Processor
z tychto dvoch je vykonnejsi AMD.
staci si preliezt nejake grafy, napr na extrahardware:
http://www.extrahardware.cz/nejsilnejsi ... 5?page=0,6
http://www.extrahardware.cz/test-30-pro ... i?page=0,4
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
hej amd je vykonejsie ale aj tak nikdy nevyuzije cely vykon toho procaka takze ja by som radsej isiel do Intelu..johny_sk napísal:z tychto dvoch je vykonnejsi AMD.
-
Lord ANAKIN
Professional
-
Suffel
Guru
vymyslat si nemyvmysla je to len moj nazoor.. takze ja osobne by som bral intel a preco preto ze s nimi mam dobre skusenosti a daju sa dobre taktovat.. a to ze ten procak nevyuzije je pravda..Lord ANAKIN napísal:Suffel nevymyslaj .... take chabe vyhovorky ... ked si moze vybrat nech si vyberie ten vykonnejsi ....
to Filipito: Ale my uz nie sme v dobre kde boli este stare Pentium 3 a AMD 700. Kde CPU horel ked si mal 5hodin zapnuty komp (hlavne stare AMD) Dnesne procesory su uz o niecom inom, Chladic potrebuejs na ten Intel takisto aj na AMD. (pri taktovani)
Z tych dvoch je lepsi AMD a o vela...
a este to Sufel: To je pekna blbost co ty hovoris. Je to presne ako pri dvojjadrach, tiez sa kazdy bal ist do dvojjadroveho CPU lebo kazdy hovoril ze to nikdy nevyuzije a podobne blbosti. Teraz su na nove hry urcene "len" X2 a viac CPU. O par rokov si uz pomaly ani nezahras na X2 CPU lebo to bude potrebovat minimalne X4. Takze asi tak...
Z tych dvoch je lepsi AMD a o vela...
a este to Sufel: To je pekna blbost co ty hovoris. Je to presne ako pri dvojjadrach, tiez sa kazdy bal ist do dvojjadroveho CPU lebo kazdy hovoril ze to nikdy nevyuzije a podobne blbosti. Teraz su na nove hry urcene "len" X2 a viac CPU. O par rokov si uz pomaly ani nezahras na X2 CPU lebo to bude potrebovat minimalne X4. Takze asi tak...
-
Suffel
Guru
noo tak vyuzit ich moze ale v pohode ide aj na 2jadre...DAMON88 napísal:MAD je velmi moc lepsie a suffel ked dnes uz GTA IV vyuzije 4jadra tak asi to o 2-3roky plne vyuzije nemyslis
Sapo - ano ale ty tu hovoris o prechode z jedno jadra na dvoj ale tu je rec o stvorjadrovych procakoch a povec mi ze kde teraz vyuzije stvorjardo 2.4MHz no nehovorim mozno o take 3-4 roky ano.. ale teraz urcite nie... ale ok neberiem ti to mas pravdu je lepsie ked kupi ten vykonejsi.. ale mne osobne by stacil ten intel to je len moj nazor mozno aj preto ze amd-ck moc nemusim..
Porovnávať X4 955 a Q6600 .. Q6600 je rok alebo koľko už starý CPU, väčší výrobný proces, viac hreje.. keď už treba porovnať s Q9400/Q9550 kde budú výkony +- veľmi podobné čo potvrdili aj testy .. Intel má ešte i7, ktoré sú lepšie ako Phenom II.. A odpoveď na tvoju otázku .. jednoznačne z týchto dvoch AMD X4 955
Jezis to bol ako priklad, to bolo obdobie prechodu z X1 na X2 CPU, a bude to iste z X2 na X4.Suffel napísal:noo tak vyuzit ich moze ale v pohode ide aj na 2jadre...
Sapo - ano ale ty tu hovoris o prechode z jedno jadra na dvoj ale tu je rec o stvorjadrovych procakoch a povec mi ze kde teraz vyuzije stvorjardo 2.4MHz no nehovorim mozno o take 3-4 roky ano.. ale teraz urcite nie... ale ok neberiem ti to mas pravdu je lepsie ked kupi ten vykonejsi.. ale mne osobne by stacil ten intel to je len moj nazor mozno aj preto ze amd-ck moc nemusim..
A jak ze aplikacie nevyuziju 4 jadra, ved uz takmer kazda nova hra ma podporu X4 CPU, potom graficke programy, vseliake konvertovacie programy a pod.
A ze 4 roky? Uz o rok bude nadavat ked si kupi X2 CPU...
A este k tomu ze AMD moc nemusis, no to bol asi nazor kazdeho ale len do obdobi Athlonu X2 a Phenomu, neviem ci si pozeral testy, ale tieto Phenomy 2 su uz take dobre Intely, aj co sa tyka OC aj vykonu...
Unreal3, GTA IV maju citelne vyssi vykon so 4 jadrami.
a pravdepodobne vsetky buduce hry zalozene na Unreal3 engine.
v malej miere 4 jadra vyuziju aj ine hry (Supreme Commander atd.), ibaze rozdiel vo vykone medzi 2 a 2+ jadrami nie je az taky velky.
viac jadier ma takisto citelny vplyv na vykon v pripade crossfire/SLI. to ale nie je pouzivane beznymi ludmi.
a pravdepodobne vsetky buduce hry zalozene na Unreal3 engine.
v malej miere 4 jadra vyuziju aj ine hry (Supreme Commander atd.), ibaze rozdiel vo vykone medzi 2 a 2+ jadrami nie je az taky velky.
viac jadier ma takisto citelny vplyv na vykon v pripade crossfire/SLI. to ale nie je pouzivane beznymi ludmi.
Ďakujem kupim radsej to AMD lenže vide 965 so 3,4 takze radsej toho a aku grafu k tomu odporucate a ake ramky plus zdroj aj mb by sa zislo chcem to na gaming lebo mam pc AMD sempron 3000+ 1,8GHZ ,Radeon 3650 agp 512mb RAM DDR1 DDR400 1GB A-DATA CL3 1x1GB zdroj k case Middle tower 300w shit jak svina kto vie ci by to utiahlo P4 
grafiku taku dobru, aku si vies dovolitAsus_ napísal:Ďakujem kupim radsej to AMD lenže vide 965 so 3,4 takze radsej toho a aku grafu k tomu odporucate a ake ramky plus zdroj aj mb by sa zislo chcem to na gaming lebo mam pc AMD sempron 3000+ 1,8GHZ ,Radeon 3650 agp 512mb RAM DDR1 DDR400 1GB A-DATA CL3 1x1GB zdroj k case Middle tower 300w shit jak svina kto vie ci by to utiahlo P4
v oktobri by mali vypustit DX11 nove grafiky, ak mozes pockat, terajsie budu lacnejsie a nove budu rychlejsie s viac funkciami.
RAM by malo zmysel asi kupit 2 az 4 GB
MB podla procesora. najlepsie daky, ktory vie slusne pretaktovat, alebo skor lacny ?
zdroj podla penazenky. najlepsie daky 500W+ znackovy, aby utiahol vyssie rady grafik.
cele to zalezi od tvojho rozpoctu a cien obchodu, kde nakupujes.
v principe dnes na grafike zalezi viac ako na procesore. ale grafiku lahsie upgradnes ako procesor (pri procesore treba casto zmenit MB, RAM + rozobrat pomaly celu skrinku)