Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Ares011
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ares011 »

Jaj, tak sorry :D ale ja nwm , podla mna to nie je dobre kombinovat bo ked ides najskor behat tak sa unavis a z toho treningu uz nedas maximum a tak je to aj opacne.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Hi all.
Dneska som cvicil plecia a pri snahe o precvicenie zadnych hlav ramien ma to akosi pobolievalo. (mierny predklon, rozpazky s jednoruckami).
Mate niekto neaky hint ako dobre precvicit plecia bez bolesti? : )
Dik.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

mne to eliminuje rozcvicka, posledne dva tyzdne sa mi okrem "rozhybania" osvedcilo zahriatie s malymi jednoruckami (4) /tlaky, rozpazky, prip. aj ine../.. dovtedy som to prakizoval len s prazdnou tycou pri tlakoch v sede, no nebolo to ono
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

kinjeril napísal:Hi all.
Dneska som cvicil plecia a pri snahe o precvicenie zadnych hlav ramien ma to akosi pobolievalo. (mierny predklon, rozpazky s jednoruckami).
Mate niekto neaky hint ako dobre precvicit plecia bez bolesti? : )
Dik.
Urcite dobra rozcvicka a necvicit s moc tazkymi vahami a treba dodrziavat techniku. Ak to boli iba pri tom jednom konkretnom cviku tak by som ho nerobil, dal by som iny cvik.

Je mozne ze zadne delty mas slabe, na ich dobre precvicenie a aby si zvykli na velku zataz je dobre robit zhyby na siroko.

Ale ja by som sa sutredil asi nato rozcvicenie

Jak se určitě nezahřívat!
Pro příklad použijeme člověka, jehož 3RM v bench pressu je 125 kg. A nyní vám ukážu, jak se většina lidí (špatně) zahřívá.
Takže začíná tak, že si na činku naloží 60 kg a udělá lehkých 10 až 15 opakování. Pak několik minut odpočívá a pak přiloží na 85 kg a udělá dalších 10 opakování. Po krátkém odpočinku následuje série s 92 kg a znovu 10 opakování. Dalších několik minut odpočívá a poté s vahou 100 kg udělá nějakých 7 nebo 8 opakování. Záleží na tom, jak se cítí. Za sebou už má nějaké 4 série. Nyní přihodí dalších 10 kg na 110 a udělá 7 opakování. A tuto sérii opakuje. Nakonec stěží udělá 3 opakování s vahou 125 kg.
Vidíte nějaké chyby? Takto se velká část lidí rozcvičuje. Přitom samotná rozcvička a zahřátí má velké nároky na sílu a zatížení svalů. Jinými slovy, jejich technika zahřátí jen slabě a nepřiměřeně stimuluje svalová vlákna kvůli předčasnému selhání.
Podíváme se teď na to, jak se správně zahřát a jak zvednout vyšší váhu při pracovních sériích. Nezapomeňte: větší váha - větší zatížení - větší svaly.

Správné zahřátí
Příklad zůstává stejný - člověk, jehož 3RM v BP je 125 kg.
1. série - 60 kg x 12 (warm-up)
toto je správný počet opakování - ani vysoký ani nízký. Hlavním cílem je dostat krev do svalu. Po této sérii odpočívejte 2 minuty.
2. série - 60 kg x 10 (warm-up)
stejná váha jako předtím. Cvičte rychleji než předtím. Poté opět pauza 2 minuty.
3. série - 85 kg x 6 (warm-up)
následuje zvýšení váhy, rychlost provedení střední. Dalším krokem bude akimatizace na váhu. Vypadat bude lehce a opravdu 4 předepsaná opakování lehká budou. Odpočívejte 2 - 3 minuty.
4. série - 100 kg x 3 (aklimatizace na váhu)
rychlost stejná jako v poslední sérii. Vykonejte 3 opakování a pak odpočívejte 2 minuty.
5. série - 115 kg x 1 (aklimatizace na váhu)
ano správně, jenom jedno opakování. Účelem je zvyknout si na těžší váhu. Měli byste se soustředit na provedení, rychlost a silový úchop.
6., 7. a 8. série - 130 kg x ??? opak. (budování svalů)
Toto jsou série, kdy opravdu budujete svaly. Velmi důležité. Pouze tyto 3 série jsou zodpovědné za nárůst svalové hmoty. Zahřívací série mají svaly připravit na růst a ne ho unavit!

