia príspevku ( 28 Jun 2009, 20:03 )
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in D:\xampp\htdocs\MySQL.php on line 9Kód: Vybrať všetko
$sql = (mysql_num_rows(mysql_query('select * from '.$table.' where id='.$row.' limit 1'))>0) ? "update " : "insert into ";-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
1. Daj si chybu vypísať pomocou mysql_error() (mal by zobraziť celý dopyt), pretože nevieme (aspoň ja) čo presne dosádzaš za $table ($row). Je jasné, že by tam mal byť názov tabuľky (v $table), ale čo ak...
2. Tu sa mi nezdá:
nemá byť
(medzera pred set, pokiaľ nieje dosadená v $table)?
2. Tu sa mi nezdá:
$sql .= $table . "set ".$col."='".$data."' where row='".$row."'"; Kód: Vybrať všetko
$sql .= $table . " set ".$col."='".$data."' where row='".$row."'"; Kazdy riadok v tabulke by mal byt jedinecny... teda mal by tam byt stlpec (alebo viac stlpcov) ktory vystupuje ako primarny kluc.pato1abc napísal:audiotrack: ake id ? mám spraviť stĺpec "id" ?
Ak mas vo svojej tabulke takyto stlpec, tak ho daj namiesto id.