baterka na notebook home made
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Nie nie ... Odpajam a Labakovym zdrojom nabijem.dudo02 napísal:Shark-ale ako dobijas bateriu?Cez Book?
A inac clanky baterii sa vyrabaju s hodnotou 3,6V.Takze vysledne napatie moze byt len nasobok 3,6.Vacsinou a aj v tvojom pripade sa jedna o 3 clanky,cize nominalne napatie je 10,8V.Ty tam pustas skoro 12V...A vypinas pri 11V-co je podla mna tak akuratna hranica..Ku ktorej by som daval +,- 0,5V..
No zaklad je ze to funguje.
Napajane to bolo Povodne 14,4V lenze teraz ked povodna baterka vydrzi 5minut tak pri vybitom stave ma 11,1V cize 12V Zodpoveda nabitiu povodnej baterie na cca 30%.
Fungovat Funguje
A ked odijde tak to nebude az taka strasna skoda
zaujimave riesenie ale pochybujem ze ten notebook mas v aute, tak mi vysvetli naco mas doma notas napojeny na autobaterkuShark NX napísal:Martinek ... Mam stary Sony Notebook nahodeny na Auto Baterii ...
Je pripojeny Mimo detekcne obvody cize nevie urcit % Nabitie ani nic ...
Ale Funguje minimalne 12-19hodin
Jedine co som musel spravit je Sledovaci obvod napatia Akumlatora ... Ked je vyzsie ako 11.9V tak ho Stabilizuje na tu Hodnotu ale ak je nizsie tak pri 11V Sa notebook vypne
Ale na novych to racej neskusam.
//inak niektore notebooky uzatvaraju obvod cez baterku a detekcne obvody takze po takom zasahu sa vam notas nemusi zapnut
Martinekk: mas pravdu ze vela zalezi od technologie vyroby tej baterky, ale to ze notas s tak starou baterkou vie pracovat tak dlho sa mi nezda, ved aj keby si ho vobec nepouzival tak baterka starne tak ci tak...
//ale napada ma, trebars z takeho UPS zdroja by notebook mohol byt zapnuty asi taku dobu jak na baterke s tym zeby bol pripojeny cez nabijacku a nemuseli by ste robit ziadne upravy, akurat by vznikali nejake straty navyse tym ze baterka by si nabijala
-
Martinekk
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Sheep, fakt ta baterka tolko vydrzala. este clanky z nej mam, mam ju aj niekde nafotenu ako vyzeralo vnutro original. potvrdit ti to moze Mek a aj Curuj. nejaky cas som clanky z tej dellovej baterky mal aj v notebooku. nevydrzal na nu bezat viac nez tych 10min, ale to som prisudzoval clankom. ked som tam dal tie "lepsie" a novsie clanky, vydrzi tolko isto... tie stare clanky som podcenil... pritom je na vine len a len elektronika. ale su fakt dobre...
tak to uz nijak neopravis, a pochybujem zeby sa ti podarilo nejak programovat juMartinekk napísal:Sheep, fakt ta baterka tolko vydrzala. este clanky z nej mam, mam ju aj niekde nafotenu ako vyzeralo vnutro original. potvrdit ti to moze Mek a aj Curuj. nejaky cas som clanky z tej dellovej baterky mal aj v notebooku. nevydrzal na nu bezat viac nez tych 10min, ale to som prisudzoval clankom. ked som tam dal tie "lepsie" a novsie clanky, vydrzi tolko isto... tie stare clanky som podcenil... pritom je na vine len a len elektronika. ale su fakt dobre...
uff tak to musi byt drsneShark NX napísal:Zalozak ... V polsku ked nahodou vypadne prud tak nech to potiahne ... lebo tam su niekedy aj viac hodinove vypadky
hehe, ja som mal tez podobne umysly s tym notebookom co som rozmlatil... ta baterka v nom sa sice dala nabijat, ale len co zhasla kontrolka nabijania alias "bateria je plne nabita" a odpojil som zdroj tak to vydrzalo maximalne 1 minutu... horsie jako kondenzator 
a to nabijanie som si predstavoval asi tak, ze tu baterku podlozim troma ventilatormi a sup do nabijacky notebooku
...a uz len cakat dokedy to streli? 
ale myslim ze suchy clanok, aj ked bych ho polial tekutym dusikom aby neexplodoval, sa nenabije korektne... isto by vytiekol
a to nabijanie som si predstavoval asi tak, ze tu baterku podlozim troma ventilatormi a sup do nabijacky notebooku
ale myslim ze suchy clanok, aj ked bych ho polial tekutym dusikom aby neexplodoval, sa nenabije korektne... isto by vytiekol
zdravim vas,mal by som jednu otazocku mam notebook od panasonicu a problem je taky doteraz pekne isiel ,lenze kamarat mi povedal ze ked dam v biose refresh baterky tak ze to pomoze a baterka vydrzi dlhsie ako doteraz tak som to dal a teraz nastal taky problem ze v pohode ho nabija ked je pri 30 % skoci hned na 100% tak odpojim nabijanie pise 99% 5,5 hod a odrazu skoci na 5 % a 10 minut a da ho dlhodobeho spanku ... ma stym niekto skusenosti??? dakujem
No tak kamarat ti pekne poradil...
Ide o to,ze v booku mas obvod,ktory sa stara o diagnostiku baterie..Cize sleduje vysku napatia,pocet cyklov nabitia atd..A podla toho sa dobijanie baterie upravuje..
Ibaze ty si spravil refresh-takze si vlastne nakalibroval tento elektronicky obvod na novu bateriu.Avsak tvoja bateria je uz pouzita a ma ine parametre ako nova..Takze preto ti to blbne..Ako to opravit to netusim..Mozno je riesenie jednoduche,o com vsak ja pochybujem..Ak sa ti to poradi tak daj vediet,ako si to vyriesil.
Ak potrebujes byt mobilny,tak kup novu bateriu a potom zvol refresh.
Ide o to,ze v booku mas obvod,ktory sa stara o diagnostiku baterie..Cize sleduje vysku napatia,pocet cyklov nabitia atd..A podla toho sa dobijanie baterie upravuje..
Ibaze ty si spravil refresh-takze si vlastne nakalibroval tento elektronicky obvod na novu bateriu.Avsak tvoja bateria je uz pouzita a ma ine parametre ako nova..Takze preto ti to blbne..Ako to opravit to netusim..Mozno je riesenie jednoduche,o com vsak ja pochybujem..Ak sa ti to poradi tak daj vediet,ako si to vyriesil.
Ak potrebujes byt mobilny,tak kup novu bateriu a potom zvol refresh.
očúvaj pakošu, hádam nie si imbečillo, poondiate li-ion baterky zoženieš v bársjakom čínskom e-shope za pár korún, poštovné zdarma. zlomok toho, čo by si za to dal tu. Drvivá väčšina používa rovnaké veľkosti článkov, 18650 alebo tak čosi.Sheep napísal:nabijanie aj spotreba su riadene deje, preto aj ked si samotne clanky vymenil nic to nemuselo zmenit
//inak neviem z kade by zohnal prave take iste clanky tiez neviem, nemyslim ze notebooky slapu na klasicke AA baterky...
-
Sergey0011
Novice