Žádné úpravy!
1. Nezvyšujte pyramidově váhu - jedna z nejhorších tréninkových metod, jaké byly vynalezeny je systém pyramidy. Tento systém spočívá v postupném zvyšování váhy, kdy jdete téměř v každé sérii do selhání dokud totálně neselžete v poslední nejtěžší sérii. Po této nejtěžší sérii obvykle následuje snížení váhy, jako protiklad předchozí pyramidy a provádění jednoho opakování za druhým, dokud se svaly naprosto nevyčerpají.
Toto je ta naprosto nejméně efektivní cesta jak vybudovat svalovou hmotu. Proto vy, co tímto způsobem trénujete, zeptejte se sami sebe - proč to dělám???
Pokud poskládáte série tímto způsobem pro každou svalovou partii, pak nejen, že je nezatížíte vahou jakou by zvládly, ale unavíte je dříve než byste je připravili k růstu!

2. Nikdy nejděte do selhání v zahřívacích sériích!
Dostáváme se k absolutně největšímu tréninkového hříchu, jakého se můžete dopustit. Nikdy, nikdy, opakuji nikdy nejděte do selhání v přípravných zahřívacích sériích! Je to perfektní způsob, jak sabotovat svalový růst. Jako byste jej pohřbili dříve než se zrodí.

3. Nikdy nezahřívejte svalovou partii dvakrát!
Nikdy nezahřívejte svalovou partii podruhé, když jdete na jiný cvik. Příklad: není nutné zahřívat se na leg pressu poté, co máte odcvičeny dřepy. Stejně tak se nezahřívejte sériemi při bicepsových zdvizích velké činky, když máte odjety zdvihy jednoručkami.

Zdroj: http://www.bodybuilding.net/training-fo ... y-663.html

J_Dogg: Pyramidy nechte Egypťanům a bolest masochistům!

Autor: J_Dogg
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

kali: zaujimave, je to presne protichodne tvrdenie stym co tvrdi Arnold Schwarzenegger vo svojej encyklopedii k posilovnaiu, kde tvrdi, ze vsetko sa ma robit az do vycerpnia, preto aby boli nutene sa zapajat aj svalove vlakna ktore sa bezne nezapajaju a tym aby sa rozvijal cely sval, co si ma teraz clovek vybrat?
edit: dokonca zavrhuje aj take dlhe pauzy medzi seriami, udajne staci do minuty na navrat okolo 3/4 vykonu viac uz vraj odkrvuje svaly ... tak a teraz vyber si :D
marcus-16
Star
Star

Príspevok od používateľa marcus-16 »

nemusis si vyberat, hlavne je si uvedomit, ze posilnovanie nieje exaktna veda, ked arnie nieco povie, nemusi to hned aj platit..na kazdeho zabera nieco ine, ina genetika, ine metody, zvlada inu intenzitu, inak regeneruje atd atd.......preto sa netreba drzat len jedneho, treba skusat a najist svoju cestu..
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

