Včely v komíne

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

Vsetci sa upokojte. To neviete normalne diskutovat? Viem, ze qwerty tu nema bohvieaku povest, ale to neznamena, ze ho mozete len tak urazat, skuste radsej pouzit argumenty.
K teme: ja by som k tomu zavolal vcelara, nech rozhodne co a ako, urcite to bude vediet lepsie ako vy vsetci dokopy.
qwerty: ked sa nadychas vela CO2 alebo CO, tak v dosledku nedostatku kyslika zacnes byt malatny, co je ista forma upokojenia, podobne je to asi aj u hmyzu.
//Lubo$: ich to moze dusit, ale to neznamena ze pred dymom zacnu panicky utekat.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

QWERTY, ked mi tu ty das podrobny rozbor vcelych dychacich ciest s dokazom, z vcelu to dusi....(Ziaden clanocke od vcelich vrahov ani ziadne reci od niekoho zo Zamutova ci inej Vysnej Niznej), tak potom ti tu aj ja dam tie rovnice co si chcel.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

lol qwerterminator ja by som zas chcel vidiet ake chemicke reakcie prebiehaju v tvojej hlave :lol:
ako mozes porovnavat ludi so vcelami?? sak to je uplne mimo misu co to ty pises...a k tomu ako vzdy tebe vlastne radikalne riesenie problemov...hej vsetky tie vcely by si vyzabijal ale to by som ja daval az ako krajne riesenie...urcite je prospesnejsie skusit ich odtial najprv dostat po dobrom ako tu pisu ludia, nech sa na to pozrie naky vcelar, co ty vies ci on bude ci nebude vediet ako na to...a nechod tu na nas s tym ze ty poznas hentoho, tamtoho a neviem este koho...z tych kecov ti neverim nic, a autorovi temy odporucam aby sa nenechal viest tvojimi radami...
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Lub0$ napísal:QWERTY, ked mi tu ty das podrobny rozbor vcelych dychacich ciest s dokazom, z vcelu to dusi....(Ziaden clanocke od vcelich vrahov ani ziadne reci od niekoho zo Zamutova ci inej Vysnej Niznej), tak potom ti tu aj ja dam tie rovnice co si chcel.
co dycha vcela hm? troubo, kyslik! ne? ci co ? na siricitanoch funguju vcelicky? a oxid uholnaty im co? skodi, preco? lebo sa dusia, neveris ? Ne? chyt si jednu vcelicku (nekameruj to!!!!!!!.lebo pojdes do basy za tyranie zvierat) kup si dymovnicu, taku malicku, 8sk jedna. Alebo is nejaku sprav, chytenu vcelicku daj do velkeho 10 litroveho skleneneho pohara, ano lubko aj take velke su, divil by si sa,ona bude bzucat a lietat kade tade a ty jej tam supnes tu zapalenu dymovnicu a to tam vsade nadymi, faaaakt ver mi, a ta vcelicka bude robit vsade bzum bzum a potom zdochne, preco? pretoze sa UDUSI!!!!!!! Stupidnejsie to uz vysvetlit neviem, ked nepomaha ani toto ako pre decko v skolke tak si fakt prepnuty. Vcela sa oxidom uholnatym a uhlicitym NEUKLUDNUJE ale DUSI SA, ja ked ti dam pri behu pikslu s kyslikom tak budes behat ako do ritky streleny, ked ti dam pikslu s co2, po 5 metroch padnes a zachranka bude mat co robit aby ta rozdychala. Vcelicka ma iny krvny obeh, to je pravda, ale tiiieeeeez sa nam dusiiii.
A ked podla dakoho je DUSENIE UKLUDNOVANIE, tak na chirurgii budeme takymto volom davat ako umele dychanie CO2, ved preco nie, ved ich to ukludni . . . .

DO mna sa tu pustate? ved ludia vas co si myslite ze forma dusenia je ukludnovanie a ze vcele robi dym dobre, by vyfackala kazda jedna ucitelka biologie, doktor a este aj veterinar, a skuseny vcelar by si o vas tiez daco pomyslel. DUSI JU TO, a neukludnuje, akurat je A TOTO SI RACTE PAMATAT---PRIOTRAVENA PRETO SA ZDA, PISEM ZDA, ESTE RAZ, PISEM ZDAAAA, ZE JE KLUDNA.

