Ako postupovať pri ukradnutí internetového obsahu ?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Hextall
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ako postupovať pri ukradnutí internetového obsahu ?

Príspevok od používateľa Hextall »

Nazdar ľudkovia

Máte niekto nejakú dobrú radu, ako postupovať pri kradnutí obsahu internetovej stránky ? Nedávno sa mi to stalo a musíte uznať, že to poriadne naserie, ak tvrdo makáte na vytvorení každého článku a niekto si to len surovo odkopíruje a potom sa tým chváli. Nainštaloval som aj ochranu copy/paste, ale to sa dá obíjsť cez zdroják, takže to je skôr ochrana pre také internetové lamy.

Skúšal som kontaktovať aj dotyčného, aj jeho webhosting, no nikto z nich mi neráčil ani len odpísať.

Máte nejaké návrhy alebo nápady ?

Vďaka
onkel1
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa onkel1 »

Zformulovať obvinenie a poslať mu kópiu s tým, že ak toho nenechá a nezmaže to tak ho podáš.
Hextall
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Obvinenie z čoho ? Z porušenia zákona 618/2003 o autorských právach ? Ako sa uistím, že mu to na mail prišlo ?
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

nazdar hextall ked mu ten mail posles z gmailu, tak jak ten mail nebol doruceny tak ti to gmail oznami ...
Hextall
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Nazdar Shano (ak si ten Shano, čo myslím, tak ešte lepšie :P ). Ja mám nastavené výpisy o doručení, takže aj vzhľadom na to predpokladám, že si ten mail vôbec neprečítal. A to je druhý problém. Tá stránka už nebola aktualizovaná nejakú dobu, takže aj kontakt na nej uvedený už nemusí byť aktuálny. To však nič nemení na tom, že je tam môj obsah a chcem aby odtiaľ zmizol. Keď sa však už o tú stránku nikto nestará, čo teraz ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mail o doruceni je sice pekna vec, ale ja napriklad pouzivam klient The Bat! a cez to si citam postu. Ked pridem mail s dorucenkou, automaticky sa mi do fronty na odoslanie hodi novy mail, ktory sa ma poslat, ale vzdy to mazem a tak dorucenky neposielam. Dalsia vec je, ze aj niektore webmailove sluzby sa ta spytaju, ci chces alebo nechces odoslat dorucenku. Takze takto cesta nevedie a nie je mozne dokazat, ci mu ten mail prisiel alebo nie a uz vonkoncom ci si ho precital.
Hextall
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Presne tak. A preto je to dosť blbá situácia.
chmirko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chmirko »

ak potrebujes potvrdenie ci mu to doslo alebo nie pouzi postu

kazda stranka tam nieje len ak sama od seba, zisti poskytovatela a toho upozorni na nepovoleny obsah, bud to bude riesit zrusenim konta alebo obdobne, on moz kontaktovat majitela

alebo dakym sposobom z neho dostat postovu adresu
(ktoru obvykle ma mat ak sa nejedna o freehosting)

ak je to freehosting napis adminovi servere ze tam ma nepovoleny obsah stranku rusi

ak potrebujes mat potvrdene ze tvoje upozornenie majitel dostal + cital alebo neprevzal jedine cez postu a doporucene, lebo ak to nevyzdvihne do uz neviem kolko dni dojde ti to nazad a ak chces toto by sa dalo na sude pouzi v zmysle ze to cital alebo umyselne neprevzal
Hextall
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Poskytovateľovi som písal, neodpovedal. Budem musieť vymyslieť niečo iné.
Napísať odpoveď