marcus-16 napísal:nemusis si vyberat, hlavne je si uvedomit, ze posilnovanie nieje exaktna veda, ked arnie nieco povie, nemusi to hned aj platit..na kazdeho zabera nieco ine, ina genetika, ine metody, zvlada inu intenzitu, inak regeneruje atd atd.......preto sa netreba drzat len jedneho, treba skusat a najist svoju cestu..
heh jasne, ja nepovysujem arneiho na piedestal dokonalosti, len prikladam opozitny nazor, ved od toho tu sme aby sme diskutovali :) zase aj ked je arnie aky chce a nech uz mame na jeho posobenie na poli filmovom alebo politickom nazor akykolvek jedno mu nezoberieme a to je prave uspech na poli kulturistiky a arnie si svoje tvrdenia aj podporil argumentami v kaliho clanku je ten nazor postaveny ako fakt, nemyslite si teraz, ze utocim, akurat ma v tejto nocnej hodine nenapada ina formulacia, nechcem podniecovat zlu atmosferu, len ma zaujima ako to vlastne je, je mi totiz jasne ze od arnieho zenitu uz nejaky ten rok presiel a aj poznatky biologov, trenerov a roznych inych do tejto problematiky zapletenych ludi sa rozsiruju a mna len zuajima, co je teraz vlastne pravda, v arnieho prospech momentalne hraju jeho vysledky, o autorovi kaliho clanku som este nepocul, urcite ma na cvicenie arnie genetiku, ale skusat aj jedno aj druhe mi pride pomerne casovo narocne :D
marcus-16
Star
Star

nechcem spochybnovat arnieho, chcel som tym povedat hlavne to, ze pravdu mal aj arnie, ale aj ten co pisal clanok co tu dal Kali..zober si z toho to co ti vyhovuje, naco tvoje telo reaguje..kazdy clovek je iny..
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

ColdRain, Arnie robil niekde v lese hodiny drepy a potom pil pivo. Arnie vacsinou cvicil cely tyzden dvojfazove treningy ktore trvali cez 3 hodiny.

Nebudem hovorit ze Arnold trepe blbosti ale treba sa pozet nato ze pre koho to trepe. Ja a vacsina asi 95% posilujucich to nebudu.

Celkvo Arnoldova doba bola o pumpovacom trenigu a o uplnom vycerpani svalu. Bola to aj doba Weiderovych treningovych metod. Dnes uz sa vie ze rast s pumpovanim nema vobec nic spolocne a ze sval moze rast aj bez totalneho vycerpania (napr take GVT alebo Bear rutiny). Dnes uz mas pristup k mnohym studiam a vedeckym poznatkom z ktorych si mozes zostavit svoj vlastny trening, alebo uz mas zostavene konkretne treningove rutiny.

Dnes najdes kopu studii a clankov ktore tieto Weiderove metody vobec neuznavaju a tvrdia ze su neefektivne napr: http://www.hojko.com/post1130555.html?h ... t=#1130555

Celkovo k tomu vycerpaniu atd sem dam este jeden clanok, opat na niekoho to moze platit na niekoho nie ale upozornujem stale je lepsie sa riadit serioznou studiou ako nejkym nazorom nejakeho kulturistu obdareneho neuveritelnou genetikou a vacsinou uzivajuceho anabolika. Aj ked tento clanok sa za studiu povazovat neda, ale vychadza prave zo studii a treningovych metod znamich trenerov ako je Chad Waterbury, Charles Polquin, Pavel Tsatsouline atd atd...

Only workout info you will ever need

originally posted by Matt Reynolds aka JRX on bb.com

Prakticky vše, co jste četli v časopisech o posilování je blud a je škoda papíru něco takového na něj vůbec tisknout. Tréninkové programy psané "superhvězdami" kulturistiky jsou jen myšlenkou ve skutečnosti napsanou nějakým chlapíkem z kanceláře, který neví nic o skutečném tréninku, kombinování, cvičebním plánu a periodizaci.
A pokud je nějaká šance, že onen článek byl sepsán skutečně tou superhvězdou, tak můžete zůstat v klidu, pokud tedy nejste genetický supertalent a nadto neužíváte takové množství steroidů, že vám žloutne pleť a kolabují játra.

Vím, o čem mluvím. Ne proto, že bych byl největší nebo nejsilnější (i když při váze 125 kg, dřepu 365 kg, bench pressu 275 kg a pozvedu 320 kg se tak někomu můžu zdát) a ne proto, že bych věděl nejvíc o tréninku (i když i to si o mně někdo myslí), ale proto, že sám trénuji a mám za přátele ty nejlepší.
Trénoval jsem ve West Side Barbell Clubu, s Metal Millitii, konzultoval tréninkové metody s nejlepšími silovými trenéry u nás i ve světě. Tyto metody byly zkoušeny na stovkách cvičenců v posilovnách a výslekdy? Fungují!

