Aj gimp to zvládne.. otvoríš si prvý obrázok a do neho nahádžeš ostatné dva.. alebo si vytvoríš nový obrázok a do neho nahádžeš všetky tri.. vjýsledok uložíš.
Ctrl+A (vyberieš celý obrázok), Ctrl+C (Skopíruješ celý výber/obrázok do schránky), prepneš sa do nového obrázku a Ctrl+V (prilepíš obrázok zo schránky)
dakujem , moc uz to ide a este aby som vedel ako vymazat pozadie a nechat tam len Predmet napriklad je dom a zanim je obloha tak ako vymazem tu oblohu ?
Môžeš napr. použiť gumu a tú oblohu vygumuješ. Prípadne oblohu nejakým spôsobom vyberieš a vymažeš ju (možností je veľa nejaké su použité napr. v tomto videu).
Dakujem, Vy ste moji zacrhancovia este potrebujem vediet ako dat 3 obrazky vedla seba napriklad, bude moja hlava s profilu velda toho z predu a tretia zo zadu ale aby to bolo velda seba prosim poradte
Tak isto, ako keby si chcel dať všetky obrázky na seba, akurát tomu obrázku zväčšíš plátno aby sa ti tam tie obrázky zmestili vedľa seba. Hľadaj "Obrázok -> Veľkosť plátna..." (pripadne v anglickej verzii "Image -> Canvas size..."). Zmeň šírku tak, aby sa ti tam zmestili všetky obrázky (budeš musieť odomknúť uzamknutie pomeru strán, inak sa ti bude meniť aj výška) a potom tam tie vrstvy s obrázkami poposúvaj (môžeš napr použiť nástroj na zarovnávanie).
V pravo v tom panely daj taky krizik, alebo stlac m a mozes ho posuvat...
brm napísal:Ctrl+A (vyberieš celý obrázok), Ctrl+C (Skopíruješ celý výber/obrázok do schránky), prepneš sa do nového obrázku a Ctrl+V (prilepíš obrázok zo schránky)
no dost narocne... ono to staci ikonku co ja viem z pracovnej plochy posunut na ten obrazok v Gimpe a ono to da automaticky ako novu vrstvu...
Nechcem zakladať novú tému, ale neviete, prečo mi vždy do filmového pásu nahádže Gimp aj prázdne políčka? Neviete, ako sa toho zbaviť? Dúfam, že to tam nie je tak nastavené "na furt"