Dýchacia sústava: Hmyz dýcha vzdušnicami. Vzdušnice sú sústavou rozvetvených rúrok spevnených chitínom, ktoré zasahujú do všetkých tkanív a rozvádzajú do nich vzdušný kyslík. Vďaka tomu svaly hmyzu nemusia pracovať na kyslíkový dlh.

ZDROJ pre buzikov ktori stale zastavaju nazor ze vcelicku oxid uholnaty ukludnuje, neviem AKO KED DYCHA KYSLIK

http://sk.wikipedia.org/wiki/Hmyz
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Vcelarsky Dymak:
''Slouží k mírnění včel. Včely na dým pudově reagují nasáváním medných zásob. Dým potlačuje obraný pud a tím agresivní včelstva zklidňuje. Ke zmírnění včel je možno použít rosení vodní mlhou. Pokud míníme vyhledat matku musíme použití kouře omezit na minimum, jinak matka uniká před světlem do vzdálených míst úlu.''
http://www.n-vcelari.sk/sal/VCELY20.html
qwerty-xyz

a co sa tym chcelo povedat?.... ak ked je priotravena tak jasne ze neni agresivna, teba dam ako priklad, ked ta vystavim posobeniu oxidu uholnateho na dlhsi cas tak budes taky kludny ze ti mozem aj do riti plastovu flasu strcit a nebudes sa branit, . . .
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

qwerty-xyz napísal:a co sa tym chcelo povedat?.... ak ked je priotravena tak jasne ze neni agresivna, teba dam ako priklad, ked ta vystavim posobeniu oxidu uholnateho na dlhsi cas tak budes taky kludny ze ti mozem aj do riti plastovu flasu strcit a nebudes sa branit, . . .
boze to si naozaj taky sprosty alebo to len hrajes??? nedavno si hovoril ze to tie vcely vyplasi a teraz uznavas ze ich to skludni...lebo ti dosli argumenty a ukazalo sa ze si nemal pravdu...ako nakoniec vzdy :wink:
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

Long life for QWERTY the Great Bee Slayer.... :roll:

jezisi kriste ako mozes tarat takto 5 cez 9? raz tvrdis jedno, raz druhe - ked tu ludia dali padne dokazy o tom, ze to tak je tak iba IMBECIL neuzna ze to je tak, qwerty daj sa liecit prosimta.... alebo vies co? ked bude nejake vychodoslovenske stretko vezmem gangyho, a skor ako sa s gotharom a spol ozereme tak sa prevezieme do toho tvojho slavneho vranova nech vidime na vlastne oci co si za ko*ot...

k teme - myslim, ze vsetko bolo povedane a vcelar bude najlepsie riesenie.... ak ti nahodou povie ze to treba vypudit/zahubit - aspon mas nazor odbornika a nie qwerterminatora...
Gothar
Moderátor
Moderátor

qwerty-xyz napísal:a co sa tym chcelo povedat?.... ak ked je priotravena tak jasne ze neni agresivna, teba dam ako priklad, ked ta vystavim posobeniu oxidu uholnateho na dlhsi cas tak budes taky kludny ze ti mozem aj do riti plastovu flasu strcit a nebudes sa branit, . . .
Ved si priznaj chybu, v podstate toto iste som napisal vo svojom prispevku vyssie... Nebavime sa o tom, ci im to skodi, ale o tom, ako na dym reaguju a to je dost rozdiel.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

aj ked povieme vsetci to iste, tak iba qwertas ma pravdu ... na to si zvykajte, lebo citujem : " ked on tak povedal, tak to tak bude" :-P :-P
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Lukas ... Sry musim si este do neho stuchnut :)

qwerty :) Dakujem za vycarovanie usmevu na tvari. Ja ti donesiem do VT Pytel na Mrtvoly aby si sa mal do coho zabalit... Trtko :roll:
Qwertynator ... :D

Ukludnovanie ... Dusenie ... Pri vcelach to je hra na Slovicka.
Ide o jedine ... Omamit ich natolko aby neboli agresivne a aby sa s nimi dalo bezpecne manipulovat.
A dym skvelo tento ucel plni.
Nikto sa tu nebavi o ucinkoch na cloveka :roll:
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Shark NX napísal: Qwertynator ... :D
to je qwerterminator! :smt025
sa naserie tak zlozi tie vcely aj silackym pohladom
qwerty-xyz