Fakta o tréninku
1. Věřím, že základní problém je, že lidé prostě netrénují dost tvrdě. Jestli je tu jediná věc, kterou se můžeme naučit od východního bloku, tak je to fakt, že trénují tvrději než my a to je také hlavní důvod, proč nás na olympiádě vždy porazí. Cvičte tvrdě v posilovně a i když váš trénink "smrdí", budete odměněni.

2. Také věřím, že většina lidi se nezaměřuje na střední a spodní části těla. Klíčem k tomu stát se velkým je cvičit dřepy a mrtvé tahy. Pokud se podíváte na svou rutinu a zjistíte, že cvičíte horní část těla 3-4krát do týdne a spodek jen jednou, máte vážný problém. Každý atlet by měl žít a zemřít v dřepovací kleci.

3. Z tohoto důvodu by měl být program KAŽDÉHO zaměřen na tyto cviky: dřepy, mrtvé tahy (nebo přemístění nebo obojí), bench press, těžké tlaky s jednoručkami, millitary/push pressy. K tomu přidat shyby, kliky, bicepsové zdvihy, těžkou práci břicha a nějakou práci pro střední svalové partie: předklony, reverse hypers, GHR.

4. Trénovat svalovou skupinu jednou týdně (a každou skupinu jiný den) je jedním z nejhorších způsobů tréninku. To udělá stopu ve vašem tréninku, ze které se už nevyhrabete.
Trénovat každou partii 2x týdně se vždy ukázalo jako lepší varianta než 1x týdně. Problém je, že se zakořeněním Weiderových principů a podobného odpadu kulturistiky, který byl tištěn v časopisech a vtloukán lidem do hlavy po léta.
Žádný silový atlet netrénuje partii jednou týdně. Většina vzpěračů, powerlifterů a strongmanů trénuje svoje záda 4x týdně a všimli jste si, že by zaostávali v šířce zad?
Základním jednoduchým faktem je, že vysokofrekvenční trénink zaručuje dvou- až třínásobný stimul pro svaly než trénink jednou týdně a pokud je prováděn správně, tak vás dovede k mnohem, mnohem většímu svalovému rozvoji a získání síly.

5. Trénink blízko selhání se jeví jako úplně stejný pro svalový rozvoj jako trénink do selhání. Důvodem, proč vy hoši nemůžete trénovat partii více než jednou týdně je, že když ji trénujete, tak ji totálně zničíte.
Naučte se dát nebo nedat poslední opakování a říct konec. Neničte pak svaly hromadou opakování s dopomocí, negativními opakováními atd. pokud už sami nedokážete hnout svalem. Skončete blízko selhání, díky tomu svaly rychleji zregenerují a můžete je trénovat za 3 - 4 dny.
Pochopte, že je velký rozdíl mezi trénovat blízko selhání a trénovat málo tvrdě (podtrénovávat se). Nikdy jsem neřekl, abyste netrénovali tvrdě. Zkuste dřepovat 5 sérií po 5 opakováních s vahou o 5 kg nižší, než je vaše maximum pro 5 opakování. Je to absolutně brutální. Ale až to dokončíte, nechoďte na leg press a nepokračujte v ničení nohou dalšími sériemi a opakováními do selhání, až se nebudete moci hýbat. Je to absurdní a je jisté, že během 3 dnů nezregenerujete.

6. Dřepujte vždy pod paralel! Nemůžu uvěřit, že někteří lidé stále dělají čtvrtinové dřepy, a tvrdí, že trénují dřepy a dřepování ničí kolena. Zapamatujte si jednu věc - že zastavení pohybu nad paralelní pozicí vyvíjí daleko větší tlak na vaše kolena než, když jdete zadkem až pomalu na zem. Klasický dřep s činku na zádech na vás nabalí daleko víc masa než kterýkoli jiný cvik.

