Som doma pripojený cez router a internet mam od poskytovatela T-com ( Turbo 3 ) kedže idú prazddiny a nebudem doma tak by ma zaujímalo či môžem router použiť aj cez inú pevnú linku s mojimi prihasovacimi udajmi.
Takze tie prihlasovacie udaje niesu viazane na konkretnu tel. linku?
Dobre vediet aspon viem ze ked pojdem k mame do Kosic tak si beriem zo sebou aj router.
Na konkretnu linku je viazany rychlostny profil. To viem isto.
Napriklad ja mam 2 mbit NET. Zobral som moj router (moje prihlasovacie udaje) ku kamaratovi, ktory ma 3mbit net a internet isiel z mojimi udajmi rychlostou 3 mbit.
Pokial je linka zapojena do DSLAMU tak by to malo ist.
Ale co ak mama ma pevnu linku a nema ziadny internet? Teda ziadnu viazanu rychlosť. Ja mam Turbo3 tak asi jej to nepojde? Ale co uz router neni az taky tazky dam ho do tasky s notebookom a oskusam ked tam pojdem. Ale hlavne aby som nezabudol tu malu krabičku ktora rozdeluje linku na telefon a internet
ADSL modem mozes zobrat na inu telefonnu linku, ale len na taku, ktora ma DSL signal. Teda to nie je mozne na kazdej linke, tam kde nie je DSL signal ti to nebude fungovat.
A ta krabicka, ktora rozdeluje signal na telefon a internet sa vola SPLITTER.
Z telefonnej linky ide kabel do splittra a odtial jeden vyvod ide na telefon a druhy do ADSL modemu.