SchYzo napísal:boze to si naozaj taky sprosty alebo to len hrajes??? nedavno si hovoril ze to tie vcely vyplasi a teraz uznavas ze ich to skludni...lebo ti dosli argumenty a ukazalo sa ze si nemal pravdu...ako nakoniec vzdy :wink:
ked hodim pred teba dymovnicu tak ujdes ked ti ju hodim do izby a zavrem za tebou dvere tak ta to "ukludni"... co nechapes ?.....
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

qwerty-xyz napísal:ked hodim pred teba dymovnicu tak ujdes ked ti ju hodim do izby a zavrem za tebou dvere tak ta to "ukludni"... co nechapes ?.....
tak vcely ocividne neutekaju ked sa dym pouziva na ich skludnenie :roll: prestan sa tu natahovat o kazdu vetu, si horsi nez fico, dzurinda a im podobni dohromady...
qwerty-xyz

GothaR napísal:Ved si priznaj chybu, v podstate toto iste som napisal vo svojom prispevku vyssie... Nebavime sa o tom, ci im to skodi, ale o tom, ako na dym reaguju a to je dost rozdiel.
takze priotravenie sa a dusenie hmyzu neskodi, tak to je fakt bohovy nazor. To mas aj na ludi taky ? ze je rozdiel ako na teba oxid uholnaty posobi alebo ako ti skodi? Lebo u mna je to toto iste, Proste je to otrava a ked si v tom dlho, chcipas, rovnako ako aj vcelicka. . .
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Videl si niekedy ako sa to robi? Videl si niekedy ako sa zadymuju ule?

Netrep hluposti...
Gothar
Moderátor
Moderátor

qwerty-xyz napísal:takze priotravenie sa a dusenie hmyzu neskodi, tak to je fakt bohovy nazor. To mas aj na ludi taky ? ze je rozdiel ako na teba oxid uholnaty posobi alebo ako ti skodi? Lebo u mna je to toto iste, Proste je to otrava a ked si v tom dlho, chcipas, rovnako ako aj vcelicka. . .
Omg, zacinam lutovat, ze som sa ta zastal...
Moze im to skodit, ale nie natolko, aby sa nezregenerovali. Ved aj ty ked sa zavries do malej miestnosti a vydychas si tam vzduch, tak budes trochu mimo, ale ked vyjdes na cerstvy vzduch, tak sa das dokopy.
A hlavne odbocujes od temy, pretoze este na minulej strane si tvrdil, ze sa daju z komina vydymit, no ked prisli dokazy o tom, ze vcely pred dymom neutekaju, tak si to zvrhol na to, ze im to skodi.
qwerty-xyz

GothaR napísal:Omg, zacinam lutovat, ze som sa ta zastal...
Moze im to skodit, ale nie natolko, aby sa nezregenerovali. Ved aj ty ked sa zavries do malej miestnosti a vydychas si tam vzduch, tak budes trochu mimo, ale ked vyjdes na cerstvy vzduch, tak sa das dokopy.
A hlavne odbocujes od temy, pretoze este na minulej strane si tvrdil, ze sa daju z komina vydymit, no ked prisli dokazy o tom, ze vcely pred dymom neutekaju, tak si to zvrhol na to, ze im to skodi.
no ja vacsinou z dymu utekam ked mam moznost neviem ako vy ostatni, a napisal som ze to platilo na srsne tak by malo aj na vcely, Dokonca ja na osy, sak osy liezli vecne do dutiniek na rurkach od plotov, a tam sme bud hodili tu malu cibulkovu dymovnicu alebo to spravili trochu drastickejsie o tom pisat nebudem . . .
Gothar
Moderátor
Moderátor

A ty si vcela? Stovky rokov sa dym pouziva na upokojovanie vciel a ty tu ides tvrdit, ze ich to plasi? V tom je trochu rozpor...
// :hehe:
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

qwerty-xyz napísal:no ja vacsinou z dymu utekam ked mam moznost neviem ako vy ostatni, a napisal som ze to platilo na srsne tak by malo aj na vcely, Dokonca ja na osy, sak osy liezli vecne do dutiniek na rurkach od plotov, a tam sme bud hodili tu malu cibulkovu dymovnicu alebo to spravili trochu drastickejsie o tom pisat nebudem . . .
boha jeho ale prestanes s tym zavadzanim uz? ty si vcela? teraz zrazu to bolo na srsne ale mao by aj na vcely co....

/edit: aah gothar mi vyfukol vetu :lol:
Zamknuté