7. Izolované cviky jsou naprostá "sračka" - 90 % vašeho tréninkového plánu by se mělo skládat ze dřepů, pozvedů, přemístění, bench pressu, tlaků nad hlavou ve stoje, těžkých tlaků s jednoručkami, dotlaky, kliky na bradlech a cviky pro střed těla (cviky na břicho, hyperextenze, GM, GHR, reverse hypers). Izolované cviky a cviky na strojích jsou tou nejhorší věcí, která se kdy přihodila posilujícímu světu.
Přestaňte používat pyramidová schémata typu 10, 8, 6, 4, 2 apod. Namísto toho bude váš čas lépe využit děláním nudného, ale efektivního tréninku jako 5x5 nebo 4x8-10 s použitím STEJNÝCH VAH v každé sérii. Ty udělají daleko lepší výsledky než nějaká pyramida. Mimochodem své ego nechte za dveřmi posilovny.

8. Přestaňte používat pyramidová schémata typu 10, 8, 6, 4, 2 apod. Namísto toho bude váš čas lépe využit děláním nudného, ale efektivního tréninku jako 5x5 nebo 4x8-10 s použitím STEJNÝCH VAH v každé sérii. Ty udělají daleko lepší výsledky než nějaká pyramida. Mimochodem své ego nechte za dveřmi posilovny.

9. Budu citovat mého dobrého kamaráda Glenna Pendlayho (nejlepší S&C trener v USA) :

"Spousta lidí dělá příliš mnoho cviků. Často okukují tréninkové programy jiných lidí a vezmou si něco od toho a něco od druhého a skončí s naprosto nepoužitelným tréninkem pro sebe. Těmhle klukům by stačila polovina toho, co cvičí, ale o to tvrději by se na ten "zbytek" měli zaměřit.

Další z oblíbených tezí od Glenna

10. Jsem už unaven slyšet lidi, co začínají s tréninkem a stěžující si, že nemohou přibrat. Ježiši, slyším tuhle sračku zas a znova! Ptal se mě na to kluk, co měřil něco přes 180 cm a vážil necelých 70 kg. Poradil jsem mu, ať jí navečer steaky a on mě poslechl. Dělal judo a byl dobrý, nasbíral několik titulů... Potkal jsem ho o 3 měsíce později a vážil 84 kg. Půl roku po našem setkání vážil už 93 kg a já jsem s ním začínal trénovat olympijské vzpírání. Trhem přemístil 136kilovou činku a za půl roku přibral přes 25 kg bez drog! V dřepu se zlepšil z 85 kg na 175 kg.

11. Ultrapomalá opakování nebo TUT je na většinu opakování naprosto neúčinné. Bude to fungovat? Ano, ale celkové množství práce, kterou můžete udělat je mnohem menší, než kdybyste trénovali extra pomalu. Prostě zvedejte zátěž přirozeně. Nezkoušejte být superrychlý a výbušný nebo superpomalý. Cvičte přirozeně a kontrolovaně.

12. Pálení, napumpování a svalovka nemají nemají nic co dočinění s efektivitou tréninku. Ano, i já jsem se přistihl, jak koukám do zrcadla na napumpovaný hrudník, ale nemělo to nic společného s efektivitou tréninku. Pojedeš hammer bench press a rozpažky po 20 opakováních a já pojedu těžké tlaky s jednoručkami a hluboké kliky na bradlech. Jeden z nás bude cítit napumpování víc a jeden vyroste... já budu ten druhý

13. Svalovka neznamená, že jsi odjel efektivní trénink a porosteš. Znamená to za A) ze máš hodně porušených svalových vláken a nebo za B) že se vyplavilo hodně kyseliny mléčné/odpadnímu produktu - k obojímu gratulace

14. Zpevnění středu těla se neuskuteční, když budete sedět na gumovém míči nebo stabilizačním boardu, ale prováděním těžkých pozvedů, tlaky nad hlavou ve stoje, dřepy, těžkými tlaky s jednoručkami, těžkou "farmářskou chůzí", atlas stones, tire flipping (převracení těžkých pneumatik), reverse hypers, těžkými hyperextenzemi, GHR a těžkým tréninkem břicha.

