Beh
-
lekoklatik
VIP
-
mirak2
Hardcore addict
za tyzden nehrozi..nevravim zeby si to nezlepsil vobec, ale urcite nie do takej miery ako si myslis...ak chces dlhodobejsie vylepsenie sa, skus florbal...aj ked nevies nejak extra narabat s hokejkou, snaz sa behat co najviac a najrychlejsie ako vies, samozrejme treba dbat na pitny rezim a oddych...vdaka florbalu a hokejbalu zabehnem ovela viac a rychlejsie ako predtym ...volakedy som bol rad ked som na zastavku elektricky dobehol za 8 minut...teraz to ma zmaknem do troch
-
PepoJr.
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
aby si sa zlepsil nepotrebujes len trenovat, musis zmenit trochu aj svoju zivotospravu, jest vyzivne veci a take tie podobne srandy, a musis zacat aj do posilky chodit a trosku si tam pocvicit
k treningu....tych 5 km je dobrych...ked to denne budes behat takym rozumnym tempom tak sa ti zvysi kondicia...sem tam vloz do toho behu aj takych 100m sprintu....na zlepsenie stovky ti odporucam zacat behat do kopca (200m sprintom hore a vyklusat naspat) zvysi sa odolnost tvojich noh a potom sa ti lepsie bude behat...
proste chce to tvrdu drinu aby si nieco dokazal...
taka otazka: navstevujes nejaky atleticky klub??? ak nie (a mal by si zaujem fakt o atletiku) tak ti radim nejaky navstivit, tam sa ta ujme nejaky trener a ten uz ta da do laty (vacsinu sa plati len clenske, trenerovi nic)
k treningu....tych 5 km je dobrych...ked to denne budes behat takym rozumnym tempom tak sa ti zvysi kondicia...sem tam vloz do toho behu aj takych 100m sprintu....na zlepsenie stovky ti odporucam zacat behat do kopca (200m sprintom hore a vyklusat naspat) zvysi sa odolnost tvojich noh a potom sa ti lepsie bude behat...
taka otazka: navstevujes nejaky atleticky klub??? ak nie (a mal by si zaujem fakt o atletiku) tak ti radim nejaky navstivit, tam sa ta ujme nejaky trener a ten uz ta da do laty (vacsinu sa plati len clenske, trenerovi nic)
naco by chodil do posilky ked chce len behat? v posilovni sa zvacsa nabera svalova hmota, jemu je lepsie budovat svalove vlakna usposobene na vytrvalostne aktivity a tie sa buduju prave tym behanim, ak nepocitame aerobne stroje, ktore ale nepotrebuje, ked chce sam behat...PepoJr. napísal:aby si sa zlepsil nepotrebujes len trenovat, musis zmenit trochu aj svoju zivotospravu, jest vyzivne veci a take tie podobne srandy, a musis zacat aj do posilky chodit a trosku si tam pocvicit
-
Vesper
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Tak toto si nie som istý ako by dával ak je chalan začiatočník (obzvlášť tie tri behy na konci mi prídu vražedné - po prvom bude úplne dole a ďalší deň podľa mňa nie je šanca dať 6 km). Ja osobne teda pasívne behám už nejaký čas (pasívne cca 2x za týždeň 5-6 km v lese s niekoškými prevýšeniami) a okrem toho teda robím aj iné športy, ale tento týždeň by ma dal pekne do laty. Na druhej strane pokiaľ je človek na dovolenke tak tam má dosť odpočinku a môže sa venovať len športu, takže to možno je reálne, ale nie pre začiatočníka.begbeee napísal:Toto je 5. tyzden treningoveho planu na maraton.
5. Týždeň (tu môžu začať bežci so základom)
Pondelok - odpočinok (odpočinok umožňuje vaším svalom, aby sa vzchopili a posilnili)
Utorok - Štandardne sa zahrejeme a následne na to začneme s 30-minútovým behom, pri ktorom striedame 5 minút rýchleho behu s 5 minútovým ľahkým behom (s prípadným predĺžením o 2 minúty), ale určite nezastavujeme.
Streda - Zľahka zabehneme 8 km.
Štvrtok - Odpočinok alebo krátka prechádzka.
Piatok - Zľahka zabehneme 8 km.
Sobota - Zľahka zabehneme 6 km.
Nedeľa - Zľahka zabehneme 10 km.
Keby si dokázal behať to čo si napísal vo svojom "programe" tak Zátopek je proti tebe šuviks.
TU máš nejaké plány.
-
Začiatok Konca
Professional