15. Dobrá posilovna nemá nic společného s tím, jak hezké posilovací stroje tam jsou nebo jestli mají bazén či klimatizaci. Dobrá posilovna smrdí pachem lidského potu a nabízí box s magnesiem.

zdroj: http://forum.bodybuilding.com/showthrea ... ost8547324

PS, clanok prelozil opat spominany autor J_Dogg, je to uzivatel z jedneho posilovacieho fora
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

Uz nejaky cas rozmyslam nad tym ,ze zacnem cvicit som mlady 22rocny chalan a chcem mat krasne telo a tieto prispevky mi len dodavaju odvahu stym co najskor zacat . dakujem vsetkym za kazdu radu ktorou sem prispeli .
A hlavne chcem cvicit bez steroidov sipaciek , a podobnych sraciek, lebo jeden kamarat to bral pol roka bol velky a teraz je zneho chudy chlapec takze sa len smejem . lebo naco je to dobre ? brat tieto latky ked ajtak za par mesiacov vam tie nafuknute svalstva opadnu .

Teraz si len vybrat posilku ktora bude idealna :)
som Z Ba tak verim ze si najdem nejaku fajn posilnovnu .
K€NNY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa K€NNY »

dobry napad brate :) ja mam 21 o mesiac a tiez som zacal pred dvomi mesiacmi...supa vec...skvele sa v posilke odreagujem a robim nieco pre svoje telo 8)
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Zdravím, nedávno som sa odhodlal cvičiť. No rozmýšlam nad tým či mám pribrať, ak áno ako pribrať.
Mám 181cm, 56kg a 16rokov. Jem dosť, no pravdepodobne mám dobrý metabolizmus. Čo by ste mi odporučili aby som pribral popri cvičení ?

A ešte jedna vec, cvičím 2+1, zatiaľ som bol 2x čiže dnes je ďen pauzy, ale už 2 dni mám hroznú svalovku ( po aj pred cvičením som sa stále rozcvičil, ponaťahoval ). Ako sa jej dá zbaviť ? kamaráti kt. cvičia tvrdia že sa toho zbavím iba cvičením, je to pravda ?
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa JumperAL »

Lord_3D napísal:Zdravím, nedávno som sa odhodlal cvičiť. No rozmýšlam nad tým či mám pribrať, ak áno ako pribrať.
Mám 181cm, 56kg a 16rokov. Jem dosť, no pravdepodobne mám dobrý metabolizmus. Čo by ste mi odporučili aby som pribral popri cvičení ?

A ešte jedna vec, cvičím 2+1, zatiaľ som bol 2x čiže dnes je ďen pauzy, ale už 2 dni mám hroznú svalovku ( po aj pred cvičením som sa stále rozcvičil, ponaťahoval ). Ako sa jej dá zbaviť ? kamaráti kt. cvičia tvrdia že sa toho zbavím iba cvičením, je to pravda ?
Svalovka ti odide sama za par dni, zalezi aka je silna, ja som niekedy ledva chodil ... ked zacinas trenovat nieco nove alebo po dlhom case, je jasne, ze svaly nie su zvyknute. Ja mam po pauze vzdy svalovicu, ale potom uz vobec, ci sa roztahujem alebo nie- ale roztahovanie je potrebne aj tak, aby si si nenatiahol svaly.

Ked zacinas odporucam ti poriadne zvladnut techniku bench, drep, mrtvy tah, najskor s malymi vahami. Tieto cviky su najlepsie na pribratie. Ked budes chciet zmenit plan a budes mat dobru techniku tych troch zakladnych cvikov tak odporucam Korte trening- tento je trochu upraveny http://www.freimen.cz/clanky/trenink/korte . A kup si gainer alebo glukozu, jedz nielen vela, ale aj kvalitne.
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

JumperAL napísal:Svalovka ti odide sama za par dni, zalezi aka je silna, ja som niekedy ledva chodil ... ked zacinas trenovat nieco nove alebo po dlhom case, je jasne, ze svaly nie su zvyknute. Ja mam po pauze vzdy svalovicu, ale potom uz vobec, ci sa roztahujem alebo nie- ale roztahovanie je potrebne aj tak, aby si si nenatiahol svaly.

Ked zacinas odporucam ti poriadne zvladnut techniku bench, drep, mrtvy tah, najskor s malymi vahami. Tieto cviky su najlepsie na pribratie. Ked budes chciet zmenit plan a budes mat dobru techniku tych troch zakladnych cvikov tak odporucam Korte trening- tento je trochu upraveny http://www.freimen.cz/clanky/trenink/korte . A kup si gainer alebo glukozu, jedz nielen vela, ale aj kvalitne.
Ďakujem za odpoveď, ten plán Korte vyzerá zaujímavo.

Ku tej svalovke: Prakticky 6rokov som prakticky nevykonával žiadnu fyzickú aktivitu okrem chodenia, takže som to viac menej čakal, ale nie v takomto rozsahu, momentálne mám takú svalovku že nevystriem ruky v lakťoch ( predvčerom som cvičil biceps a hruď, včera triceps a chrbát ). Dúfam že takéto "stavy" cvičením odídu :)
marcus-16
Star
Star

korte nieje vhodny pre zaciatocnika, zvol vyssi pocet opakovani a nedel si trening, daj vzdy cele telo po 1 cviku na partiu..a NEZANEDBAVAJ stred tela a nohy, ako to vela zaciatocnikov robi..
JumperAL
Medium Star
Medium Star

marcus-16 napísal:korte nieje vhodny pre zaciatocnika, zvol vyssi pocet opakovani a nedel si trening, daj vzdy cele telo po 1 cviku na partiu..a NEZANEDBAVAJ stred tela a nohy, ako to vela zaciatocnikov robi..
preto som pisal, ze najskor potrebuje perfektnu techniku. Na zaciatku nepotrebuje full body, prve mesiace bude naberat pri comkolvek, ked bude dostatocne jest, kludne moze cvicit dalej split.
marcus-16
Star
Star

prave na zaciatku je fullbody najvhodnejsie, nepotrebuje drtit partiu 4mi cvikmi do zlyhania..to co potrebuje je vybudovat svalove zaklady, spevnit telo ako celok..
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

sice si nenapisal co a kolko jes, ale jes malo :) ... na kazdej strane sa o tom pise

tie treningove systemy (korte) nepoznam (viem, ze je/su, ale nestudoval som ich), no snaz sa cvicit viacej s volnymi cinkami ako na strojoch (a najma nie take somariny ako motylik a podobne)
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Ja ked som zacinal cvicil som si pekne split, co som si mierne upravil, 3 mesiace, daval som len protein s glukozou, kazdy tyzden som sa 2x schlastal, techniku som mal naprd, daval som si prilis velke vahy a aj tak som priberal jedno kilo za druhym a to mam fest rychly metabolizmus. Telo proste na zaciatku reaguje na posilnovanie nadherne. Je jedno ci pojde split alebo fullbody, ked bude naberat dalej. Techniku sa nauci rovnako pri splite ako pri full body.
marcus-16
Star
Star

nevravim ze splitom nepriberie, len ze fullbody je vhodnejsie a moze nabrat viac a kvalitnejsie..aj tak si spravi po svojom, pytal si radu, tak radim..
..tiez som zacinal presne ako ty(a asi ako 90% chalanov co zacina cvicit), ale s odstupom sa nato pozeram inak, keby som mal vtedy vedomosti co mam dnes, siel by som nato uplne inak..
a k tej strave, ked ma niekto 56kg na 180cm vysku, tak musi jest zalostne malo, ti bez debaty..tam ani doplnky nepomozu, treba sa naucit stravovat..
Napísať odpoveď